MDH - Första dagen

Idag gick jag upp runt halv åtta. Det var nämligen min första skoldag på över två år, men denna gång var det ingen vanlig skola utan självaste högskolan. Kl.10:00 började alltihopa vid Bombardier Arena. Jag skulle cykla dit, men Wille var så snäll och sa att han kunde skjutsa, när vi satte oss i bilen så fanns det visst ingen olja i bilen. PANIK! Var man inte på uppropet så förlorade man sin plats. Jag ringde till min far, men han var långt ute i skogen med mamma och Olga på promenad. HJÄLP! Sen sa Wille: "Äh...hoppa in i bilen Elin!"
Jag hoppade in i bilen och vi åkte iväg. När vi kom fram så var det massor med folk, och inte en kotte jag kände. Jag kände mig väldigt liten kan jag ju säga. Jag tog plats inne i arenan och efter en stund kom en tjej och frågade om det var ledigt bredvid mig. Jag sa ja och hon satte sig där. Sen drog det hela igång. Olika personer från MDH pratade och när det sen var dags att följa efter sina faddrar (de som tar hand om dig och följer dig till högskolan från respektive program/utbildning). Så gick det massa folk förbi oss och vi trängde ihop oss hon och jag. Då skratta vi och började prata lite smått. Hon frågade vad jag skulle gå och jag sa sjuksköterska, gissa vad? Det skulle hon också. Sen frågade jag om hon skulle vidareutbilda sig till något. Gissa till vad? Jo... barnmorska, precis som jag. Vilket sammanträffande. Vi tog sällskap ut när vi följde efter faddrarna och vi fortsatte prata. Jag träffade på Olle också som var en av faddrarna, kul att träffa han igen.
Efter det gick vi mot högskolan tillsammans med faddrarna. Väl framme så blev det korvgrillning. Vi fick sedan en vit tygbit, ser ut som en sjuksköterske sjal, att ha på huvudet. Vi fick lov att skriva våra namn på den, denna skulle vi gå med hela dagen. Vi är ju nollor nu.
Faddrarna berättade lite om vad som komma skall under dagen, och sen fick vi göra vad vi ville tills uppropet som var kl.13:15. Vi satte oss på en bänk och prata, när det börja närma sig så letade vi på lokalen vi skulle vara i.
Vi var runt 87 personer på utbildningen. Vi fick den största salen. Uppropet gick bra, jag stod med på listan som tur var. Under dagen fick vi en hel del information så man var ju helt slut i skallen. Jag var inte med på lekarna för jag var alldeles för hungrig och ville åka hem och äta, dessutom var ju min lilla flicka sjuk hemma.
Väl hemma så beställde Wille en smarrig pizza till mig. Det var första högskoledagen det. Allt är nytt och så mycket man ska ta till sig, så det blev väldigt jobbigt för huvudet att bearbeta kan jag ju säga.
Men det känns bra. Läraren till första kursen är jättebra och det verkar vara en ganska lättsam klass.
Jag är glad över att jag tog detta steg. Nu har jag börjat på ett nytt kapitel i mitt liv. Det känns inte som att man går i skolan, utan det känns som något mycket mer och annorlunda. Det bästa var ju att jag fick en vän redan första dagen, som verkar vara en helt underbar människa - Jackie. Nu kör jag så det ryker. Dock så är allt väldigt rörigt just nu, och vi ska redan ha seminarium på tisdag nästa vecka. Här går det undan. Första dagarna är från 9:15 till 16:00. Långa dagar med mycket info. När man kommer hem kan man knappt göra annat än att vila. Man är inte van med detta. Men det ska bli kul och jag ser framemot utbildningen. Den verkar vara toppen!
Det känns faktiskt som jag hamnat rätt.


Redo för första skoldagen.
Kändes konstigt måste jag medge, att man faktiskt skulle till skolan.
Men jag var inte så värst nervös, mest förväntansfull.


Denna vackra "duk" fick jag ha på huvudet.
"ELIN.Å" står det på den.
Jag tänkte att det finns nog flera Elin för det är så
vanligt namn, och det fanns det också.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0