FÖRÄLDRAGRUPP - ÅTERTRÄFF

I torsdags var det dags att träffa föräldragruppen igen nu när alla bebisar pluppat ut från magarna.
Det var riktigt spännande och jag hade sett framemot att få se vad som gömt sig inne i allas magar.
Alla barn var faktiskt lugna, och barnmorskan samt BVC-sköterskan blev så förvånade över att vi hade så lugna och snälla barn.
Sammanlagt blev det 7 pojkar och 3 flickor i gruppen. Vi delade in oss i mammagrupp och pappagrupp igen, sen satt vi och prata lite, böt blöjor och mata barnen. Jag behövde dock bara mata Evangeline en enda gång. Vi var där i ca 2 timmar och en del mata sina barn hela tiden. Byta blöja behövde jag heller inte göra. Sen somna hon så sött efter maten. Hon är så snäll min flicka.

Barnmorskan verkar vara ganska fascinerad av vår dotter och hennes namn. BVC-sköterskan tycker istället att Evangeline är så häftig för hon är så stor flicka. Den äldsta pojken som redan är 4 månader vägde 6 100 g och Evangeline, som är yngst i gruppen, väge 5590 g och är bara 2 månader. Skiljer inte så hemskt mycket.
Men Evangeline är inte fet utan hon är mer lång och smal, precis som jag var när jag var bebis. Wille var nog lite mera knubbig som barn.

Evangeline tog rekordet i sömn i alla fall. 11 timmar. Alla andras barn sov som högst i 8 timmar. Men det är inte så konstigt att hon bara växer och växer när hon sover så länge. Sömnen är viktigast sen kommer maten, så är det ju.

Vi prata lite om matstart också och vi fick se en film. Sen fick vi smaka på mosad potatis + rapsolja. Ingen favorit direkt, såg ut som klister och smaka inge vidare heller. Vi mosa med en stavmixer. Däremot så var mosad morot med rapsolja mycket bättre. Det var helt okej faktiskt.

Evangeline får ju inte börja äta mat än, men eftersom vissa barn redan är 4 månader så var det snart dags för dem att börja äta mat. Men jag ska nog försöka ge bröstmjölk till Evangeline tills hon är 6 månader och sedan börja med smakportioner.

Ett bra tips som jag fick var att man kan tillaga egen puré och sedan hälla den i en isbricka. Sen när det är dags att värma maten så tar man en såndär "matisbit" och värmer. Då får man ca 2 matskedar mat och det räcker för dem. De äter ju så lite i början. Det ska nog jag göra. För att ställa sig och laga barnmat varje dag blir nog lite för jobbigt, med tanke på att man knappt har tid till att laga mat åt sig själv.

Jag undrade hur Evangeline skulle reagera när det var en massa andra bebisar där. Men det gick bra. När en bebis börja skrika lite så titta hon på mest. Hon undra väl vad det var. Men ibland kunde även hon börja gnälla. Men då gav jag henne mat. Sen blev allting mycket bättre.

Många gick också på babycafé, jag skulle också vilja, men jag vet inte om jag vågar. Jag vill inte att min bebis ska bli smittad eller bli sjuk. Tycker hon är lite för liten än. Kanske blir lite längre fram. Men det verkar roligt i alla fall när man får sjunga och leka med barnen samtidigt som man får träffa andra föräldrar och umgås.

Hur som helst så var det i alla fall riktigt kul att träffa alla och höra hur det hade gått med allt. Dock dök inte ett par upp. Nästa träff blir i oktober om det inte är så att influensan härjar för då blir det senare.
Papporna ska träffas vid hembygdsgården och mammorna träffas någon annan stans. Det är ganska bra med mammagrupp och pappagrupp faktiskt. Då förstår man varandra bättre.

Efter träffen gick jag och mamma på en lång promenad med Evangeline i vagnen. Det var riktigt skönt. Fast det blev lite kyligt på kvällen.


Nu är jag redo att träffa alla igen. Ska bli så roligt.


Evangeline är redo i vagnen


Min fina flicka


Hon var glad över att få komma ut en sväng.


Nu går vi


Jag var också lite rosa


Föräldragruppen Linnéa. Den största hittills.


Jag, Evangeline och Wille sitter längst ut på kanten på höger sida.


Evangeline var bland de största bebisarna, trots att hon är yngst.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0