Daimcheesecake med toffeesås

Jag har fått förfrågningar att dela med mig av receptet på den tok goda Daimcheesecaken med toffeesås.  Denna dessert är verkligen en höjdare och den är inte alltför söt heller.  
 
Ingredienser: 
 
3 st daimkakor 
1/2 paket digestivekex 
50 g smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
400 g naturell original philadelphiaost 
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk 
 
Gör så här:
 
Smula digestivekexen i en plastpåse med en brödkavel. Smält smöret och blanda med kexen. Platta ut kexblandningen i en springform med löstagbar kant. Ställ i kylskåpet. 
Hacka daimen smått. Dela äggula och äggvita för sig i olika skålar. 
Rör ihop socker,  vaniljsocker och philadelphiaost och blanda med äggulorna.  Vispa grädden fluffig och lägg i den hackade daimen. 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Det ska gå att hålla skålen upp och ner när det är klart.  Viktigt att tänka på är att vispen måste vara helt torr när äggvitorna vispas. 
Sedan ska äggulesmeten vändas ner i äggvitan med en slickepott. Därefter ska även grädden med daimen ner i samma skål. Vänd försiktigt ihop allting. 
Vänd upp allting i formen med kexblandningen och ställ i frysen. Den får gärna stå över natten, annars räcker det men någon timme. Ta fram cheesecaken en stund innan servering och lägg på karamelliserad mjölk. 
 
Lycka till och låt det väl smaka!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Receptet är inspirerat av:  http://jennysmatblogg.damernasvarld.se 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0