Graviditetsvecka 7

Ibland känner jag hur bebisen växer, eller rättare sagt livmodern, men också bebisen.

Det kan komma som hugg vid äggstockarna och ibland kan det kännas som mensvärk.

Det enda som är jobbigt är illamåendet. För då kan jag inte göra så mycket annat än att stanna hemma om dagarna. Jag mår illa bara jag tänker på mat och så fort jag känner matos.

En gång fick jag springa och spy runt 22:00. Jag hade endast kunna äta sallad under denna dag eftersom jag hade mått så illa. Så allt jag hade ätit kom upp. Fick ett sår i halsen också och därmed spydde jag lite blod. Detta trötta ut mig väldigt mycket så jag fick gå och försöka sova direkt efter.

Jag har väldigt svårt att äta. Det går väldigt långsamt att få i mig mat, just på grund av illamåendet. Ibland när jag ligger på sidan och sträcker mig så gör det väldigt ont vid äggstockarna ungefär. Detta beror nog på att livmodern har växt och blivit säkert redan lika stor som en apelsin. Ibland när jag nyser kan jag också känna av detta.

Det kan till och med vara svårt att dricka. Blodsockret sjunker också snabbt så jag måste äta lite men ofta. Hålla koll på klockan. För annars mår jag bara mer illa och sen blir det svårare att få i mig mat och vätska.

En annan sak som jag märkt är att jag måste gå på toaletten mycket oftare och kissa, har även fått mer flytningar. Det som kan vara ganska jobbigt är att jag är hård i magen. Den är alltså väldigt trög. Men detta beror nog på att tarmarna arbetar långsammare när man är gravid.

Sen kan jag ha en lite annorlunda smak i munnen, svårt att beskriva den.

Men jag äter i alla fall multivitamin och mineraltabletter varje dag så att jag är säker på att barnet får i sig som behövs, bland annat folsyra som är viktigt. Detta gör jag också på grund av mitt illamående, jag kan därför inte äta all nyttig mat som jag borde få i mig.

Jag tänker också väldigt mycket på vad jag stoppar i mig. Tillexempel så får jag inte äta mögelost, opastöriserade mjölkar eller ostar, kallrökt fisk, insjöfiskar etc.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0