DEN NYA INFLUENSAN

Idag mår jag lite bättre. Jag har inte lika ont i armen, men ändå är den inte helt bra. Muskeln är fortfarande öm.
I natt hade jag ont i ryggslutet och fram i magen. Jag kände mig lite konstig. Men ingen feber har jag haft och ingen huvudvärk nu heller. Lite svårt att sova har jag också haft. Kanske för att jag har så mycket att tänka på? 
Jag kan i alla fall inte sova om nätterna. 

Men jag ångrar mig inte att jag vaccinerade mig. Som sagt så var det för min dotters skull. 
Jag har ett ansvar som mamma och jag tänker inte ligga i respirator i flera dagar eller veckor och missa hennes utvecklig. Jag vill dessutom kunna amma henne. Sen så vill jag inte att min dotter ska bli smittad av mig. För spädbarn klarar inte av sjukdomen. 

Den nya influensan har inte kroppen mött förut. Den är muterad. Säsongsinfluensan har funnits med oss länge och vi har stött på den tidigare. Men denna influensa är värre. Kroppen har inget immunförsvar mot den. Vi är helt sårbara. Men detta är ingenting mot vad världen kommer möta i framtiden. Sjukdomar kommer alltid att finnas, och det kommer garanterat finnas värre virus och bakterier än dessa. 
Men det gäller att skydda det som skyddas kan. 

Man vill inte bli sjuk och man vill inte smitta andra. Vi som är fullt friska kanske klarar av influensan, men inte de som har sämre immunförsvar och är svårt sjuka. 

De symptom man får av vaccinet är ingenting mot den nya influensan. Som påföljd av den nya influensan kan man få allvarligare sjukdomar såsom hjärnhinneinflammation och andra elaka sjukdomar. Man kan till och med få skador på hjärnan och man kanske aldrig mer blir normal. Så elak är detta virus.Kommentarer
Elin

Det va stängt för vaccination i fredags va därför ja aldrig gjorde det :D

2009-11-14 @ 05:55:42
URL: http://viskandevargen.blogg.se/
Anonym

Alltså du säger att det är massa i willes släkt som har haf svininfluensan och vara nära på att dö? MEN vadå har det fått testat sig för svininfluesan eller? Annars har ju varken du, dem eller sjukvårdsrådgivningen engentligen någon fakta på att det verkigen var det. Sen så blir inte alls alla jätte sjuka, TYDLIGEN. vi är 9 miljoner invårnare i sverige och hur många har legat i respirator? 4? dessutom sådana som redan tidigare varit sjuka. självklart ska man ha respekt för svininfluesan men inte mer än någon annan influensa. Sen kan jag ju säga som så, när jag hade lunginflamation var inte jag lång ifrån att trilla av pinnen, låg ju inlagt ganska länga. Man kan ju inte springa och vaccinera sig mot allt. Nu har jag inte besätmt mig för att inte göra det. MEN, jag tror inte att det är så farlig som folk påstår. Visst den kanske sprider sig snabbare. Men folk DÖR i vanliga influesan varje år också. Så förstår egentligen inte varför det blir en sån stor grej av detta? Jag är livrädd för all sortssmitta. MEN KAN JU INTE VACCINERA SIG MOT ALLT. Sen är det ju folk som dött av vaccinet också. Visserligen riskgrupps patienter som varit riktigt sjuka. Men det gäller ju desamma för folk som dött av influensan också.

Och vart finns faktan på att barn dör eller får allvarliga sjukdomar av denna influesan?

2009-11-14 @ 16:41:16
URL: http://xandrasbebis.blogg.se/
Madde

Blev du dålig av sprutan? eller kände du dig bara allmänt trött?

2009-11-17 @ 20:09:21
URL: http://enhjartesak.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0