VACCINERAD

Idag var det dagen D. Nej då. Men idag så bestämde jag mig för att gå till lasarettet och ta det nya vaccinet mot den nya influensan. Hur kunde jag ändra mig bara sådär? Kanske ni tänker. Jag som var så emot vaccinet. Jag har varit så emot det som man bara kan vara. Men ändå tog jag det.

Anledningen till att jag tog det var pga min lilla dotter. Hade jag inte haft henne hade jag inte tagit det heller.
Men om jag skulle bli smittad och få viruset, så kommer nog hon också få det vilket kunde innebära det värsta. Spädbarn klarar inte av denna typ av influensa. Nog för att hon får mycket skydd genom min bröstmjölk, eftersom jag ammar, men det är ju ingen garanti för att hon ska hålla sig frisk. Dessutom om jag blir sjuk så kan jag inte amma henne, för då skulle jag må piss. Och kan jag inte amma henne så får hon sämre immunförsvar.
Förstår ni hur jag tänker?

Wille förstod inte hur jag kunde ändra mig över natten bara. Men det är själva orsaken. Spädbarn dör av svininfluensan eller så får de allvarliga hjärnskador. Det vågar inte jag riskera. Då riskerar jag hellre att ta vaccinet. Nog för att jag är så otroligt noga med hygienen och allt här hemma. Men man vet ändå aldrig.
Så nu var det gjort. Slipper jag fundera mer på det. Nu kan man inte ångra sig. Synd bara att det inte fanns ett bättre vaccin som var mer beprövat.

Jag offrar och riskerar min kropp för att min dotter ska vara frisk, så är det. Alla mina tankar går till henne.

Jag ringde till barnmorskan idag vid 13:00 och frågade om man ska ta vaccinet när man ammar eller ej. Då sa hon att jag absolut skulle ta vaccinet. Eftersom det går över lite i bröstmjölken så får även min dotter ett bättre försvar mot viruset.
Ännu idag var jag nämligen lite osäker på min sak, men sen när jag fick det bekräftat av en som arbetar inom sjukvården så beslöt jag mig för att ta vaccinet. Man måste väl kunna lita på dem inom sjukvården? Speciellt en barnmorska, nu när det gäller spädbarn också.

Jag åkte lite före 15:00 till lasarettet med pappa. Vi fick en nummerlapp och sen fick vi vänta tillsammans med en hel rad massa andra människor. Jag fick nummer 68 och pappa 67. Så vi fick vänta en stund.
Sen fick man fylla i en lapp, och efter ett tag blev det vår tur. Pappa fick gå in först. Sen efter en stund var det min tur. Jag ställde mig i samma kö som pappa. Vi ett bord så fanns det två sjuksköterskor. Jag fick till den ena och pappa till den andra. Trots att jag gick in efter honom så fick jag sprutan före.

Det stack till när hon stack mig. Sved litegrann. Inte så värst farligt. Men jag HATAR sprutor. Pappa däremot tyckte det gjorde ganska ont när de spruta in vätskan. På mig gjorde det bara ont vid själva sticket.
Sen var det klart.

Näst på tur var min syster. När vi skulle gå ut från lasarettet så börja det bränna i hela hennes arm, så hon fick gå tillbaka. Men det var ingen fara. Jag hade bara ont där de stack mig. Kände mig öm och lite stel.

Nu sitter jag här och har ont i huvudet och känner mig lite varm, och har ont i armen förstås.
Men ingen feber har jag. 36,1 har jag nu. När jag kom hem hade jag 36,7. Så det verkar sjunka istället för att höjas. Får väl se hur natten blir. William jobbar natt så jag hoppas det går bra.

Så nu vet ni. Jag tog vaccinet och jag gjorde det för min dotters skull.

Nu ska jag kika på halv åtta hos mig och sen ska jag äta min Ben & Jerry's.


Kommentarer
Minato Namikaze

Svikare! Nej jag skojar det du gjorde var väldigt modigt av dig fröken. Många har gjort en höna av en fjäder av hela denna situation. Mina tankar går till din dotter hälsa henne att hon har en modig mamma!Sayonara, neechan

2009-11-12 @ 06:27:00
Elin svarar till Minato

Hehe tack! Jo det vet jag. Jag tror att det hela är uppförstorat. Men sen vet man inte om man råkar få influensan. Jag riskerar inte min dotters liv. Så även fast jag var så emot det hela, så fick jag ändå offra för hennes skull. :)

2009-11-12 @ 16:16:52
URL: http://elinalice.blogg.se/
Anonym

du kan vara glad att du kunde välja iaf. jag och hela min familj har inget val eftersom min son är hjärtopererad.

2009-11-12 @ 19:17:57
URL: http://enhjartesak.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0