EN JOBBIG DAG FÖR BEBIS

Idag har Evangeline varit lite gnällig hela dagen. Vi vaknade vid ca 10:00 och sedan amma jag henne och klädde på oss. Sen gick vi till min bror en snabbig, och efter det ut på en promenad. Det var ju bara 5 minus idag. Så det var ganska varmt. Jag gick till affären och handlade lite samt postade ett brev.
Sen smsa Sabina och hon ville träffas. Vi mötte upp varandra på vägen efter att jag ropat på henne då vi tänkte gå om varandra. På andra sidan vägen vid Coop såg jag en liten person med en stor väska. Då visste jag direkt vem det var. Vi gick hem till mig och sen satte jag igång med Evangelines mat. Värma upp morotspuré.
Sabina höll i henne medan jag mata. Men hon åt inte så mycket. Hon var mest trött bara. Jag amma henne, men hon ville ändå inte sova. Hon fick leka lite med sina leksaker och jag började med maten. Det blev linssoppa.
Sabina studerade min matlagning och kikade i min A Piece Of Cake bok. Hon skrev ned ett recept också som hon gilla. När maten började bli klar så började Evangeline gnälla igen. Sabina gick till karate träningen och jag amma Evangeline. Men hon ville fortfarande inte sova. Hon fick leka i sitt gåstol, även kallad Axel.
Jag och Wille åt och då skulle jag visa han hur rolig Evangeline ser ut när jag ger henne en leksak.
Jag tog upp nalleskallran och höll den framför henne. Hon flyger fram i en väldig fart med båda armarna och ska greppa saken. Men munnen öppen. Det ser så roligt ut. Hon har börjat ställa sig upp i Axel nu också. Hon har så starka ben. Efter ett tag så gnällde hon igen och jag amma henne. Tillslut så somna hon. Men i sömnen så började hon gnälla. Jag gick dit, men allt verkade ok.
Strax efter det så hörde jag hur hon började skrika och gråta. Jag sprang dit och plocka upp henne. Ingenting hjälpt. Trots att jag höll i henne och trösta henne. Jag sjöng blinka lilla stjärna och då blev det bättre. Men så fort jag sluta så grät hon igen. Jag gav henne bröstet och då kändes det nog bättre för henne. När jag ammat klart så började hon gråta igen.
Jag visste inte vad det var som var fel. Men sen kände jag att hon luktade bajs. Jag böt blöja och nu ser bajset annorlunda ut. Hon äter ju morotspuré nu så det är mer fastare.
Jag tror det gjorde ont för henne att trycka ut det. Det verkade som det skulle varit så. Stackarn!
När jag bytt blöja så blev hon genast mycket gladare. Men hon har varit så fruktansvärt kinkig hela dagen. Bara gnällt, och varit ledsen. Min stackars bebis. Jag har ammat henne hela tiden. Hon har varit som fastklistrad vid brösten. Jag har riktigt ont och det känns som jag har världens häng lökar nu. Jobbigt!
Jag hoppas hon får en god natts sömn nu. Det har inte riktigt varit hennes dag idag!

Men en sak som var otroligt rolig. Det var att när mamma kom ner så började Evangeline göra konstiga miner.
Hon öppnade munnen, hon verkligen gapa så mycket hon kunde och hade en förvånad min. Det såg så roligt ut så jag och mamma skratta så tårarna rann. Hon gjorde så hela tiden. Jag vet inte vad hon fick för sig.

Hon fick ligga naken ett tag och leka och det tyckte hon jättemycket om. Hon satt upp en stund själv också och lekte. Hon sträcker sig efter sina leksaker. Hon råkade stupa framåt tidigare idag också. Så hon hamnade på mage när hon sträckte sig för långt efter Herr Kvadrat. Hon undrade nog vad som egentligen hände då, men hon skratta och hade roligt.
Så lite glad har hon varit i alla fall. Men oj vad sur hon var när jag skulle ut och gå med henne. Hon hatar att ta på sig så mycket varma kläder. Hon rörde inte en min när man försökte få henne att skratta. Hon var så sur. Men hon somnade sen när vi väl kom ut.

Jag hoppas hon ska få en bättre dag imorgon.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0