Slutat amma

När Evangeline blev 10 månader så bestämde jag mig för att sluta amma.
Jag hade massor med mjölk och hon ville verkligen bli ammad.
Men eftersom jag troligtvis börjar skolan igen till hösten, så vill jag avvänja henne redan nu så jag inte får problem sen. Man vill ju inte gå till skolan med spända bröst liksom.
Det gick inte så bra till en början. Evangeline vakna mitt i nätterna då Wille fick gå upp med henne och ge henne gröt och försöka få henne att ta flaska med välling. Hon har aldrig tagit flaska. Det duger inte.
Hon satt i sin stol i köket och skrek efter mamma medan tårarna bara rann. Hon såg in mot sovrummet. Hon kunde dock inte se mig. Stackarn. Ni ska bara veta hur ont det gjorde i mitt hjärta. Men skulle jag gått dit så skulle allt vara förstört. Vi höll på så i några dagar. Jag visade mig inte och Wille fick försöka natta henne med flaska och välling. Så fort hon fick syn på mig så börja hon skrika och skulle till mig.
Jag fick dock amma henne i tre dagar efter att jag bestämt mig för att sluta.
För brösten var så spända och fulla med mjölk. Men jag amma bara henne när jag absolut var tvungen.
Sedan dess har jag inte ammat henne.
Hon har lärt sig att dricka från flaska och hon dricker majsvälling. Hon älskar det.
Det känns så skönt nu. Nu kan till och med jag ge henne välling utan att hon river och sliter i min tröja och ska ha bröstet istället. Men nog hade jag också lite separationsångest. Jag vill ju amma henne, men jag känner att det får räcka nu med tanke på situationen.
Dock har jag jätteont i brösten. De är inte fulla, men själva bröstknölarna där mjölken finns gör jätteont. Jag är jätteöm och om Evangeline eller jag råkar stöta till dem lite så gör det så förfärligt ont. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra!?
Men jag hoppas att det ska gå över snart. För det är riktigt jobbigt att ha ont.


Jag med en nyfödd liten Evangeline.Kommentarer
simone

åh så vackert :d

2010-06-12 @ 11:24:26
URL: http://fattybom.se
Tova

Intressant att läsa om hur ni gjorde när du slutade amma! Hur gick det sedan?Jag funderar ju på att trappa ned snart, Elliot är 9 månader och vi trivs jättebra men jag pluggar ju och måste vara borta ibland. Dessutom är det ju smidigt om även pappan kan hjälpa till ibland ;)

samtidigt kommer jag sakna amningen lite...

2010-10-28 @ 15:38:04
URL: http://trasslet.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0