Graviditetsvecka 31

Fredagen den 22 maj åkte jag till våryran, marknaden, här i Fagersta med mina föräldrar. Vi gick där och det var ganska mycket folk. Jag blev yr men det strunta jag i. Sen åt jag en lakritsrem. Då började jag helt plötsligt känna mig tung och yr i huvudet samt illamående. Jag mådde verkligen jättedåligt. Spyfärdig. Jag fick åka hem och vila. Bebisen tryckte också på, vilket den har gjort hela natten. Jag har liksom tyckt att det känts obehagligt. Fast det beror nog på att det börjar bli ont om plats i magen. Det började också bränna jättemycket i bröstet. Väldigt jobbigt. Nu ska jag låta bli lakrits.


När jag ligger på rygg så känns det väldigt obekvämt för mig. Bebisen trycker på både utåt och inåt då. Både mot ryggen och ut på magen. Det är väldigt ofta bebisen trycker på utåt nu så man kan känna hur den ligger att det är något hårt som sticker ut. Detta syns också givetvis på magen.


Ibland kan jag höra klickljud ifrån magen. Det är lite underligt vet inte vad detta beror på. Men dessa ljud kommer när bebisen sparkar eller rör på sig.


Sammandragningarna blir allt jobbigare också. De känns mer. Bebisen trycker också på mot lungorna, så ibland känns det jättebesvärligt att andas. Just nu känns allting ganska jobbigt faktiskt.


Jag drömmer konstiga saker också, fast oftast drömmer jag om graviditet och förlossning.

Jag har blivit mer känslig. Mina graviditetshormoner bara sprutar. Jag gråter jämt för minsta lilla sak. Ena sekunden är jag arg, nästa ledsen, nästa glad och så kan det hålla på.

Fast jag är nog kanske mest ledsen. Kanske är det för att det är en ganska spänd period just nu. Jag menar förlossningen närmar sig och man börjar oroa sig inför den och sen så tänker jag ofta på barnet och hur bra eller dåligt den mår. Det är så mycket just nu så snurrar runt i mitt huvud. Men jag försöker ta dagarna som kommer.


Bebisen har börjat hicka nu. Oftast på kvällarna. Jag känner hur det "klunkar" i nedre delen av magen, bebisen ligger ju med huvudet neråt. Först trodde jag det var bebisens hjärta jag kände, men sen så kom jag på att det är hicka.


Allt gick bra hos barnmorskan. Bebisen ligger med huvudet neråt men det är inte fixerat än.

Bebisens hjärtslag låg på 140.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0