Graviditetsvecka 23

Bebisen rör sig så härligt. Ibland bökar bebisen bara och ibland är det rejäla sparkar så hela magen hoppar. Dock så tycker jag att jag inte har så stor mage. Folk tror inte att jag börjar närma mig sjätte månaden, utan att jag snarare är i fjärde. Men det första barnet brukar ju inte bli så stort.


Ibland bökar bebisen inte så mycket och en del dagar så bökar bebisen på hela tiden. Oftast så brukar bebisen vakna till på nätterna när jag ska sova.


Har inte fått några bristningar på magen ännu. Har bara lite på benen, rumpan och brösten.

Huvudvärk kan jag ha ganska ofta och yrsel. Jag måste verkligen bli bättre på att dricka vatten.


En dag när jag vakna hade jag väldigt mycket yrsel. Kunde knappt stå på benen och jag mådde illa. Får väl se när jag ska till barnmorskan om två veckor ifall jag har lågt blodtryck eller kanske järnbrist. Men jag hoppas inte det eftersom jag har så otroligt svårt att svälja tabletter. Egentligen så skulle jag ha tagit Mitt Val Kvinna sa barnmorskan men jag har ju inte fått i mig. De är så stora och jag spyr om jag försöker få ner dem. Bara om jag är tvungen så kommer jag börja ta tabletter.


Jag mår dock fortfarande illa ibland. Oftast varje dag, men vissa dagar är värre än de andra.

Ibland får jag knappt i mig någon mat alls och andra dagar kan jag äta hela tiden.

Jag äter ganska mycket frukt. Vindruvor, äpplen, päron physalis och nektariner går bra ner.

Mango däremot har jag spytt upp flera gånger. Drickyoghurt är också väldigt bra. Kött, kyckling och lök kan jag inte ens tänka på. Usch det tycker inte bebisen om. Pastasallad brukar vara ganska gott och går bra ner det med. Fetaost, räkor, kidneybönor och kikärter är gott. Däremot så är det lite värre med tomat, men paprika går bra. Broccoli är heller ingen favorit. Allt som jag åt jättemycket utav i början av graviditeten kan jag inte alls äta nu.

Pizza, kebab och liknande är heller ingen favorit. Billy's panpizza kan jag äta då och då till lunch.


Nu är jag runt 97 cm kring magen. Så den har växt 2 cm.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0