Graviditetsvecka 22

Bebisen bökar och sparkar i magen. Känns helt underbart, men ibland blir man lite rädd när man drar upp tröjan och ser hur hårt bebisen verkligen sparkar. Ser ut som hela magen ska vända sig. Ser ungefär ut som en alien som försöker ta sig ut ifrån magen. Men jag är så lycklig. Jag har börjat få lite mera energi nu när våren börjar komma.


En natt så kände jag mig lite bajsnödig, tänkte inte mer på det. Men sen helt plötsligt så började det dra och riva i magen. Det gjorde verkligen ont. Jag vet inte ifall det var sammandragningar. Men jag var jätterädd. Dragningarna kom med ½-1 minuts mellanrum.

Efter ett tag så gick det över, som tur var. Jag hade varit igång hela dagen och gjort ganska mycket. Sen dess har jag inte våga överanstränga mig.

Jag vet inte om det var så att jag hade gaser i magen som inte kom ut eller om det var sammandragningar. Men jobbigt var det i alla fall. Låg och var rädd hela natten. Sammandragningar kan man dock ha eftersom livmodern tränar inför förlossningen. Men man kan också få det ifall man hållit igång väldigt mycket under en tid.


Nu har jag börjat kunna äta mer mat. Dock inte kött eller kyckling. Däremot så har jag blivit tokig i bacon och lingonsylt. Godis och glass slinker också alltid ner.


Bebisens rörelser blir alltmer tydliga och hårdare. Ibland känns det som att bebisen vänder sig där inne. En konstig känsla som inte går att beskrivas, man måste uppleva det själv.

Men det är helt fantastiskt. Jag blir så glad när jag känner min lilla bebis där inne i magen.


En natt spydde jag. Antagligen för att jag åt mat för sent på dagen. Det gjorde så ont när jag spydde så jag höll på att svimma. Det kändes som att det var något som gick av i min panna på vänster sida. Kanske det var en ådra? Sen var min spya stark också. Det sved när jag spydde. Konstigt. Kom upp blod också, det revs antagligen sönder i halsen.

Jag hade ont i flera, flera dagar i pannan efter. Dessutom var jag lite uppsvälld på vänster sida.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0