Ett helt år sedan studenten

Tänk att den 5 juni för ett år sedan tog jag studenten! Som jag så länge längtat efter.
Sen helt plötsligt stod jag där dagen före, och var jättenervös. Kommer allt bli som jag tänkt mig?
Kommer jag få en perfekt student? Jag var, är ju trots allt den första som tar studenten i vår familj.
Så för mig var det stort.

Jag och Wille tog in på hotell Ibis, tror jag det heter, i Västerås. Ett grönt hus.
Det var egentligen meningen att vi skulle sova hos hans syster Sara, men eftersom jag skulle vara uppe hela natten och fixa mig så var det lika bra.

Där låg vi, i det lilla hotellrummet som kosta Wille en hel del. Ingen vila blev det. Jag var så nervös även om jag försökte sova en stund så gick det inte. Så då gick jag upp och duscha och fixa i ordning mig. Det tog några timmar med håret och sminket. Sen var det dags att åka till Emil på Önsta Gryta och ha champagnefrukost.
Usch nu var men verkligen nervös. Frös gjorde jag också.

Efter frukosten åkte vi till skolan för sista gången och åt smörgåstårta + att vi fick våra slutbetyg. Åh vad nöjd jag var när jag i 3:an fått MVG i alla ämnen. Det var bara jag som lyckades med det.
Alma höll ett mycket fint tal för oss också. Jag kommer nog för resten av mitt liv få leva med att lärarna mobbar mig, i alla fall de på Infokomp,  för att jag i Italien, Rom inte fatta hur man skulle tvätta händerna. Det kom ju inget vatten från kranen, så jag fick torka bort tvålen med papper. Jag gick ut till alla i restaurangen och sa det till Gabriella, som sen sa att det finns en spak på golvet som man ska stå på för att vattnet ska komma. Alla skratta åt mig. Och under hela skoltiden blev jag mobbad för det. Lärarna hade verkligen kul åt mig, speciellt Gabriella. Haha! Men den bjöd jag på. Så fick de ett minne för livet. I alla fall så drog Alma upp om detta i talet.

Efter allt ståhej på skolan så gick vi till Vasaparken där det sedan skulle bli dags för utspring. Alla friskolor var inne i kulturhuset. Infokomp skulle vara de som sprang ut först. Oj vad nervösa vi alla var. Kändes som man skulle kissa på sig.

Sen när det var dags så sprang vi ut och skrek allt vad vi kunde, samtidigt som "I've been looking for freedom" spelades.
Det blev ett lyckat utspring. Sen vänta vi in alla utspring och sen sjöng alla studentsången.
Efter det sprang jag och leta på mina släktingar.

Jag krama mamma först och såklart så börja hon gråta. Då kunde ju inte jag heller hålla mig så jag börja storgrina och jag fick inte stopp på mina tårar.
Jag krama alla och efter det ville de fotografera mig. När tårarna torkat. Tur att man hade vattenfast smink.
Efter det var det dags för vagnen. Vi skrek och ståheja medan den åkte runt i stan flera varv, sen spela vi musik också.
Den som gick runt mest var "Sommartiden hej hej sommartider" Med Gyllenetider.

Oj vad trött man var efteråt, då ville man bara av vagnen. Jag hade lyckats bli solbränt på axlarna också. Dessutom hade jag grymt ont i halsen efter allt skrikande.

Wille kom och hämtade mig sen åkte vi till lokalen på Gryta som vi hyrt. De hade gjort jättefint åt mig och vackra blommor stod det på bordet också. Alla mina släktingar väntade på mig där. Så det var lite folk ändå. Alla kunde ju dock inte komma. Men jag är glad över att de som kom ville, kunde komma.

När jag kom in i lokalen så apploderade alla åt mig. Sen åt vi god mat och goda efterrätter. Efter det blev det tal och presentöppning. En lyckad student blev det.

Kvällen blev däremot inte så lyckad. När alla skulle ut så var alla så trötta. Lite dålig stämning var det. Dessutom blev jag sjuk senare på kvällen. Fick väldigt ont i halsen och feber. Wille kom och hämtade mig och sa att vi skulle åka. Lite tråkigt men så fick det bli. När vi kom hem till Sara så däcka jag på en gång, fast jag inte var full. Hann ju knappt dricka nåt.

Men för mig var det ändå en lyckad student.

Ett helt år har passerat sen den dagen som jag längtat efter så mycket inträffade. Det var som en dröm för mig.
Det blev en utav de lyckligaste dagarna i mitt liv. Dessutom blev det världens vackraste väder. Soligt och fint.
Allt var så perfekt.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0