Omtumlande dag!

Dagen började ganska bra. Jag hoppa in i duschen efter att jag ätit frukost och kollat på Våra Bästa År.
Wille drog till jobbet runt 13:00. Efter att han gått så tänkte jag skala ett äpple. Skalaren låg i diskhon och behövdes diskas. Jag diskade den och sedan, utan att tänka, så tog jag kärlhandduken och torkade den. Plötsligt kände jag hur det sved till riktigt ordentligt i tummen. Det hade gått hål i handduken och jag hade fått ett stort och djupt jack i min högra tumme. Det rann blod.
Jag sprang in på toaletten och tvättade. Jag började stor grina eftersom jag är så känslig på grund av mina graviditetshormoner och dessutom så gjorde det ju faktiskt ruskigt ont.
Jag ringde till Wille och berättade och frågade vart plåstren var.
Jag hittade plåster och satte fast ett sådant på tummen.
Sen ringde jag till mamma och berättade. Hon var på väg hem från jobbet så hon kom hem till mig på en gång. Jag följde med henne upp till deras och hon gav mig saker som jag kunde torka rent såret med.
Nu har jag torkat rent två gånger med sterila servetter och plåstrat om. Jag tror det har slutat blöda nu i alla fall.
Det var så vidrigt, man såg köttet och allt + att det kom en massa blod. Hela tummen dunkade. det var tur att det inte var köttkniven jag skar mig på. Då hade det kommit ännu mer bakterier in i såret.

Mamma följde med mig ner till mig och Wille sen för att hjälpa mig laga mat och diska. Jag kan ju inte diska nu när tummen har ett öppet sår. Vi gjorde pastasallad. När vi åt så berättade mamma att paprika innehåller mycket järn. Det hade jag ingen aning om, men då vet jag i alla fall varför jag håller mitt järnvärde uppe. Jag brukar äta röd paprika eftersom det förstärker immunförsvaret.

Efter att vi ätit så vila vi ett tag och sedan gick vi ut på en promenad. Det var ganska kallt faktiskt. Vi var ute i en timme och 30 minuter. Vi tog Olga med också. Vi träffade också på Oskar och Sture som också är labradorer. En var brun, den andra svart och Olga är gul. En av varje färg. Efter deras lekstund så gick vi hemåt.
Vilken dag det har varit. Varje dag är ett äventyr!
Idag var det synd om mig!Ont i tummen!Det blev ett djupt och långt jack. Det blöder alltid så mycket ifrån tummen.Vår pastasallad. Fullkornspasta, ärtor, linser, paprika, fetaost, räkor, sallad,
kikärtor och gurka. En nyttig och näringsrik sallad. Bra för gravida.


Kommentarer
Elin

sv: den får nog fortsätta att bara vara en dröm tills vidare :)

2009-04-14 @ 21:09:50
URL: http://wolfeye.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0