Därför gav vi TBC vaccinet

Jag fick en fråga här på bloggen, och det var varför Evangeline fick TBC vaccinet.

Jo det är nämligen såhär att man får välja om man vill ge den eller inte. Vi valde att ge henne den när man ändå får den. TBC är ju inte så vanligt i dagens samhälle, gällande Sverige, men man har ändå hört några fall då små barn får det på dagis. TBC har ju en dödlig utgång också. Läskigt med sjukdomar egentligen.

TBC är vanligt i bland annat Latin Amerika och Afrika. Wille kommer ju från början ifrån Latin Amerika och därför föreslog BVC-sköterskan att vi skulle ta den, men vi behövde inte eftersom Wille bott i stort sett hela sitt liv i Sverige. Han föddes bara utomlands. Det kan ju vara så att någon i hans släkt haft TBC också, så vi tyckte att vi inte skulle riskera nåt. Om vi skulle åka till dessa länder någon gång så är det ju bra att hon fått vaccinet, för då får hon ju inte smittan heller.

Alltid bättre att vara på den säkra sidan. Men som sagt, man behöver inte ge sina barn denna spruta men vi tyckte att det kändes bäst så.

Man får inga biverkningar av detta vaccin. Bara en bula vid själva sticket och man blir röd. Så den var ju väldigt behaglig måste jag säga, hon slapp ju hög feber och värk i kroppen.

Evangelines arm ser väldigt bra ut måste jag säga, den är inte så hemskt röd längre och bulan har gått ned. Så hon lider i alla fall inte av det. Vilket känns enormt bra.
Har ni sett vad stora fina läppar min dotter har.Pluttan sover i bilen. Hon brukar suga när hon sover. Tror säkert att hon
ammas då. Stackarn. Det är så otroligt sött när hon gör så.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0