EVANGELINES FÖRSTA JUL

Julen 2009 blev Evangelines första jul. Vår första jul som en familj. Helt underbar blev den. En lyckad jul med andra ord. Julen firades hemma hos oss. Vi tyckte att det skulle bli bäst så eftersom det just var vår dotters första jul, då ska det vara på hemmaplan.

Folket kom runt 15:00. Det blev mamma, pappa, min bror + hans familj, min syster + Markus och sedan jag, Wille och Evangeline. Vi blev 9 stycken. Eller nej 10 stycken med Evangeline såklart. Sen så var ju också Olga och Julia med (hundar).

Vi lagade mat tillsammans och sedan åt vi. Vi skålade för julen och välkomnade alla. Vi pratade och hade det supertrevligt allihopa. Det är så speciellt med julen när alla samlas och pratar. Det är så mysigt med gemenskapen. Om man är med rätt sällskap dvs. Men min familj är underbar.

Efter maten, och när vi städat undan, så blev det dags för klappöppning. Det var massvis med klappar under den vita granen. Vi hade en ny metod detta år. Pappa läste upp vem som skulle få paketet och från vem det var ifrån. Sen så fick personen det och öppna det på en gång. På så sätt fick alla se vad man fick och man blev inte otålig. Innan har vi haft så att man delar ut alla paket och sedan går man runt då man får öppna en åt gången när det blir ens tur. Men det var inte populärt hos barnen.

Efter klappöppningen hade vi julfika. Då vi återigen satte oss vid bordet tillsammans. Sen pratade vi massor och skrattade. Tillsist körde vi lite viskningslek och det var roligt må ni tro. Ingenting blev ju rätt vid slutenden.

Evangeline hade det dock lite jobbigt. För hon var trött och det var varmt och det var massor med folk. Det blev nog lite för mycket för lilldamen. Men det var spännande med att öppna julklapparna.
Hon rev och slet i dem. Fast hon ville ju äta upp pappret och snöret också. Allt ska ju i munnen.

Jag kommer att lägga in  en massa bilder sen, för det blev ju så otroligt många! Hoppas ni också fick en bra jul. En rolig och trevlig familjeda, och att ingen behövde vara ensam. Julen ska vara färgglad och magisk.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0