Graviditetsvecka 16

Jag är fortfarande sjuk. Har snuva, hostar och har feber. Jag har börjat ta nässpray Nasin nu så att jag ska kunna sova utan att vara täppt i näsan. Hostmedicin har jag också köpt, men jag kommer inte att dricka det eftersom läkaren, Arne Postonen, inte tyckte att jag skulle ta det. Bisolvon heter hostmedicinen som farmaceuten gav mig.

Eftersom jag har haft hosta i över två veckor så gick jag till läkaren så att han kunde lyssna på mina lungor. Jag fick ta urinprov, halsprov, blodprov (från fingret) och febertemp.

Det visade sig att jag hade 38,2 i feber. Dessutom hade jag mycket vita blodkroppar i urinen.

Läkaren skrev ut penicillin till mig, Selexid, som hjälper mot urinvägsinfektion och min hosta.

Jag blev helt förstörd och väldigt ledsen när han berättade att jag har urinvägsinfektion. Jag blev livrädd helt enkelt. Jag trodde att detta skulle vara mycket dåligt för barnet.

Nästa dag ringde jag till barnmorskan, Annika, och hon sa att min urinvägsinfektion inte skulle drabba barnet på några vis. Då blev jag lugn igen. Hela dagen före hade jag gråtit.

Läkaren visste dock inte ifall jag har urinvägsinfektion eller om det är något annat. Men ändå så får jag behandlig för urinvägsinfektion. Jag har ju svårt att svälja tabletter, men nu gör jag det med tvång för bebisens skull. Jag tar en glassklick på en tesked sen stoppar jag in tabletten och sen sväljer jag. Jättebra metod faktiskt.

Jag har märkt att jag fått mer huvudvärk och oftare än vad jag tidigare haft och sedan så är jag lite yr. Man jag är ju som sagt inte fulltfrisk. Men snart så är jag nog det. Jag ska se till så att jag blir det. Matlusten är också borta, men jag äter ändå eftersom just nu så är det inte jag som är i fokus utan min lilla bebis som ligger i min mage.

Läkaren sa också att det inte är så bra när jag hostar, att bebisen inte tycker om det eftersom det blir ett väldigt ljud i magen. Men jag kan dock inte hjälpa att jag hostar. Försöker dricka mycket vatten, eftersom han föreslog att jag skulle göra det istället för hostmedicin.

Jag har också haft ont i min vänstra äggstock och bak i ryggen. Kanske det beror på urinvägsinfektionen eller så är det så att bebisen växer och tar plats. Det hoppas i alla fall jag på. Ibland går det ner i vänster ben också så jag knappt kan stå på det.

William har smort på tigerbalsam på mitt bröst och ryggen, detta ska också hjälpa mot hostan. Förövrigt så har jag fått tillbaka min knöl på handen som jag haft när jag var mindre. Men den gör inte ont så det går att leva med. Ganglion tror jag det heter.

Nu hoppas jag bara på att vara frisk och kry tills ultraljudet som tas om fem dagar. Vi ska åka till Västerås och göra det. Illamåendet är inte lika jobbigt nu längre, det har minskat.


Tigerbalsamen som jag smort på mig, istället för att ta hostmedicin, var tydligen inte bra när man är gravid enligt farmaceuten på apoteket. Jag blev jätteorolig och ringde direkt till barnmorskan. Hon sa att det absolut inte är någon fara och att det inte är någon fara att ta hostmedicin heller. Ibland blir man lite galen på att alla säger olika. Men jag litar mest på barnmorskan faktiskt. Jag har känt att det stuckit till i underlivet och det kliar, vid urinröret. Beror nog på urinvägsinfektionen. Jag har varit ganska ledsen nu eftersom jag varit sjuk, men jag försöker hålla humöret uppe. Jag har nog inte haft jättejobbiga humörsvängningar, men däremot så har jag kunnat börja gråta om någon sagt något dumt eller opassande. Fula ord och svordomar låter som när man skrotar en bil numera i mina öron.


Bristningar har jag fått på låren och på rumpan. Ingenting på magen ännu. Jag ska verkligen börja motionera snart. Magen växer ju hela tiden och då måste både jag och barnet få frisk luft. Bebisen masseras av rörelserna när jag motionerar.

Det börjar bli väldigt jobbigt att bara sitta inomhus och inte ha någon att prata med. Mamma ligger hemma och är sjuk också. Hon har fått en förkylning. Så hon gör ingenting, ligger mest och sover bara. Jag har ätit två dagar nu hos Williams mamma eftersom hon erbjudit sig att laga mat nu när ingen annan kan. Jag kan heller inte laga mat eftersom jag blir illamående av lukten. Däremot så kan jag tillaga gröt, det luktar inte så mycket. Havregrynsgröt med linfrön i är bra. Jag har känt av rörelser i magen också. Min lilla bebis rör sig nog för fullt där inne i magen.Kommentarer
mickan

skoj att känna att den rör sig

fin blogg

komentera gärna min www.klojs.blogg.se

2009-02-07 @ 15:54:27
URL: http://klojs.blogg.se/
mickan

skoj att känna att den rör sig

fin blogg

komentera gärna min www.klojs.blogg.se

2009-02-07 @ 15:55:04
URL: http://klojs.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0