Graviditetsvecka 14

  

Nu har jag fått hosta, har huvudvärk, mår illa och är yr. Har inte mått så särskilt bra. Men jag hoppas att det går över snart. Försöker dricka och äta så mycket jag bara kan.

Den 22/1-09 kl: 10:15 var jag och William iväg till doktorn hos barnmorskorna. Eftersom jag hade lite frågor, bland annat om mina stickningar i underlivet. Det var en ganska gammal gubbe som undersökte mig. Han gjorde en gynekologiskundersökning. Det gjorde ganska ont faktiskt. Jag hade lite svamp men inget som behövde behandlas (mycket vanligt under graviditet). Allt annat såg bra ut.

Han tryckte på magen så hårt och djupt så jag blev jätterädd. Kunde ju knappt andas. Men han vet ju vad han håller på med. Allt var helt normalt sa han. Det lugnade ner mig väldigt mycket. Men hela dagen var jag öm i magen. Hostan var ingen fara sa doktorn. Många gravida är småförkylda under hela graviditeten. Jag brukar vara täppt i näsan på kvällarna, men mest på mornarna när jag vaknar.

Illamåendet har blivit lite bättre. Jag har inte spytt under hela vecka 14. Men jag har dock mått illa och fått kväljningar, men inte spytt.

Stickningarna i underlivet berodde förmodligen på att livmodern växer. Man har ju lite småkrämpor då och då.

Jag har även fått ont bak i ryggen, korsryggen. Det beror också på att min lilla bebis växer.

Tyvärr så består mina dagar mest utav att sitta hemma, framför antingen datorn eller tv:n.

Har inte varit ute så mycket. Just nu har jag ju en förkylning också så då vill jag vila.

Det tråkiga är att mina vänner inte vill umgås med mig lika mycket. Fast allt jag bryr mig om just nu är min lilla bebis som ligger i magen.

Jag är fortfarande väldigt känslig för kött och kan inte ens lukta på det.

När jag vaknat har jag också haft huvudvärk ibland. Kan bero på att jag dricker för lite på kvällarna innan jag går och lägger mig.

Ibland så känns det som att jag ska kissa på mig också. Eftersom bebisen växer och livmodern trycker på urinblåsan. Även om jag inte är kissnödig så känner jag på detta vis.

Många gånger måste jag ta in min mat och äta i mitt rum så att det inte ska lukta så mycket. Eftersom det oftast luktar mat i köket. Vilket gör mig illamående.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0