Finlandsresa 15/4-10

Hela dagen, onsdagen den 14:e april, packade jag väskor. Jag fick inte glömma något. Men det gör man ju i alla fall alltid. Klockan 3 på natten skulle vi åka här hemifrån mot båten som gick får Värtahamnen, Stockholm.
Varken jag eller Wile gick och la oss i sängen denna natt. Evangeline fick givetvis sova. Jag väckte henne kl. 2 och gav henne gröt. Hon var pigg och glad, trots att det var mitt i natten.
Nerverna var på högspänn. Snart skulle vi åka på semester, vår första. Wille packa bilen, och min mamma kom ner till oss. Sedan åkte vi. Det var mörkt ute. Men jag var inte trött ännu. Evangeline var glad, men hon somna igen ganska snabbt. Vi stannade till vid Hummelsta för att äta frukost. Klockan var nu 4 på natten. Det satt ett fyllo där, men det var många andra där också trots tiden på dygnet.
Jag åt en anjovis smörgårs och drack apelsin juice. Jag höll på att frysa ihjäl. Man var lite nervös och hade inte sovit. Ingen bra kombination. När vi satt där så kom jag på att jag glömt boken hemma som min moster beställt av mig. Inget att göra åt dock, vi får skicka den till henne helt enkelt.
Efter detta så begav vi oss mot Stockholm. Nu somnade jag i bilen en stund och orkade knappt hålla ögonen uppe. Men när vi kom in i Stockholm så fanns det så mycket att se, så jag var tvungen att vara vacken. Dessutom så kanske Wille behövde hjälp med att hitta rätt väg.
Han hade dock GPS:en på mobilen igång. Jag såg Expressen i en stor byggnad. Och efter ett tag kände jag inte igen vägen mot hamnen. Jag har åkt den så många gånger så jag känner ganska bra igen den. Jag fick rysningar och på nåt sätt så kändes det som att vi var helt ute och cykla. Efter ett tag så såg jag Expressen igen, fast från andra hållet. Då tänkte jag: "Finns det två exakt likadana, eller har vi åkt i en cirkel?" Jag sa ingenting. Men efter en lång stund så kom vi tillbaka där vi börja åka in mot stockholm. Det var ett vitt stort hus som går lite som en orm, det är alltså inte helt rakt. Då utbrast jag: "Nu är vi ju här igen."
Wille sa: "Jaa det är vi!"Och mamma trodde att vi aldrig skulle hinna fram i tid. Man ska vara i hamnen en timme före avgång, och det var nästan bara en kvart kvar dit. Det här var inte ett gott tecken. Vi var på helspänn hela tiden, och Wille lyckades köra fel ytterligare några gånger. Ombyggnation pågick. När vi var nära hamnen, vi såg båten, så hade en stor lastbil ställt sig på tvären i fel riktning. Det var stopp i trafiken. Tillslut fick vi lov att köra upp på trotoaren och fort förbi så vi kunde komma fram. Men då körde vi fel igen. Skylten satt fel så vi åkte in på fel väg när vi skulle till Check-in. Flera än vi åkte fel. Men tillslut kom vi rätt, och vi hann in på båten. Vilken lättnad när vi kommit in i hytten.


Silja Europa.
Båten vi skulle åka med.


Stooora båååteen.


Dags att åka in i båten.
Vi kunde pusta ut nu när vi visste att vi skulle hinna med.


Evangeline vakna och var busig.


Bye Bye Stockholm, Sverige.


Evangeline i hytten.
Det var lite roligt att hon fick en egen nyckel in till hytten med hennes namn och allt.


Vi sov när vi kom på båten. Vi var så trötta allihopa.
Vaknade när vi kom till Mariehamn, Åland.


Nyvaken mamma med en pigg bebis.


Evangeline satt och lekte i sängen.
Nu var jag sugen på att gå ut och kika på vad båten har att erbjuda.


Jag hade bäddat mysigt åt mig och Evangeline.
Hon fick sova med mig.


Jag frös så fruktansvärt i hytten, så jag värmde mig på min bebis.
Hon är alltid så varm. Det har hon fått efter sin far.
Dock hade vi på högsta värma i hytten.
Ändå var det jättekallt.


Evangeline var så glad över att åka båt.
Hon kika ut genom fönstret och peka på vattnet och där utanför när
vi åkte iväg. Hon funderade på vad det var för nåt.
Att vi kan åka på vatten. Det har vi ju aldrig gjort förr med henne.


Busbebis.


Wille kikar i tax-free tidningen och mamma ser ut över östersjön.


Mamma och Evangeline.


Mariehamn, Åland.


I restaurangen åt jag oxfilé med strips och rotfrukter, med nån god sås.


Mamma åt också en köttbit med godsaker.


Wille tog buffé. Han skulle ha mos och köttbullar.Evangeline fick också mat. Hon fick potatis, kalkon och majs.Bus i hytten.


När vi kom över på finska sidan så blev det massor med is på vattnet.
Så var det inte på svenska sidan.
Det blev genast mycket kallare.


Wille köpte insekten från filmen grodan och prinsessan till Evangeline.


Evangeline älskar den.
Det är han som alltid sjunger om sin vackra Evangeline i filmen.
Så vi tyckte att hon skulle ha den.


Bebis somna med sin pappa.
Så söta.


Snart är vi framme i hamnen. 

 

När vi kommit i hamn i Finland så åkte vi mot min moster som bor i Genböle. Vi var trötta, men vi fick ett varmt välkomnande. Vi åt smörgås och drack te. Vi pratade en del också innan vi gick till sängs.
Kändes så konstigt att på morgonen var vi hemma i Sverige och på kvällen var vi i Finland. Vi var framme runt 9-10 snåret på kvällen.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0