TRÖTT OCH SLITEN

Natten blev ganska jobbig. Evangeline vägra sova. Hon skrek hela tiden. Men när hon väl somna vid ca 2 tiden så kunde jag inte sova istället. Jag hade så ont i armen och huvudvärk. jag visste inte hur jag skulle bära mig åt. Evangeline sov i sängen med mig hela natten. Jag kunde endast ligga på vänster sida.

Hon skrek i sömnen också. Jag undrar om det är tänderna? Jag tror det. Jag har i alla fall en bitring åt henne.

Wille kom hem vid 6 i morse. När jag vakna så hade jag så fruktansvärt ont i mina ben, mest vänster, kändes som växtvärk. Usch det värkte riktigt ordentligt i lederna. Dessutom har jag fortfarande ont i armen, men det är lite bättre sen igår. Mamma sa att biverkningarna går över efter två dagar. Om jag har såhär ont nu, så vill jag inte veta hur ont det hade gjort om man hade råkat ut för influensan.

När jag gick upp en sväng sen så kändes det som mitt vänstra knä var uppsvällt. Wille sa då att det är lederna. Så man får väl lita på det.
Fick nån konstig rethosta i natt också. Väldigt jobbigt. Men det gick över ganska snabbt.
Ingen feber har jag haft. Har hela tiden varit 36. Så det är ju bra. Evangeline stackarn har fått hosta och hon är lite täppt i näsan. Ibland kan hon ligga och snarka också. Hon är så söt.

Jag orkade knappt ta mig upp ur sängen idag. Så jag bad Wille byta blöja på Evangeline och hämta lite vatten åt mig. Då blev han förstås sur på mig. Han tycker att det här är själv vållat och att det inte alls är synd om mig, jag får skylla mig själv. Jag ber honom inte tycka synd om mig, det enda jag bad om var att få lite hjälp när jag själv inte orkar. Jag förstår honom också för han har jobbat natt, och ska göra det idag igen. Men man kan väl ändå hjälpa till lite? Vi är ju i det här tillsammans. Det är vår gemensamma dotter och inte bara min.
Jag sköter henne hela tiden. Jag förstår att han inte kan göra det när han jobbar, men lite hjälp kan man väl ändå få när man verkligen behöver det. Då behöver man inte bli arg och sur och skälla ut mig. Jag behöver ju stöd och inget annat. Jag vill inte bli nedtryck när jag redan mår dåligt. Hjälp mig bli bättre istället.

Tänk om jag fått influensan då? Då skulle jag garanterat inte göra någonting. Inte mata henne, inte byta blöja på henne, nej ingenting skulle jag orka göra då.

Jag tror jag ska ringa min mamma och be henne om lite hjälp. Om hon orkar och om hon inte jobbar. Skulle underlätta så mycket om hon kunde hjälpa mig lite med Evangeline nu.

Jag är ingen stålkvinna som Wille säger. Ibland är man svag också. Men jag gjorde detta för vår dotters skull. Inte för min egen. Så lite peppad borde man ju få bli?

Min syster ringde till mig också förresten. Hon fråga hur jag mådde, och jag sa hur det var. Hon sa att hon också varit jättesjuk och haft värk i hela kroppen samt huvudvärk. Men ingen feber. Precis som jag. Så jag är inte ensam. Hon hade heller inte kunnat sova på hela natten. Pappa hade också samma biverkningar.

Men att genomgå detta i två dagar är ju värt det om man inte blir sjuk av influensan, för den är nog 100 gånger värre. Idag hoppas jag att jag får ta det lugnt och vila upp mig. Blir nog en hel del TV-tittande i soffan eller sängen. För jag orkar inte ta mig någonstans idag.


Kommentarer
Anonym

Vad är det som säger att den riktigta influsen skulle vara värre?

2009-11-12 @ 18:15:40
URL: http://xandrasbebis.blogg.se/
Elin

Du klarar det åberg! det är fel av wille att skälla på dig. det är absolut inte hela ditt ansvar att ta hand om Evangie. Men han kanske bara var trött efter jobbet. Tar ju en stund att vänja sig vid att ha bebis. Man får vara tålmodig helt enkelt. Tror på dig vännen <3 Man är inte alltid stark och då behöver man stöd, kommer komma många stunder då det känns omöjligt att klara av detta men du kommer fixa det, som de flesta andra föräldrar:) <3

2009-11-12 @ 18:53:08
URL: http://viskandevargen.blogg.se/
Anonym

Sv: Skulle gärna hjälpa dig men jag kan ingenting om barn (A) jag kan djur, men barn, nej de är alldeles för svårt :O

2009-11-12 @ 21:35:39
Elin

Hehe jaa men jag förstår. Alla är ju olika och kan olika saker :) barn är ju lite mer krävande än ett djur hehe

2009-11-12 @ 23:42:58
URL: http://elinalice.blogg.se/
Willliam

Okej, sa inte någon till dig att vänta med sprutan till lediga veckan?Kul att jag inte gör nånting för dig....

2009-11-13 @ 06:49:26
Linette

kan säga att du ska vara glad att du gick och tog sprutan för i går (torsdag) när jag kom fick jag inte ta då hade det kommit nya regler om att de var bara de som verkligen var i riskgrupper jag har astma och får inte ta de som fick ta var de över 65 och asmatiker som hållt på med midicin i över 3 år varje dag!! så störande

2009-11-13 @ 12:15:31
URL: http://linettethingberg.blogg.se/
Elin svarar till William

Älskling det var inte så jag menade. Du gör massor för mig. Men just denna dag var du så fruktansvärt sur på mig hela tiden. Fast jag inte gjort nåt fel. Sprutan tog jag så fort som möjligt för att få skydd snabbare för vår dotters skull. Sen ville jag må bra under din lediga vecka så vi kan hitta på nått tillsammans <3

2009-11-13 @ 16:41:43
URL: http://elinalice.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0