Graviditetsvecka 13

Illamåendet har börjat släppa lite nu. Men dock inte helt. Jag brukar ligga och smeka magen och ibland prata samt sjunga för magen och min lilla bebis som är där inne.

Bebisen kan ju känna mig och höra allt som jag hör nu.

Jag måste äta ganska ofta. Annars kommer illamåendet. Måste hålla koll på klockan. Sen är det bra om jag äter alldeles innan jag går till sängs. Då mår jag inte lika dåligt på morgonen.

Det värsta är när man spyr på morgonen utan att man varken ätit eller druckit något. Det enda som kommer upp då är gul-grön galla. Jag har haft ganska ont i magen nu också. Det är nog bebisen som växer. Bebisen ska ju växa med en väldig fart nu tills femte månaden. Sen börjar det en ny period, och då kommer bebisen att växa ännu mer. Det är mycket spännande att vara gravid och man känner sig speciell. Växtvärken sitter ungefär vid äggstockarna och ibland bak i ryggen. Ibland känner jag även att det sticker till eller trycker på i underlivet. Kan vara lite obehagligt. Men jag tror nog inte att det är någon fara. Barnmorskan sa att detta berodde på att livmodern växer. Men jag fick ändå läkartid tills torsdagen (22/1-09).

Annars så har jag väl spytt och mått dåligt. Men det är ändå bättre än tidigare.

Sura uppstötningar har jag haft ganska mycket utav också. Känns som att jag ska spy fast det bara kommer upp surluft i princip.

Jag har börjat känna av min lilla bebis nu. Jag känner att något rör sig inne i magen. Det känns helt fantastiskt.  Lite då och då känner jag av. Känns som att någon petar på mig fast inifrån. Jag längtar tills jag känner bebisen sparka riktigt mycket.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0