LÄKARUNDERSÖKNING + VACCINATION

Idag åkte vi till BVC för det var dags för Evangelines andra vaccination. Samtidigt så var det också dags för hennes andra läkarundersökning. Allt var bra, och hon hänger med i utvecklingen som hon ska. Tipptopp helt enkelt. BVC-sköterskan blev dock väldigt förvånad när jag sa att hon kunde prata redan. För hon frågade ifall hon hade börjat jollra. Hon kan säga mamma och hej redan. Men jag var 5 ½ månad gammal när jag började prata, så det är väl inte omöjligt att min dotter också börjar göra det!?
Doktorn lyssnade på henne, men han tyckte inte att hennes förkylning var så farlig så det gick bra att vaccinera så vi kunde få det överstökat.

Jag hade tagit med Evangelines favorit leksaker. Bland annat Herr kvadrat, Willes vänner och mjukis kossan som spelar. Jag skrammla, pep och spela med leksakerna för henne medan hon fick sprutan. Första sprutan gick ganska bra som hon fick in i höger ben. Men hon började dock gråta. Stackarn. När det sedan var dags för nästa spruta, som gör ännu ondare, som skulle in i vänster ben. Så såg Evangeline på mig när jag lekte med leksakerna för henne, men sen vände hon huvudet sakta mot BVC-sköterskan och såg argt på henne. Hon förstod vad som komma skall. Hon är en smart tjej. Men det såg ju bara för roligt ut.
Men den här sprutan gick det inte lika bra med. Hon börja gallskrika på en gång. Stackarn. Usch vad det gjorde ont i mig. Men nu i efterhand så har det gått mycket bättre än första gången. Hon ligger och leker i sitt babygym och är glad. Jag hoppas vi slipper ge alvedon denna gång. Jag har ammat henne och hon har sovit bra, samt ätit upp sin morotspuré.

Efter BVC besöket åkte jag till affären för att handla, själv. Wille fick stanna hemma med Evangeline.
Först åkte jag till Ica Centrum men där hitta jag inte alls, så jag åkte till Ica Fontänen efter det.
Sen stanna jag till vid Annelies Kidzshopp och där hittade jag en söt nalleskallra och ett rosa hjärta med brun text: "RÖR MIG INTE" som jag ska hänga på vagnen eller bilbarnstolen. Folk har ju en tendens till att röra henne med sina otvättade händer. Det gillar jag inte. Men hon tog inte kort, så jag fick åka tillbaka till Fontänen och ta ut pengar. Det var 25 % rabatt på nalleskallran (ord. pris 49 kr), men inte på hjärtat som kosta 45 kr.  
Efter det åkte jag hem igen. Känns som jag varit i farten hela dagen. Men imorgon har jag ännu mer att stå i.


5 månader, 2 veckor & 2 dagar gammal.

Vikt: 7820 g
Längt: 68.2 cm

Min flicka följer sin kurva så fint och hon går upp i vikt så bra. Trots att jag fortfarande nästan bara helammar. Hon får ju en smakportion per dag. Jag försöker vänja henne vid att äta mat, lite annat än bröstmjölk. Men hon får alltid bröstmjölk efter att hon ätit.


Tyvärr så kan jag ännu inte ladda upp några bilder då min dator fortfarande inte är färdig reparerad.
Vilket är väldigt synd.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0