BVC & EFTERKONTROLL

090908 var det dags för läkarundersökning hos BVC för Evangeline. Allting gick jättebra. Hennes hjärtljud var perfekta och hon orkade lyfta på sitt eget huvud. Så hon blev med andra ord "godkänd".
Hon väger nu 5160 g och är 58 cm lång. Hon är en stor flicka. Men det är bra för större bebisar har bättre immunförsvar. Hennes kurva sticker rakt uppåt i jämförelse med medelkurvan. Det ser lite roligt ut. De är så imponerade på henne på BVC.
Barnmorskan tyckte att jag är en jättebra mamma som ammar Evangeline helt utan att ge ersättning. Det ä tydligen jättemånga som inte vill eller kan amma. En del har också för tunn bjölk som gör att barnen inte blir mätta så de måste både amma och ge ersättning. Förut trodde jag att om man har större bröst så har man mer mjölk, men där hade jag ju helt fel eftersom jag har jättemycket mjölk och jag har inga jättestora bröst.
Vi frågade också om Evangelines knakande i lederna, men det var helt normalt eftersom bebisar är så mjuka.
Det låter bara lite läskigt när det knakar till när hon rör sig.

Direkt efter hade jag tid hos barnmorskan för det var dags för efterkontroll. Jag har varit så nervös inför den. Jag ville verkligen inte genomföra en gynekologisk undersökning så här tätt inpå förlossningen. Det har ju bara gått 6 veckor och jag har precis blivit av med stygnen.
Men jag hade oroat mig helt i onödan. För det enda vi gjorde var att prata om tiden nu efter förlossningen och hur det är att ha en bebis hemma. Sen såg hon lite på mig bara för att se så jag hade läkt fint, och det hade jag. Dessutom ville hon se att jag kunde knipa. När jag fråga henne hur länge jag ska hålla på med det så sa hon tills jag är 82 år. Då kunde jag inte låta bli att skratta. Men det är ju så, denna muskel är precis som alla andra muskler, man måste träna upp den.
Så nu är det bara att sätta fart med knipövningar.

Förresten så ska Evangeline till familjeläkarn idag kl.11:30. Vi får se vad de säger om utslagen. Men jag hoppas allt går bra.Min glada älskade stora lilla flickaKommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0