OPERATION

Idag gick jag på en läkarundersökning här i Fagersta vid lasarettet på barnmorskeavdelningen.
Jag har inte riktigt slutat blöda än efter förlossningen, så jag var tvungen att undersökas.
Barnmorskan hade tidigare sagt till mig att det nog krävs en operation. Mycket riktigt var det så. 
Läkaren undersökte mig, inte alls så särskilt roligt eller bekvämt, och det visade sig att jag hade en granulationsvävnad tror jag det hette.
Utav stygnen som jag fick efter förlossningen har den uppstått. Det läkte inte riktigt som det skulle. Så det stack ut en stor bula där inne som blödde.
Han sa att det går att tas bort med lokalbedövning. Han hämtade instrument och jag fick hoppa upp i stolen igen. Barnmorskan kom också in och höll mig sällskap. Sen stack det till, långt där inne utav sprutan.
Stora instrument hade han. Bara tanken på att han var där nere och grävde med så stora saker fick mig att darra lite. Men jag höll mig lugn. Jag stirrade rakt upp i lampan. Barnmorskan smekte mig på pannan och sa att jag var så otroligt duktig som var så lugn och som inte sa ett pip. Det nämnde hon flera gånger.
Men jag födde ju barn utan bedövning så då klarar man väl av vad som helst!?

Jag kunde höra hur han klippte med saxen där inne. Det lät inge vidare i mina öron när jag visste vart han var och klippte. Men han var ju tvungen att få bort den.
det var ganska jobbigt faktiskt. Att han grävde och greja där. När allt var klart så fick jag en binda eftersom jag kan blöda ett tag nu. Jag får heller inte bada. Nu känns det som man nyss kommit hem ifrån förlossningen igen. Jag har lite ont och är ganska öm. Men det är sånt man får ta tyvärr.

William och Evangeline var med mig som mina stöttepelare och det kändes tryggt att ha dem där. Evangeline skrek till där ett tag. Hon sa nog: "Låt bli min mamma!" Fast Wille tror att hon sa:"Låt min gamla lägenhet vara!" Ja lite kul hade vi i alla fall.

Jag hade en lätt förlossning, och doktorn berömde mig för det eftersom det är tydligen inte alls vanligt att det går så bra och så fort som det gjorde för mig, men jag har haft problem nu i efterhand istället.

Nu är operationen över och jag hoppas att jag snart ska läka ihop ordentligt och bli bra. För jag orkar inte med fler mediciner eller operationer. Nu vill jag bara låta allting läka ifred och inte att folk ska slita occh peta i en på ett sånt känsligt ställe. Speciellt inte efter att man för inte så länge sedan genomgått en förlossning.


Kommentarer
Anonym

Usch vad jobbigt, stackare.

Jag har haft sådan tur, fick knappt ens en enda bristning jag. Ingenting så det var ju skönt.

2009-10-15 @ 17:31:08
URL: http://xandrasbebis.blogg.se/
Nathalie-Ungmamma till Athida

hmm, men du hade väl lustgas? då är man ju inte bedövningsfri? :S

2009-10-15 @ 19:24:27
URL: http://nathalief.blogg.se/
Mamma Sara

hehe, Okej. som jag då. Fast jag hade bara lustgas! jag ville inte heller ha någon ryggmärgsbedövning. eller något sånt.

2009-10-16 @ 15:12:57
URL: http://metrobloggen.se/grodan09
Mamma Sara

Ja men de är ju ändå hemskt. :P

Vad ha du och dottern haft för er idag?

2009-10-16 @ 17:24:40
URL: http://metrobloggen.se/grodan09
Mamma Sara

Jasså? Gjorde hon oxå O:n. :P Tycker det är såå sött.. :) Nja idag ha vi varit och handlat O varit på BVC. =P Sen tagit det lugnt. :) Vad ska ni göra ikväll?

2009-10-16 @ 19:18:19
URL: http://metrobloggen.se/grodan09
Svar till Elin

Hej! ja jag har hört att de ska bli snö :O snöade i Sala för två dagar sedan! O dem har tydligen fått snö i jönköping :O lr att de snöat! synd om hösten blir så kort o vintern extra lång! Brrr! Ja de tycker jag! Traditioner är till för att hållas :D

2009-10-17 @ 13:23:58
URL: http://wolfeye.blogg.se/
Glömde en bit!

o när ja säger traditioner menar ja "den årliga julfesten" o ja tycker vi borde bjuda patty :D

2009-10-17 @ 13:24:45
URL: http://wolfeye.blogg.se/
elin L

Svar: Hehe, jag har ridit konstant i 8 år, så det är väl det som gör att jag vågar rida, självklart tänker jag ibland på att jag inte får ramla av.. Jag avstår ju ifrån hoppning, fartfyllda uteritter och rider bara 1 häst som jag har ridit i 4 år. Så jag känner honom och kan honom in och utanpå :)Ja, det blir det :) Förhoppningsvis, är lite nervös att bebisen ska vilja komma ut tidigare så det blir ett sent decemberbarn. hehe =) Ja, gud! Nu läser jag på förfullt, hur allting går till. Bedövningar osv. :D Så lite nervös börjar jag allt bli, + så är jag nervös över att min gubbe inte ska klara av det och typ svimma eller nå. Så får jag ligga där helt själv när jag behöver allt stöd. (detta hände min syster) Kanske därför jag tänker på det, haha :D

2009-10-17 @ 14:31:35
URL: http://lundevallll.blogg.se/
Mamma Sara

Haha, då ha du koll när blöjan behövs bytas för hennes Mun "O:N". =P Haha.

Händer ikväll?

2009-10-17 @ 18:54:52
URL: http://metrobloggen.se/grodan09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0