Koka julskinka

Här kommer mitt recept på hur man kan koka julskinkan och tillaga den på, enligt mig, bästa sätt som ger mycket smak. Varför koka? Jo, för att skinkan får mera smak då och blir mycket mörare. Detta gäller givetvis ifall man inte redan köpt en färdigkokt. Men jag anser att det alltid är bättre att koka skinkan själv, då man kan välja kryddor.

Ingredienser:

20 svartpepparkorn
20 kryddpepparkorn
10 lagerblad
3 morötter
2 gula lökar (räcker med 1 om löken är stor)

Gör så här:

Lägg i skinkan i kastrullen och häll på kallt vatten. Skinkan ska helst vara helt övertäckt av vatten, annars får späck-sidan vara ovanför vattnet då den ändå ska skäras bort efter kokningen.
Lägg i kryddorna + morötter och lök. Skinkan ska koka sakta. 1kg = 1 timmes kokning. Räkna timmar efter kilo.
När skinkan kokat färdigt tar du bort den från kastrullen och skär bort allt späck, efter det är det dags för griljering.

Griljering:

1 dl senap
0,5-1 dl socker
1 ägg
ströbröd

Blanda dessa ingredienser, utom ströbröd, och lägg ovanpå skinkan, strö sedan över ströbröd. Efter detta är skinkan redo att åka in i ugnen på ca 200 grader i 15-20 minuter.
Efter det är skinkan klar och man har en otroligt god och smakrik julskinka.


Min julskinka som kokas tillsammans med alla smaksättare.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0