Bakad KOLJAFILÉ med morötter och kalamantaoliver

Jag har tillagat en supergod fiskrätt, som är väldigt enkel att göra.

4 port.

Ingredienser

800 g koljafilé, färsk eller tinad fryst sejfilé
1 hel citron
2 krm flingsalt och ½ krm vitpeppar
1 skalad silverlök (jag använde 1 purjolök istället)
1 dl kalamataoliver
2 st morötter
1 dl riktigt god olivolja, extra virgin
1 msk färsk timjan (kryddtimjan på burk går lika bra)

400 små delikatesspotatisar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Portionera fisken och lägg i en ugnsfast form. Pressa över citronen. Salta och peppra.

3. Skiva löken tunt och skär morötterna i slantar. Häll lök, morötter, oliver och olivoljan över fisken. salta och peppra. In i ugnen i ca 12 minuter. (Om fisken inte är tinad så måste den vara inne i ugnen ca 40 minuter innan den är färdig. Om du använder tex djupfryst kolja.)

4. Serveras med kokt alt pressad potatis.




Resultatet av min tillagning



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0