Graviditetsvecka 35

Jag har nu börjat få ganska mycket förvärkar.

Bebisen tycker också väldigt mycket om att stycka ut foten på höger sida, på sidan av mig, med andra ord ganska långt bak. I navelhöjd. Man kan se hur foten trycks ut.

Kommer nog sakna den där tryckande foten sen när bebisen är ute. Annars så rör sig bebisen ganska mycket. Trycker på. Man brukar se på magen hur bebisen ligger. Det är en alldeles speciell känsla att få känna sin bebis ligga i magen och trycka på och röra sig. Man kan liksom känna med handen på bebisen.


Det börjar bli riktigt jobbigt nu med när det är sommar och varmt ute. Ingen höjdare att vara höggravid och det är närmare 30 grader varmt ute. Då kan man nästan bara sitta still eller ta kalla duschar. Men jag har faktiskt varit duktig med att promenera. Promenerar varje dag i ca en timme. På tisdagar går jag tipspromenad runt Eskiln som är över 2,5 km lång. Det tar också ca en timme att gå. Dessutom så städar jag här hemma i lägenheten, för William är ganska lat.


Bebisen brukar vara vaken på mornarna och eftermiddagarna, ibland nätter. När Wille ska till jobbet på natten ibland så pussar han på min mage, bebisen, och mig då brukar bebisen vakna när han gått. Då får minsann jag ligga vaken och inte kan sova.

Nu är längtan jättestor efter våran lilla bebis. Nu är det inte långt kvar.

Samtidigt så är jag orolig och lite nervös inför förlossningen. Man vill ju att allt ska gå bra.


Jag är väldigt känslosam. Jag gråter för minsta lilla sak. Humöret svänger snabbt. Jag är verkligen extremt känslig. Jag funderar väldigt mycket på saker och ting också. Istället för att bara leva och njuta av min graviditet så funderar jag på allting. Jag har helt enkelt blivit väldigt orolig av mig. Kan nog vara hormonerna.

Jag kan också vara väldigt arg och sur ena sekunden, och andra sekunden kan jag vara ledsen. Men givetvis så är jag ju glad också. Jag är ju inte alltid ledsen eller arg. Men jag är det betydligt mycket mer än innan jag var gravid.


Ibland får jag utslag på magen, röda fläckar som kan klia. Kan vara solen, jag vet faktiskt inte vad det beror på. Kanske solen? Fast jag har ju såklart inte magen direkt i kontakt med solen.


Jag har också nu börjat få som huggningar i underlivet. Det trycker på eller liksom sticker till ganska hårt ibland. Detta beror antagligen på att bebisens huvud håller på att bli fixerat. Det lägger sig alltså i rätt riktning inför förlossningen.


Ryggont har jag också lidit av, speciellt vid vänster skuldra och vid ryggslutet på höger sida.

Tröttheten kan också komma snabbt. Ibland har jag svårt att sova och när jag drömmer så har jag mardrömmar och vilda samt konstiga drömmar. Huvudvärk har jag också allt oftare.


Sen så har det också börja bubbla jättemycket i magen. Eller mellan brösten och magen. Ungefär vid magsäcken. Kan nog vara tarmen som har liv för sig. Men det är ganska läskigt när det bubblar så det verkligen hörs.


Nu såhär på sommaren så äter jag mycket jordgubbar. Barnmorskan sa att jag hade så högt järnvärde nu så jag behöver inte ta tabletterna varje dag. Men jag äter ju så mycket jordgubbar också, vilket också innehåller järn.


Jag har även börjat få värk i min vänstra arm, överarmen. Det är jättejobbigt och läskigt. Men jag tror själv att det kan bero på lederna. Mina händer och fingrar har svällt upp lite samt mina fötter. Har ont i fingrar och händer ibland. 14 kg har jag ökat i vikt nu. Väger 72 kg.

SF måttet ligger på 32, blodtryck 116/70, bebisens hjärtljud 145 och järnvärdet var uppe i 136.  Allt var perfekt. Hon tog också blodprov av mig nu när jag var där sist (18/6-09).

Kristina ville ta ett urinprov också men jag var inte kissnödig så då slapp jag, eftersom hon anser att jag ändå är så frisk av mig och inte har några problem.


Dock får jag fortfarande sendrag i min vänstra vad, oftast på nätterna eller mornarna när jag sträcker på mig. Det gör så fruktansvärt ont. Sen har man ont hela dagen.


Jag och Wille har börjat träna lite på andningen nu också. Han nyper mig hårt i benet tills det gör riktigt ont, sen håller han kvar där så ska jag andas rätt och försöka få bort smärtan med hjälp av det. Fungerar ganska bra faktiskt. Men ibland blir jag så andfådd.


Jag har blivit ganska grötig i huvudet också. Vad jag menar är att jag känner mig lite osmart och att jag inte alltid riktigt orkar hänga med. Min koncentrationsförmåga är nedsatt.


Det är så härligt nu när man verkligen kan känna hur bebisen rör sig från sida till sida. Det är verkligen tydligt. Men ibland kan det göra lite ont också.


Mina bröstvårtor ser ut som dalmatiner, fast endast vänster, eller det är där det syns mest i alla fall. Den har fullt med bruna prickat på sig. Barnmorskan sa att detta är bra. Det är pigment. Det är nämligen så att mina bröst håller på att förbereda sig inför amningen. Jag har läckt mjölk sen några veckor tillbaka nu också. Fast endast från vänster bröst. Det ser ut som mjölk utspätt med vatten ungefär. Råmjölk kallas det.


Sen har jag lyckats få i mig kyckling också. Första gången på åtta månader, och jag behöll det i magen. Kycklingklubbor var det. Då blev jag riktigt glad. Grillat fött går också bra, karré.


William har köpt en liten dammsugare till mig nu som jag kan dammsuga med, man behöver bara ta den med handen och den är ganska tyst av sig. Den är inte så tung heller. En Electrolux.


Bebisens rum är nästan helt i ordning nu. Fattas lite saker än. Barnvagnen ska vi hämta också.


Jag är ca 109 cm runtom magen. Mäter vid naveln och runt rygg och mage.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0