ANGÅENDE TV-TITTANDET

Angående allt det här med TV-tittandet som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Folk verkar ju ha gjort en så stor big deal av det. Jag vet att allt man skriver uppfattar människor olika. En del kommentera om saker som inte ens hade med mitt inlägg att göra. De gjorde sin egen grej av det, och lade till saker som de tyckte skulle höra dit, fast jag inte ens skrivit något om det. Så sluta säga saker om ni inte är 100 på att det verkligen är så. Visst kan man ha sin egen åsikt, och det är bra! Det ska man ha. Och jag blir givetvis glad av att få kommentarer då man kan säga sin point of view. Jag blir inte arg för det för att någon inte tycker lika som mig.
Men när det gäller denna sak så kommentera folk som inte ens kan någonting om ämnet, men ändå tyckte att de kunde så mycket. Nu tänker jag inte dra er över en kant eller som en del sa "göra påhopp". Utan nu uttrycker jag mig om hur jag känner. Sen om ni har en annan åsikt. Så bring it on.
Men att tro att man kan allt, fast man egentligen har fel så hur smart är det? Jo man dumförklarar sig bara.

Det jag menade med mitt inlägg var att JAG inte kommer låta MIN dotter få se på TV förrän hon är så gammal så hennes hjärna klarar av det. Spädbarns hjärnor är ju inte fullt så utvecklade som våra vuxnas.
Barn kan därför få epilepsi eftersom det är så mycket ljus och snabba rörelser. Ibland är det ju så till och med jag får ont i huvudet eller det tar för mycket på ögonen för att jag ska kunna se. Tänk då på de stackars små barnen som inte alls hänger med. Det blir helt enkelt för mycket för dem.
Men det jag menade var att ni som låter era barn se på TV, låt dem göra det då. Det är inte mitt beskymmer. Jag ville bara varna för att det faktiskt kan bli konsekvenser. Jag tror knappast BVC ljuger om den saken. Det har kommit nya studier som bevisar detta.
Hur ni uppfostrar era barn är upp till er, och inte upp till mig. Jag bryr mig bara om hur jag ska uppfostra min dotter.

Jag blev uppfostrad på det viset att min mamma sjöng och berättade sagor för mig samt lekte. Jag såg aldrig på TV som spädbarn. Detta stärkte bara banden mellan mig och min mamma. Jag vill att detsamma ska hända med mig och min dotter.

Jag tänker ta detta som en vuxen människa. jag är inget barn längre som börjar bråka för minsta lilla sak som man tycker olika om. That's life!
Ni som inte är redo att komma in i den. Så ni kan ju stanna kvar där i er lilla bubbla ett tag tills ni är redo.
Jag är inte arg på någon, men det jag blir besviken på är att folk pratar skit bakom ryggen på en bara för en sån här liten sak. Det är verkligen vad jag kallar bruksmentalitet.

Som sagt jag tänker inte börja bråka bara för att man har olika åsikter, för det är så det blir krig här i världen. Och jag tänker inte börja prata skit om någon för det. Sen att andra gör det, det är deras förlust och de trycker bara ner sig själva. Det är ingen status att göra så.

Och kom ihåg. Hur ni uppfostrar era barn är upp till er. Jag ville bara förmedla en sak som jag fått lära mig av BVC.

En liknande princip är att om en läkare säger till dig att du måste äta antibiotika för att bli frisk från din sjukdom, det är väl klart att du gör det? Du lyssnar ju på dem som kan sin sak. Samma sak gäller för mig här. Jag lyssnar på vår sköterska för hon kan det hon gör. Hon håller på med det dagligen. Hon sa till oss att inte låta vår dotter så på TV för då kan det bli så att det uppstår konsekvenser i framtiden. Den risken vill inte jag ta. Visst att hon kan få se på TV en pytteliten stund ibland. Man kan ju inte förhindra allt och jag blir inte helt hysterisk om hon råkar lägga ögonen på TV:n. Vad jag menade var att jag inte kommer sätta Evangeline i en babysitter framför TV:n. Då leker hellre jag med henne, för det är jag som är mamman och jag blev det frivilligt. Därmed har jag ett stort ansvar.

Nu har jag förklarat, och jag hoppas ni förstår vad jag menar. Om ni missuppfattar mig igen så kommentera gärna era åsikter.


Kommentarer
ullisar

jag har inte läst ditt TV-inlägg men känner genast att vi förmodligen tänker ungefär samma. inte för att jag egentligen vet när hjärnan fixar rör(l)iga bilder bäst, men det är först nu när EmmaLi är närmare två som vi börjat sitta framför TV:n med henne. från att inte ha visat så stort intresse är hon nu stenfast i Lilla Spöket Laban (vägrar kategoriskt köpa nåt sånt där märkligt Teletubbiegrejs!) och ett par tre kvällar i veckan får hon titta innan sovdags.samtidigt som det här har funkat skitbra för oss (har läst böcker, lekt osv) så har jag full förståelse för att man i andra familjer låter barnen använda tv:n mer vardagligt, som en avlastning för föräldrarna. det är väldigt lätt att döma andra, men lättare att sköta sitt :)ska leta upp ditt inlägg nu och se om vi tycker så samma som jag tror att vi gör!tjo!ps. hittade hit via en kommentar du gjort i Erikas blogg.

2009-10-12 @ 01:58:29
URL: http://ullrika.se
Elin svarar till ullisar

Hejsan! Vad kul att du hitta hit :) och vad fint namn din dotter har. Vad härligt att du håller med mig. Jag har märkt redan nu på Evangeline att om hon ser TV:n så fastnar hon vid den, och det vill jag inte. Jag vill inte vänja henne vid TV:n när hon är såhär liten. jag förstår också dem som låter sina barn se på TV, för det är ju upp till dem.

Det var roligt att du skicka en kommentar och att vi har ungefär samma åsikt angående detta.

2009-10-12 @ 14:55:19
URL: http://elinalice.blogg.se/
Elin

Kände mig lite träffad ang inlägget och tror diskussionen på kommentarsfältet blev rätt rörigt med allas olika kommentarer och åsikter. Ja jag missförstod dig, och Linda påstod att jag försökte hitta fel i din text vilket jag verkligen inte försökte göra. Precis som hon och alla andra ville jag lägga fram min åsikt och samtidigt försöka förstå exakt vad du menade. Såna här diskussioner ska man inte ta på internet eftersom dem just är så lätta att missförstå. Såklart de är bra att du inte låter evangie kolla på tv! Ja tycker det är fantastiskt jättebra att du går så fullt in i den här mamma grejen. Men ja, alla kommer alltid att ha olika åsikter gällande saker och ting. Och den som pratat bakom ryggen på dig har verkligen inte agerat rätt vem de än är. Och det är synd att folk gör så. Men som sagt ville bara säga detta :)

2009-10-12 @ 17:48:20
URL: http://wolfeye.blogg.se/
Elin svarar till Elin

Jag tycker att det är bra att du har dina egna åsikter och att du vill dela med dig. Jag har inget emot att folk kommenterar, jag tycker det är väldigt bra. Men i detta inlägg så ville jag bara förstärka det jag verkligen ville säga. Jag ville bara förmedla om hur jag känner om detta ämne. Jag försöker verkligen så gott jag kan vara en bra mamma. Jag går in i det till 100 %. Sen så är det nog lätt att missförstå varandra. Och ja... jag tycker det är väldigt tråkigt att folk ska börja prata bakom ryggen på en bara för att man vill dela med sig om sin åsikt. Jag ville bara förmedla till folk det som jag fått höra och jag tänkte att jag kunde hjälpa andra genom det. Men det kändes som jag bara fick skit rakt upp i ansiktet. Men jag tycker fortfarande det är bra att man har olika tycke, för annars skulle ju ingenting fungera om alla tyckte lika. Sen så kan man ju lära sig saker av varandra genom att kommentera.

2009-10-12 @ 20:04:10
URL: http://elinalice.blogg.se/
mamma

Är man en dålig mamma om man inte följer bvc till hundra?! Svar NEJ! är bvc bäst? Svar Nej. dom är endast ett råd och inte fullständiga. man lär nog ta alla råd med en liten nypa salt.innan bvc fanns så vart bebisar normala ändå.bvc är bra att ha vid frågor osv vidare. men jag skulle se deras råd som just bara råd och inget annat.

2009-10-13 @ 13:47:17
Bam Bam svarar till Elin

jag påstod inget, jag skrev att det verkade som om NI gjorde det eftersom ni tog upp saker som Åberg inte ens hade nämnt.

2009-10-13 @ 14:44:28
URL: http://iambaam.blogg.se/
Elin svarar till mamma

Ja man får göra som man vill. jag säger inget mer om det. Klart man inte är en dålig mamma om man inte följer deras råd. Eller det beror ju på. Säger dom att en sak är farlig och du gör det ändå, så tycker jag nog man är en dålig förälder. Om de säger att man inte ska supa medan man ammar och ändå gör det, så tycker jag att man inte alls tänker på barnet utan endast på sig själv. Så det beror på vad det är för råd dom ger. Fast jag sa aldrig heller i inlägget att man är en dålig mamma om man inte följer råden. Det kanske du tog åt dig i alla fall? Det är inte så konstigt att barn i vårat samhälle är så trötta och sega hela tiden när föräldrarna låter dem sitta framför TV:n i flera timmar i sträck. Om de får se en liten stund så gör det ju ingenting, tycker jag i alla fall.

2009-10-13 @ 18:01:01
URL: http://elinalice.blogg.se/
Elin L skriver till Linda

Jag vill gärna fråga dig vad det var jag tagit upp som Åberg skrivit som inte ens hade med saken att göra?

2009-10-13 @ 21:32:33
URL: http://wolfeye.blogg.se/
Bam Bam svarar till Elin

jag sa inte att det inte hade med saken att göra. Jag sa att hon inte nämnt det

2009-10-14 @ 13:35:05
URL: http://iambaam.blogg.se/
Elin sv: linda

Okej va är de då som ja sagt att åberg nämnt som hon inte har då?-.-

2009-10-14 @ 18:24:05
URL: http://wolfeye.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0