PANDEMRIX - DET NYA VACCINET

Pandemrix är det nya vaccinet som ska ges till folk runt om i Sverige mot den såkallade svininfluensan, som egentligen inte ens heter svininfluensan utan A(H1N1).
Detta vaccin är ännu inte ens godkänt av EMEA (Europian Medicines Agency).
Vaccinet ska nu ges till olika personal på företag samt inom vården och till barn på skolor. Det finns bara ett problem. Du kan bli mer sjuk av vaccinet än vad du kan bli av influensan.
Det tillåts inte ens att ge detta vaccin till barn eftersom de kan dö utav det. Endast vuxna över 18 år får ta vaccinet, men ändå ska de vaccinera små barn på skolorna runt om i Fagersta nu.
Utav denna spruta kan du hamna i koma, få hjärnskador eller dö samt du kan få en hel del andra skador som kan bli bestående. Det finns också kvicksilver i vaccinet.
Vaccinet är som sagt inte ens godkänt ännu, dessutom är det inte helt färdigt. Det är alltså inte ens fulländat.
Innan vaccin ges så brukar de gå igenom en hel del tester som påvisar att det verkligen fungerar.
Detta vaccin har inte gjort det. Vaccinet är alldeles för nytt och sjukvården vet inte vad det är för vaccin de ska ge, utan de kommer bara att ge det utan att veta biverkningarna.

William ringde till sjukvårdsupplysningen eftersom han läst om detta på internet, på bland annat smittskyddsinstitutet, och där fråga han en sköterska vad vaccinet heter som ska ges. Hon hade ingen aning om vad vaccinet heter eller vilka biverkningar den har. Vad säger det om sjukvåden egentligen?
Ska vi verkligen lita på detta vaccin?

Ni minns väl hur det blev med fågelinfluensan? Folk fick Tamiflu fast de egentligen inte ens behövde. Vad blev biverkningarna? Jo de tog självmord och fick psykoser. Detta "preparat" var helt nytt, precis som detta vaccin som folk ska få nu. Jag har läst bipacksedeln på Pandemrix och de är inga vänliga biverkningar.
Vill du riskera att dö på grund av ett icke godkänt vaccin?
Folk blir helt galna så fort de hör ordet pandemi och att folk dör. Sen tar de vilket skit som helst bara för att de tror att de är säkra då. Mitt tips: "lyssna inte så mycket på media". Media säger så mycket och förstorar upp saker.

Folk dör i vanlig influensa varje år. Visste ni att fler folk faktiskt dör i vanlig influensa än i svininfluensan?
De som hittills har blivit riktigt dåliga i influensan har haft någon form av försvagning. Hjärtproblem, cancer osv.
Precis så är det med vanlig influensa också.

Det jag försöker säga med detta är att massvaccinationen kan bli farlig. Du kan bli mer sjuk av vaccinet än av influensan.

Mitt tips till er är att tvätta händerna noga och ofta, särskilt efter att ni varit utomhus. Försök att undvika skaka händer med folk. För att minska risken för smitta ytterligare sprita händerna. När ni varit i affären, tagit i dörrhantag eller liknande, undvik att stoppa fingrarna i någon kroppsöppning (mun, näsa, ögon och öron) för det är så alla bakterier kommer in i kroppen. Undvik också att vara nära folk som är sjuka.

Blir någon sjuk hemma, så var noga mad att städa rent allting. Och var noga med din egen hygien.
Hosta och nys i armvecket.

Expertarna säger att man ska göra så istället för att ta detta vaccin som inte ens kanske fungerar.
Dessutom så gjorde man så förr i tiden. Tvättade man händerna, där alla bakterier fastnar, så håller man sig frisk.

Du kan bli dödssjuk av vaccinet och även om du tar det så kan du bli smittad. Dessutom kan du fortfarande bära på smittan och smitta andra.

Detta vaccin är så nytt och de har framställt det alldeles för snabbt. Det har inte blivit tillräckligt testat. Vaccin är bra, men de vaccin man får har oftast blivit testade i flera år och de vet att de fungerar. Man vet inte ens om detta vaccin ifråga fungerar.  

Det värsta är att de kommer faktiskt tvinga folk att ta detta vaccin. Själv så ränker jag inte ta det förrän man ser hur folk reagerar på det och hur många dödsfall det blir bland de vaccinerade. Är du förkyld eller har någon annan sjukdom så får du absolut inta ta vaccinet. Min far fick en hjärtinfart för några år sedan, han kan riskera att få en till om han tar vaccinet.
Tänk efter innan ni vaccinerar er, och vad det egentligen är som de sprutar in i eran kropp.

Det finns väldigt dåligt med information om Pandemrix men gå in på denna sida och läs mer om biverkningar: (http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20070324000011&DocTypeID=7&UserTypeID=2)


Kommentarer
Ako

Jag håller med dig om att media förstorat upp allt med "svininfluensan". Jag tror inte att någon egentligen behöver vaccineras, genom att hela tiden vaccinera oss mot olika sjukdomar ger vi inte vårt immunförsvar en chans att byggas upp och bli starkare. Tillslut kommer kroppen bli resistent mot ännu fler former av vaccin och hela processen med multiresistenta bakterier kommer förstoras upp. Men, du skriver att folk kommer tvingas ta vaccinet och det är helt fel. Att ta vaccinet är helt frivilligt, inte ens vårdpersonalen kommer tvingas ta vaccinet och det är ändå vi som har den största risken att bära på smittan eftersom vi dagligen är i kontakt med ett flertal olika människor. Så, ingen kommer tvingas att ta vaccinet. Om någon påstår det så har de fel.

2009-09-07 @ 10:12:22
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Ako

Förresten är Pandremix i sin nuvarande form bara ett prototypvaccin för "svininfluensan". I den version som vi kommer erbjudas vaccinering med kommer virusstammen i Pandremix (H5N1) att bytas ut mot den aktuella virusstammen H1N1. Och vaccinet kommer kunna erbjudas till barn över 6 månader och även till gravida. Det kommer INTE att erbjudas till befolkningen först det är godkänt och de har genomfört fler tester (vaccinet är redan testat på människor).

2009-09-07 @ 10:29:46
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Bam Bam

SV: Du går in på bloglovin sidan och längst ner på sidan ska det stå Knappar och Ikoner! Tryck där! :D

2009-09-07 @ 12:50:16
URL: http://iambaam.blogg.se/
Elin svarar till Ako

Hej Ako! Jag tänkte bara säga att min mamma jobbar också inom vården och de ska tvingas ta detta vaccin. Alltså Pandemrix. Om de inte vill ta den måste de upp till chefen och komma med en riktigt bra förklaring till varför. Jag tycker det är helt sjukt. Det riktiga vaccinet skulle ju komma någon gång i oktober tror jag det var. Men de ska vaccineras redan nu. Allting verkar ju vara helt upp och ner. Istället för att stressa i folk vaccinet så kan man väl vänta? Jag hoppas att de ändrar på det snart, för det är som du säger pandemrix ger egentligen inget riktigt skydd mot svininfluensan.

2009-09-07 @ 13:42:13
URL: http://elinalice.blogg.se/
Ako

Vart jobbar din mamma för det där är någonting som din mammas arbetsgivare själv har hittat på. Vaccinet är ännu inte levererat till Sverige så det finns inte en chans att din mamma kan tvångsvaccineras med det. Dessutom är det olagligt att tvångsvaccinera med ett vaccin som ännu inte är godkänt, så jag tror du har fått det här lite om bakfoten. Landstinget västmanland har gått ut med en rekommendation att vi som arbetar inom vården ska vaccinera oss, men att rekommendera och tvinga är två olika saker.

2009-09-07 @ 14:01:31
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Elin svarar till Ako

Jag vet att det inte är godkänt ännu. Därför blev jag så arg. Mamma kom hem efter jobbet och ringde till Wille och berättade. Att om de inte vaccinerar sig så måste de upp till chefen och prata. Man måste ha en riktigt bra förklaring till varför man inte ska ta den. Annars måste man ta den bara för att de inte vill ha någon smittspridning på jobbet. Men de sjuka är att även om man vaccineras så kan man smitta andra. Allting verkar så tokigt, det tycker jag med. Men det är den informationen jag fått i alla fall. Det kanske är själva arbetsgivaren som fått något om bakfoten. Det har hänt förr om jag säger så. Arbetsgivaren har kommit med en hel del tokiga förslag tidigare.

2009-09-07 @ 14:22:50
URL: http://elinalice.blogg.se/
xandra

JAG SKA DÅ MINSANN INTE VACCINERA MIG!! Men bara så du vet så är svininfluensan en luftburen smitta. Så vad hjälper det med att inte skaka hand då egentligen:P

2009-09-07 @ 15:14:25
URL: http://xandrasbebis.blogg.se/
Ako

Ja, någon har åtminstone fått det hela om bakfoten. För som sagt, det stämmer inte.

2009-09-07 @ 16:15:32
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Elin svarar till Xandra

Jo det vet jag också. Att om någon hostar eller nyser så ska man ju helst inte gå dit. Men om den personen nyser i handen, och bär på smittan, och sen tar i ett handtag som du direkt efter går och tar i, så måste man ju självklart tvätta bort bakterierna annars kan du riskera att få smittan själv.

2009-09-07 @ 16:56:39
URL: http://elinalice.blogg.se/
Elin svarar till Ako

Jag tycker att allt just nu är så oklart. De säger både det ena och det andra. Jag menar de ska ju vaccinera barnen i skolorna inom de närmaste veckorna. Jag tror att ingen riktigt vet vad de håller på med.

2009-09-07 @ 16:58:01
URL: http://elinalice.blogg.se/
Nettan

Aldrig i livet att jag tänker låta varken mig själv eller Jason vaccineras. Och det är inte bara kvicksilver i som är farligt, utan även (tar det på engelska) squalene som är en av orsakerna till "Gulf war syndrome". Det som gjorde att krigarna blev lama.. m.m

2009-09-07 @ 19:44:40
URL: http://nightmaresofyou.blogg.se/
Ako

Skolbarnen kommer INTE att vaccineras först det riktiga vaccinet är helt färdigställt och godkänt. Just nu går de ut med förfrågningar för att veta hur många doser de behöver beställa in. Självklart kan detta uppfattas som att de redan har vaccinet i sina händer men så är alltså inte fallet. Jag tror garanterat att de som ger ut vaccinet vet precis vad de håller på med, men att allmänheten och media missuppfattar det hela eftersom det finns så många skilda historier om hur det hela ligger till. när vaccinet finns hos vårdcentralerna så kommer det vara helt klart och biverkningarna kommer inte vara värre än för vilken vaccination som helst, vad än media skriver. ALLA influensavaccin är uppbyggda på liknande sätt med det undantag att man byter ut den aktiva virusstammen. Jag menar inte att man ska gå och vaccinera sig, för jag själv kommer förmodligen inte att göra det, men det är fel att påstå att biverkningarna av vaccinet kommer bli förödande och att det kommer ges ut innan det är godkänt när så inte är fallet.

2009-09-07 @ 20:48:01
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Anonym

men hon är yngre. Adrian skrek nästan inte heller i början de 4 första. Oftast var han jätte lugnt, Grannarna frågade till och med om han aldrig skrek. Men vänta du tills hon blir större, de flesta barn kommer in i sådana perioder då de sover sämre:p

2009-09-07 @ 22:49:51
URL: http://xandrasbebis.blogg.se/
Elin svarar till Nettan

Usch då :/ det visste jag inte. Ja det där vaccinet är riktigt läskigt. Jag ska heller inte vaccinera mig. Bara man håller hygienen och låter bli att umgås med förkylda människor så ska det väl gå bra.

2009-09-07 @ 23:01:48
URL: http://elinalice.blogg.se/
Elin svarar till Ako

Här i Fagersta har skolbarnen redan fått hem lappar om att de ska vaccineras inom de närmaste veckorna. Jag vet inte kanske det är Fagersta kommun som är knasig. Men enligt bipacksedeln på detta vaccin så är ju det tyvärr inte direkt de lindrigaste biverkningarna. Men om det kommer ett annat vaccin som är säkert så är väl det bra. Men i nuläget så verkar det vara väldigt knasigt här i stan. Jag menar de vill vaccinera folk redan nu fast vaccinet inte kommit. Ibland så undrar man vart samhället är på väg.

2009-09-07 @ 23:07:16
URL: http://elinalice.blogg.se/
Elin svarar till Xandra

Ja så kanske det är :) jag är myckdet glad över att hon inte fått kolik i alla fall (än så länge). Men det kan nog stämma det du säger eftersom hon blir mer och mer vaken om dagarna. Alldeles i början så sov hon nästan bara. Fast det behöver dem ju också.

2009-09-07 @ 23:09:13
URL: http://elinalice.blogg.se/
Ako

Att de skickar ut lappar och informerar är ju självklart, med de närmsta veckorna så menar de ju att så fort vaccinet kommer ut nu i oktober så kommer en vaccinering att ske. Självklart finns det biverkningar, det gör det med precis allt! Läkemedelsföretagen måste skriva ut alla eventuella biverkningar, hur liten risk det än är att man får någon, annars blir de stämda. Om du läser igenom bipacksedeln på vanliga alvedon eller andra vanliga tabletter så ser du att det finns en hel del biverkningar även där, men det betyder ju inte att det är vanligt att man får sådana biverkningar utan bara att det eventuellt finns risk för det.

2009-09-08 @ 10:49:04
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Elin svarar till Ako

Ja jag hoppas verkligen att du har rätt.

2009-09-08 @ 12:13:50
URL: http://elinalice.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0