LIBERO VS PAMPERS

Vilka är de bästa blöjorna? Vad ska man egentligen välja till sitt barn? Man vill ju alltid ha det bästa.
Det finns en hel del blöjor där ute på marknaden, men ibland kan det vara svårt att veta vilken som är bäst.
Man får helt enkelt prova sig fram. Vi har endast använt Libero och Pampers, därför tänker jag bara jämföra dessa då jag inte har någon erfarenhet av dem andra. Dcok tycker jag att Libero och Pampers är störst och "vanligast".

Libero: Jag anser att Libero är en bra blöja. Den är dessutom producerad i Sverige, en svensk blöja och svenskt märke, svensk kvalitet. Dessutom säger de själva att de har miljön i fokus. Blöjan är mer miljövänlig än många andra. Barnets och miljöns bästa tänker dem på. Det tycker jag är superbra. För sådant som är miljövänligt är också bra för oss. Inga konstiga kemikalier eller liknande. Libero blöjorna har ingen parfym eller lotion, inte heller blekmedel. Jag tycker att Libero blöjan är tjöckre och är därför tätare och det rinner inte igenom lika lätt. Vi använder Libero på natten och det har fungerat jättebra. Desstuom kan man samla på sig kaniner från Libero paketen som man kan skicka in och få presenter till sitt barn. Och om man är medlem på deras hemsida så kan man samla poäng och även då få presenter.

Pampers: Denna blöja är inte lika tjock som Libero, men däremot så är den mycket mjukare och flexiblare. Därför använder vi Pampers under dagen då Evangeline är mycket aktiv och rör på sig. Pampers blöjan är lättare att ta av och sätta på också. Tycker jag. Just på grund av flexibiliteten.
Desstuom när man köper ett pampers paket så bidrar man med en vaccination för stelkramp hos nyfödda. Bebisar som behöver det ska få det. Man gör en god gärning samtidigt som man köper  behövande blöjor till sitt barn.

Båda blöjsorterna är bra på sina sätt. Men Libero fungerar bättre om man ska åka på en biltur, eller vara borta länge då det kanske inte finns möjlighet till ofta blöjbyten. Man minskar risken för igenom läckning.
Men Pampers är bättre när man är hemma och har ett aktivt barn, då blöjan inte är lika stel.


Kommentarer
Madeleine

Jag har använt pampers på båda mina barn när dom var riktigt små, fram till ungefär 2 månader. Just för att libero är lite tjockare å dom kändes som föör tjocka på en sån liten. Men från ca 2 månader har jag bara använd libero på både Teo och Tilia, förutom nu när Teo blivit såpass stor o vill gå på toaletten ibland. Då är pampers byxblöjor jättebra, dessutom är favoriten byggare bob på så det gör ju blöjbytet genast mycket roligare :)

2010-01-11 @ 23:59:13
URL: http://mongomadeleine.blogg.se/
Anonym

Det finns alltid möjlighet till blöjbyte!!!Man kan byta blöja i bilen om man inte kan stanna på nått ställe där de finns toalett!!

2010-01-12 @ 19:02:35
Elin svarar till anonym

Jo det vet jag, det har jag fått lov att göra en gång. Men då är det lätt att man ändå inte hinner byta på ett bra ställe innan det hunnit rinna igenom blöjan!

2010-01-12 @ 20:15:48
URL: http://elinalice.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0