Graviditetsvecka 17

Jag ringde till lasarettet i Fagersta en fredag, tre dagar efter att min urin skickats iväg på odling. Först svara en sköterska och sa att det inte kommit så jag skulle ringa senare. Jag ringde senare och då svarade en annan sköterska. Hon sa att läkaren aldrig skickat iväg urinen på odling. Och att det inte visade några bakterier som tydde på urinvägsinfektion. Jag hade bara mycket vita blodkroppar, som man får när man är gravid.

Jag har alltså trott att jag är sjuk fast jag egentligen inte alls är det. Nu äter jag penicillin också som jag kanske gör helt i onödan. Jag blev så arg och så ledsen samtidigt. William fick trösta mig. Man kan inte ens lita på en läkare nuförtiden.

Jag måste ändå fortsätta med att äta medicinen eftersom jag redan påbörjat.

Jag blir dock illamående av penicillinet. Jag ska ta en på morgonen och en på kvällen. Men när jag tar på morgonen så spyr jag upp allt igen, och det smakar pyton.


Det är dock tråkigt att jag fortfarande är förkyld och har hostan kvar. Har varit sjuk i snart en månad.


Nu har jag börjat gå runt Ringvägen, inte så långt men då får jag i alla fall frisk luft. Dock är det svårt att andas in kalluft eftersom då hostar jag mer. därför kan jag inte vara ute i mer än ca en kvart. Idag (8/2-09) har jag känt att bebisen min sparkar. Kände även lite igår. Men idag var det starkare. Jag känner på ungefär samma ställe på vänster sida alldeles ovanför äggstocken ungefär.

Ultraljudet (9/2-09) gick bra. Allt såg bra ut. Hjärtat pumpa fint och hjärnan och allt det andra såg också jättebra ut. Helt otroligt att få se sitt barn i magen. Så underbart. Går inte att beskriva hur härligt det är. Dock var bebisen inte så samarbetsvillig. Bebisen sparka med benen och boxades med armarna och ville inte alls ligga still när sköterskan hade apparaten mot magen. Bebisen har temperament och vill inte alls bli störd. Vi tror att bebisen kommer ha svart bälte i karate redan när han/hon föds.

Jag blev beräknad att föda en vecka senare än vad barnmorskan trodde. 23 juli är födseln beräknad till nu istället för den 16 juli. Känns lite konstigt att behöva räkna om lite, att jag är en vecka mindre gången. Men det gör ingenting.

Bebisen var runt 16 cm och vägde 500 gram tyckte jag hon sa. Fast det låter lite mycket i vikt.


Jag känner redan av hur bebisen sparkas där inne i magen. Ibland svagt och ibland hårt. Känns helt fantastiskt men samtidigt konstigt eftersom det är okontrollerat av mig.


Jag spyr fortfarande och har hostan kvar. Oftast så spyr jag när jag hostar i samband med illamående. Eller om jag äter eller dricker för snabbt.

Den (16/2-09) gick jag till barnmorskan eftersom jag ringt och bett henne ta blodprov, stick i fingret, och blodtryck av/på mig. Jag har känt mig yr och trött därför ville jag se så att jag inte har för lågt blodtryck eller järnbrist. Men allting var bra hon tyckte bara att jag ska komma ut och röra på mig mer medan det är ljust ute. En halvtimme om dagen ska jag gå sa hon. Vilket jag absolut inte gjort. Men nu ska jag ta mig i kragen och göra det. Har blivit så lat efter min förkylning, som dock fortfarande inte är helt borta. Dock är det hostan som är jobbigast. Men det bästa receptet mot den är vatten.


Bebisen har sparkat på för fullt. Det är så härligt att känna sin bebis där inne sparka och boxas. Bebisen brukar sparka på vänster sida och boxas på höger. Om det inte är så att han eller hon gör kullerbyttor där inne. Ibland vaknar jag till när jag ska somna för att bebisen sparkar. En natt så var tänkte jag precis somna när bebisen sparka hårt så jag höll på att flyga av sängen. Sen kände jag på magen och då sparkade bebisen hårt igen på vänster sida. Det var nästan så att jag kunde känna foten.


Sen så har jag väl börjat gå ut lite mer nu också. Ibland får jag också halsbränna utav apelsinjuice.


Den här veckan har varit extra lång, eftersom den höll i sig i två veckor med tanke på att ultraljudet visade att jag var i vecka 16+3 istället för 17+3.Nästa barnmorskebesök blir i mars, den 5 mars. Då är jag inne i vecka 20 alltså 5 månader.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0