Graviditetsvecka 27

Nu när värmen börjar komma, maj, så har magen börjat klia lite mer sen så växer ju bebisen och blir större också. Har köpt havandeskapsolja nu på hälsoaffären som jag ska prova. Den lär vara bra. Ibland så gör det ont när bebisen rör sig, speciellt vid navelpartiet. Bebisen bökar på mest. Det blir inte så många sparkar. Men bebisen rör sig otroligt mycket hela tiden.

Jag hade handen på magen och så kände jag bebisens hand. Bebisen tröck inifrån. Hur häftigt som helst. Jag har även känt bebisens ben och armar samt fötter.

Magen blir alltmer och allt oftare hård som en sten.

Denna vecka har jag mått lite dåligt, men har ännu inte spytt. Kan nog vara att det är så varmt också. Det är ännu varmare för mig som har en graviditets kropp. Magen är ganska stor.

Det blir allt svårare att hitta en bekväm sovställning. Bebisen är heller inte alltid så nöjd. Jag måste byta ställning om bebisen bökar på för mycket. Jag brukar även vakna på mornarna av bebisens kraftiga rörelser. Då är jag antingen för kissnödig så att blåsan tar för mycket plats, eller så måste jag äta frukost.


Ibland sticker det till ganska hårt. Har gjort det på höger sida långt ner ungefär vid äggstocken. Men det kan även förekomma lite på vänster sida. Det är ganska svårt att lokalisera smärtan. Men det kan vara riktigt obehagligt. Kan nog vara sammandragning. Då är det bara att vila en stund.


Jag får mer och mer ont i ryggen. William brukar få massera mig. Jag misstänker även foglossning. Jag har i alla fall haft väldigt ont i höften och bäckenbenet. Speciellt om jag går eller står upp för länge. Revbenen har jag också ont i ibland.


Brösten gör fortfarande ont. De växer nog på fortfarande. Jag har i alla fall ingen BH som passar mig längre. Måste snart köpa nya och större. Ska nog satsa på amnings-bh.


Om dagarna så är jag mest hemma och städar. Diskar, torkar damm, sopar och gör saker som jag klarar av. Dammsuga och tvätta golven gör William. Jag plockar och donar. Tvättar och plockar kläder. Lagar mat gör jag också. När jag inte gör detta så kan jag ta mig en promenad. Oftast är jag ute i en timme och går. Beroende på hur jag orkar och hur jag mår.

Jag bär också en del. Bara det inte är allt för tungt för då får någon annan bära.

Det händer väl att man sitter framför datorn och tv:n en hel del också så man inte blir allt för uttråkad.


Jag har börjat gå lite mera som en gravid nu i och med att magen växt så mycket

(vaggar lite) .


Jag har börjat förbereda mig lite mentalt inför förlossningen. Men snart ska vi på föräldragrupp och få reda på mer om förlossning och allt vad graviditet innebär.

Det är så härligt att smeka magen nu när man verkligen känner att bebisen är där inne. Man har en helt annan kontakt nu än innan.


Ibland kan det svida och värka i benen också. Jag sover absolut inte lika länge nu som jag gjort tidigare. Men om jag däremot blir väckt av väckarklockan så kan jag må väldigt dåligt under hela dagen. Bäst är det om jag får vakna av mig själv eller av bebisen.


Jag måste nog säga att jag är ganska känslosam. Jag har väldigt lätt för att börja gråta. Ibland gråter jag flera gånger i veckan. Oftast så är det så att William säger något olämpligt. Han kan skämta om något som jag inte alls tycker är lämpligt. Sen så kan det även vara andra saker. Småsaker oftast. Jag vill verkligen inte gråta men tårarna bara kommer och sen börjar man gråta ännu mer bara för att man börjar tänka på dåliga saker. Det är inte alltid så lätt.

Speciellt inte när ingen förstår hur jobbigt jag har det. Det är absolut inte lätt att vara gravid. Det är tungt och ett hårt arbete. Jag kan även börja gråta för att jag blir så känslosam för att folk gör fina saker för mig. Eller för att jag tänker på någon jag saknar eller någon jag älskar mycket.


Jag har svällt upp lite i händerna och fötterna, men inte mycket. Kan ju vara så på grund av värmen som kommer nu också.

Mitt hår har nu under graviditeten blivit risigt och helt livlöst nästan. Jag tappar mycket hår också. Det är väldigt slitet.


Huvudvärken kommer och går som vandligt. Oftast så har jag ingen besvärlig huvudvärk i alla fall. Men jag kan dock ha det ganska ofta.


Ibland blir jag lite stressad och rastlös om jag inte har tillräckligt att göra eller om inget spännande händer.


Nu känns det som att jag drömmer mer och sover mindre. Ibland kan jag vakna mitt på natten och jag har bara sovit i tre timmar, men ändå är jag pigg. Jag drömmer mycket och mest om graviditet.

När jag vaknar på natten så måste jag gå upp och äta samt dricka. Jag kan inte ligga kvar i sängen för då blir jag illamående. Jag måste gå upp och äta samt gå på toaletten och kissa.


29/4-09 var det dags för barnmorskebesök. Denna gång mätte hon måttet på magen och jag följde kurvan jättefint. Hon lyssnade även på bebisens hjärtslag och det lät jättefint. Pulsen låg mellan 148 och 150. Sen så tog hon också ett blodprov på mig. Det visade sig att jag måste börja äta järntabletter, fast till en början endast varannan dag. Det var ingen fara med värdet med det sjunker sakta men säkert så det är lika bara att försöka balansera det.

Niferex heter kapslarna som jag ska äta.

Min urin såg också väldigt fin ut, ändå svider det när jag kissar. Jag misstänker nog att jag är torr. Det enda jag tvättar mig med är intimtvål från apoteket.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0