Graviditetsvecka 38

Nu har förvärkarna blivit värre och de förekommer allt oftare.

Men jag är duktig på att promenera ändå, och dessutom går det riktigt snabbt, så jag blir andfådd. Jag har fått riktigt ont på höger sida bak vid korsryggen.

Det gör så fruktansvärt ont ibland så jag inte ens kan klä på mig byxor, eftersom jag då måste balansera mig på det ena benet.

När jag promenerar känner jag också av smärtan. Men efter att jag gått ett tag så märks det knappt.

Sammandragningarna förekommer också allt oftare och är hårdare samt håller i sig längre.

Det känns verkligen som att det snart är dags.


Det gör jätteont när jag håller mig när jag är kissnödig. Ibland kan jag bli så otroligt kissnödig även fast det bara är en pytteliten skvätt som kommer ut. Det finns verkligen ingen plats i blåsan.


Jag har fortfarande värk i bröstet, på vänster sida, där magsäcken sitter ungefär. Sen så värker det också i min vänstra arm. Oftast efter att jag har ätit så får jag värk i bröstet, ibland över hela bröstet under brösten. Det är riktigt obehagligt.

Sen så bubblar det på vänster sida också. Det bubblar hårt och jättemycket emellanåt.

Jag misstänker att det är magsäcken, men det är läskigt när man inte har en aning om vart det kommer ifrån, och vad det kan bero på.


Nu går man bara här hemma och verkligen väntar på att värkarna ska börja. Ibland när jag har förvärkar så tänker jag "Ja, nu, äntligen är det igång" men det slutar alltid efter en stund.

Samtidigt som man väntar så växer även oron. Jag vill bara att allt ska gå bra och att förlossningen kommer att gå bra.

Det är tusen tankar som just nu flyter runt i mitt huvud och jag vet varken ut eller in.

Ibland har jag ingen koncentrationsförmåga alls eftersom jag har så mycket att tänka på själv.


Jag har blivit mer yr också. Kanske det beror på att jag nu slutat med mina järntabletter!?


Mina fingrar har svällt upp litegrann, men jag har så otroligt ont i dem. I lederna. Fötterna har fått massa förhårdnader, så det gör ont att gå på dem. Men det är ju inte så konstigt nu när jag är 15 kg tyngre.


Bebisen rör sig inte jättemycket i magen. Men det måste ju vara trångt. Bebisen bökar mest bara. Trycker ut fötterna och rumpan samt ryggen. Jag känner även handen väldigt långt ner. Samtidigt som bebisen har sin fot högt upp på magen så är handen långt ner och jag kan känna båda samtidigt. Bebisen har börjat sparka högt uppe nu och inte bara på höger sida längre ner, utan nu även högre upp. Vid revbenen ungefär. Fast det gör inte ont. Bebisen är väldigt snäll.


Sommaren har inte varit supervarm och det klagar inte jag över.


Jag har kunnat äta det mesta. Ibland äter jag hela tiden och andra dagar kanske jag knappt får i mig någonting alls.

Men direkt när jag vaknar på mornarna så måste jag upp och äta för då är jag hungrig. Sen efter det kan jag vila igen om jag vill.


På nätterna så måste jag upp och kissa ganska ofta. Mellan 1-5 gånger per natt kanske.


Humöret svänger ganska mycket. Jag gråter, jag blir arg, jag kan vara glad osv.

Men jag tycker själv att jag gråter ganska mycket. Men det är ju så känsligt just nu också. Så mycket som ska hända, så mycket som jag inte har en aning om, så mycket ansvar.

En helt ny period i mitt liv ska börja.


William är också nervös. Han kan inte ens sova på nätterna. Han har det nog lika jobbigt som mig. Men vi ska ju bilda en liten familj, det är lika nytt för honom som för mig. Men samtidigt så längtar vi så otroligt mycket efter vår bebis.

Det är som sagt så otroligt många känslor inblandade just nu.

Sen så ringer folk hela tiden hit och är nervösa. Det gör inte att Wille lugnar ner sig mer. han blir ju bara mer nervös. Jag blir inte nervös av att folk ringer och frågar en massa saker. Jag tycker det är ganska roligt att folk faktiskt bryr sig.Kommentarer
Anonym

Ja det var två vittnen när han skrve under också så jävla sjukt egentligen. hon sa att man inte gör lika med gifta. Som om det är helt omöjligt att en gift kvinna skulle ligga runt, men vi som inte är gifta vi gör det eller vadå:P

2009-07-16 @ 15:49:17
URL: http://xandrasbebis.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0