Graviditetsvecka 25

  

Den 9/4-09 var det gas för ett till barnmorskebesök. Vi prata lite och hon lyssnade på bebisens hjärta. Bebisen mår jättebra i magen. Hon mätte även min mage och livmoder. Jag hade lagom stor mage. Enligt kurvan så ligger jag i mitten. Vilket känns bra.

Jag hade gått upp 5 kg på 12 veckor. Väger just nu 65 kg. Mina värden såg också bra ut, så jag slipper äta järntabletter. Blodtrycket låg på 116/62 vilket också är bra.


William har lagt örat mot min mage och hört bebisens hjärta, helt otroligt. Lilla plutten där inne brukar vrida och vända på sig, böka och trycka sig utåt så det är alldeles hårt utanpå min mage. Dessutom har jag känt bebisens arm på högra sidan, Wille sa att han kände bebisens ben när jag låg och sov och han kände på magen. Bebisen bökar nog även när jag sover. Ibland på nätterna när jag ska sova. Jag vet ibland inte hur jag ska ligga för att bebisen ska vara nöjd. Jag har inte spytt nu på ett tag men däremot så mår jag illa på mornarna och kvällarna. Jag har också fått huvudvärk ganska ofta fast det är inte så illa så att jag behöver ta Alvedon.


Jag är ute och promenerar mer eller mindre varje dag nu. Det är så härligt väder. Slippa vinterkylan. Dessutom är jag inte jättestor så det går ganska bra. Fast ibland trycker det på eller börjar krångla i benen eller att jag får ont någon annanstans som gör att jag inte kan gå fort. Men jag tar allt i min egen takt, det som jag klarar av, det är viktigt. Ibland går det fort och sedan måste jag sakta ner igen.


Jag har gått i skogen också nu, det var härligt att få komma ut i skogen. Älskar skogen. Frisk luft är det där också. Jag har varit ute och gått i två timmar som längst. Jag går oftast i 40 minuter eller mer per dag. Jag städar hemma också. Diskar och lagar mat. William damsugar och torkar golven. Tvättar gör jag också och torkar damm. Bäddar sängen och lite annat småpyssel i hushållet.


Det går lite bättre att få i sig mat nu i alla fall. Dessutom kan jag laga mat själv så länge det inte är lök, potatismos, kött eller kyckling. Tomat är heller ingen favorit just nu. Mango och banan går heller inte i, då blir jag illamående.


Däremot så äter jag ganska mycket ärtor och paprika vilket är bra. Paprika innehåller mycket järn.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0