ELINS KYCKLINGPAJ

Här kommer mitt recept på en supergod kycklingpaj!


4 port.

Pajdeg

1 ½ dl Vetemjöl
50 g Becel Oliv flytande margarin
1 ½ msk Vatten

(Ibland gör jag mer pajdeg beroende på hur stor pajen skall vara och hur tjockt lock på pajen man vill ha.)

Fyllning

1 grillad kyckling (TIPS! Jag köper en färdig grillad kyckling på Ica)
En burk champinjoner ca 175-200 g
En purjolök (använd allt. De mesta C-vitaminerna finns i det gröna på purjolöken)
2 röda paprikor
2 msk Becel Oliv margarin
2 msk vetemjöl
matlagningsgrädde 4 dl (Jag använder mig utav den laktosfria med 2 dl i varje förpackning)
½ dl vatten
salt, peppar och paprikapulver

Pensling

ägg

Gör så här

Gör pajdegen. Häll i matfettet i vetemjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Låt den ligga i kylskåpet en stund.
Ta bort skinnet och bena ur kycklingen. Skär den i små bitar.
Skölj purjolöken och skär den i ringar. Kärna ur och strimla paprikorna.
Bryn svamp, lök och paprika i matfettet. Strö över mjölet.
Späd med grädde och vatten.
Blanda ner kycklingköttet. Smaksätt med kryddorna. Låt stuvningen koka ca 5 min. Häll det i en lätt smord pajform. Kavla ut pajdegen på bakplåtspapper eller plastfolie och gör ett lock som passar formen.
Lägg på locket och tryck fast det mot kanterna. Stick några hål i locket med en gaffel.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda pajen i ugn i 225 grader tills locket fått vacker färg, ca 10 min.


Lycka till!




Detta är resultatet av min kycklingpaj.



Kommentarer
Emelie W

din paj ser mycket god ut :) saftig imellan :)

2010-02-05 @ 07:46:44
Elin svarar till Emelie

Tack Emelie. Ja den är jättegod :)

2010-02-05 @ 14:02:05
URL: http://elinalice.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0