Skumharen - Det Vidriga Påskgodiset

Jag måste bara få berätta en sak. Jag kan ju börja med att säga förlåt syrran (Maria) men jag tyckte det var så roligt så jag måste berätta detta. Vi åkte till Västerås i söndags och då handla vi bland annat lite på Ica Maxi i Erikslund. När vi kom hem så stanna hon här hemma hos mig ett tag. Vi satt vid matbordet och hon tog upp sin stora plastbytta med fullt av gula och vita godiskaniner. Ni vet sådana skumgodiskaniner som man brukar ha till påsk.
Hon åt och började sedan läsa på innehållsförteckningen. Då stod det gelatin (svin), hon undrade vad det kunde vara. Varför stod det svin där? Jag fick se och började skratta så tårarna nästan kom. Sedan förklarade jag för henne att allt godis är ju egentligen bara skit. Speciellt sådant som har gelatin i sig. För de gör dem utav bland annat svin dvs deras inälvor, tarmar, klövar och ja allt som inte går att använda till annat. Alltså slaggprodukter.
Det är ju billigt och bra för dem som tillverkar godiset. Gelatinblad är ju för dyrt. Så jag sa till henne: "Ja nu vet du ju i alla fall vilket djur godiset är gjort på, för geleråttan är ju värst. Där blandar dem ju en massa olika djur. Inget ska ju gå till spill, så de tar allt det vidriga och gör godis utav det." Hon höll på att tappa hakan stackarn. Hon hade spyorna upp i halsen. Jag skratta som bara den för det var ju så kul. Jag vet jag var lite elak där. Men jag kunde inte hålla mig, ni skulle sett hennes min. Och att det just stod "svin". Hon trodde jag skämta först. Men nepp det är sant. Så är det. Därför äter jag nästan bara choklad gällande godis.
Hon åt ju inte mer av det godiset kan jag ju lova.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0