Gift spindel?

Idag lyfte jag på en bananlåda och ruskade lite på den för att få upp locket. Gissa vad som trilla ut? En stor fet äcklig svart spindel. Som kröp snabbt iväg. Åh jag rööös över hela kroppen. Jag har svår spindelfobi. Jag börjar gråta så fort en sprindel kommer i närheten av mig. Jag fick lite panik, visste inte vad jag skulle göra.
Men den sprang emot sovrummet där min dotter låg och sov. Då minsann blev jag sur. Jag sprang snabbt till toaletten tog massor med pappet, alltså överdrivet mycket papper så att rullen sot slut, och sprang fort tillbaka till vardagsrummen och fick syn på spindeln som nästan var framme vid sovrummet.
Jag tog den med pappret samtidigt som jag rös och var gråtfärdig. Kastade den fort ner i toaletten och spola. Fick lov att tvätta rent hela toan efter det. Blääää säger jag för dessa äckliga kryp!
Vem vet vad det var för en spindel liksom? Den kunde ju ha varit giftig. Eftersom det kom från en bananlåda så kan den ju varit importerad hit. Ojoj vad jag tvätta mina händer efteråt, fast jag inte ens tagit tag i spindeln med händerna. Jag mosa den med allt papper typ.
Åh tänk om det finns fler? Eller om den laggt ägg någonstans? Usch jag vill inte tänka så. Nu kommer ju inte jag kunna sova. Jag kikar alltid i lådorna noga innan jag lägger ner saker. Tur att jag fick syn på spindeln. Vem vet vad den hade gjort annars? Åh ni ska bara veta hur mycket jag ryser nu när jag skriver, för jag tänker på den där äckliga saken med många snabba ben. Tumme ner för spindlar!


Jag och Evangeline kikar ut över havet och alla vågor när vi åker stora båten.
(Silja Galaxy)
På väg hem från Finland i April.Kommentarer
bloggläsaren

Hej! Jag tycker att det är roligt att läsa din blogg, dels för att se vad som händer i fagersta och dels för att se hur det går med barnet. Det finns en sak som jag irriterar mig på och det är ditt språk när du skriver. I ett inlägg skrev du "Hon somna dagen innan runt kl.9 på kvällen." När det heter hon somnade innan runt kl.9 på kvällen. I ett annat inlägg skrev du som överskrift: gift spindel. Vilket betyder en gift spindel, alltså en spindel som har varit i kyrkan och gift sig. Det ska ju vara en giftspindel om det är en spindel med gift. Tänk på särskrivningarna.

2010-06-14 @ 11:19:24
Elin svarar till bloggläsaren.

Hej bloggläsaren. Kul att du läser.

Dock så vet du ju redan att jag har barn, och när tror du man hinner skriva då? Jo, på kvällen. Oftast när man är jättetrött. Jag vet själv att jag skrivit fel flera gånger, men jag måste få säga att jag skriver artiklar, jag har skrivit en bok och flera stycken är på g. Då måste jag hela tiden skriva perfekt och vara noga med språket. Men bloggen är det enda stället som jag kan skriva ledigt utan att behöva gå tillbaka och ändra och göra om meningar eller liknande. Jag kan bara låta allt flöda som dyker upp i huvudet. Och eftersom det är en personlig blogg så känns det bra att göra så. En plats där jag slipper tänka hela tiden på hur jag ska skriva perfekt. Kan vara skönt att slippa det någon gång ibland. Annars är jag nästintill perfektionist gällande skrivandet.

Men det var bra att du kommentera. Men om det inte är perfekt alla gånger så vet du varför. Ibland skriver jag så fort så man hänger inte riktigt med själv ;)

2010-06-16 @ 11:39:21
URL: http://elinalice.blogg.se/
Elin glömde...

Jag glömde nämna en sak."Hon somnade dagen innan runt kl.9 på kvällen" så säger jag faktiskt. Jag säger inte "Hon somnade innan runt kl.9 på kvällen." Vadå innan? När innan? Det vet man ju inte om man inte nämner vilken dag det var det hände. Det finns så många olika sätt och olika ord man kan välja till just den meningen. Så vilken är egentligen rätt och vilken är fel? =)

2010-06-16 @ 12:11:43
URL: http://elinalice.blogg.se/
hanna

hahahaha! spårkpolis eller!?

2010-06-17 @ 10:36:51
hanna

jag menar SPRÅKPOLIS,:-p Bäst att vara noga.

2010-06-17 @ 10:38:54
bloggläsaren

du skrev faktiskt "Hon somna dagen innan runt kl.9 på kvällen. " Det jag ville påpeka var att det heter somnade. Klart att man kan skriva personligt och inte så perfekt men att skriva somna istället för somnade känns inte som något som gör bloggen mer personlig utan det är bara något som man stör sig på när man läser. Du skriver också "Hon satt och lekte med sina leksaker och när jag titta till henne", det heter ju tittade. Du kan väl tänka på i vilken form du skriver orden i. Förresten tror jag inte att det behövs en polis för att hitta de där felen.

2010-06-17 @ 21:28:09
Elin svarar till bloggläsaren

Haha... ja det är inte lätt när man stör sig på ord som är fel. Men som sagt ibland skriver jag fort så vissa ord uteblir. Men man förstår ju ändå. Dessutom är jag trött ibland. Vissa gånger måste jag gå ifrån datorn för att jag har ju ett barn som kanske kräver min uppmärksamhet. Då tappar man bort sig lätt när man skriver. Men, men så är det. Det spelar ingen roll vad det heter, det finns ingen regel för hur man ska skriva i sin personliga blogg. Huvudsaken är ju att man har något att skriva om tycker jag. Det är ingen idé att reta sig på små ordfel för då skulle man inte kunna läsa någon blogg tror jag.

2010-06-18 @ 13:05:01
URL: http://elinalice.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0