En mors värsta mardröm

Den 6 mars 2010 blev Evangeline sjuk. Hon blev snuvig så att snoret rann. På kvällen/natten gick jag och såg på henne hela tiden lite då och då för att se så att allt var okej.
Jag hörde att hon var lite rasslig och hade svårt att andas, men hon sov så gott så jag ville inte väcka henne. Sömn är ju bra när de små är sjuka.
Jag och Wille gick och lade oss i sängen och allt var bra med Evangeline. Hon var dock lite orolig och man hörde att hon var täppt i näsan.

Sent på natten, vid ca 03:00, flög Wille upp ur sängen och tog Evangeline. Han väckte mig strax därefter. Hon kunde inte andas. Min stackars lilla flicka hade spytt och det hade fastnat i halsen så hon var på väg att kvävas. Wille vet inte varför han vakna, för man hörde inte så mycket av henne då hon låg med munnen öppen och inte fick luft. Men det var änglarna som vaka över vår underbara dotter denna natt. Det kunde ha slutat riktigt illa. En mors värsta mardröm. Wille tog upp henne och hon fick spy ut allt. Efter det var hon lite borta, men efter en stund piggna hon till. Vi bytte kläder på henne och hon fick ligga i vår säng med oss, jag amma henne. Hon spydde massor igen, och jag gick och bytte kläder på henne medan Wille bytte sängkläder.

Sedan gick jag med Evangeline till sängen och då spydde hon massor igen. Så jag gick och bytte kläder samt tvätta av henne och Wille fick byta sängkläder igen. Vi fick lov att tvätta också, för hon spydde ju ner hela hennes säng också.

Hon fick ligga i sängen med oss hela resten av natten. Wille låg vaken och vaka över henne, medan jag vila. På morgonen gav Wille henne vatten, och hon spydde upp allt. Då ringde han till sjukvårdsrådgivningen. Där sa en sköterska att vi skulle ge henne vätskeersättning var femte minut. Jag började ge henne, men efter ett tag så frågade jag Wille om det var salt i det och det var det. Man får ju absolut inte ge salt till småbarn. Jag blev rädd och ringde igen. Men det skulle vara salt i det så att hon skulle kunna behålla vätska. Så det skulle inte vara någon fara, vi gjorde helt rätt. Det var bara kokat vatten med socker och salt.

Det var det enda hon fick i sig under dagen, och lite vatten plus min bröstmjölk som hon lyckades behålla. Men hon grät så tårarna rann och var så ledsen hela dagen. Näsan är alldeles röd också. Vi torkar hennes näsa när snoret rinner men det gillar hon inte för hon har så ont. Då börjar hon gråta. Det är så jobbigt just nu, jag lider verkligen med henne. Hela jag får ont i kroppen. Ännu jobbigare är det när hon är hungrig och vi inte får ge någon mat.

Hon har mysigt med mig hela dagen och jag har hållit om henne och kramat henne samt pussat på henne massor. Jag har berättat för henne hur stark hon är och hur enormt mycket jag älskar henne. Hon ska få ligga mellan mig och Wille hela natten nu, vi tänker inte lämna henne ensam det skulle vi aldrig göra. Hennes ögon och näsa bara rinner, hon hostar och kliar sig i näsan och ögonen hela tiden. Hon har det verkligen jobbigt. Hon är så röd om både kinder och näsa. Jag smörjer henne med ansiktskrämen från Weleda som är hennes.

Mitt älskade underbara barn. Jag hoppas hon ska bli bra snart. Jag vill inte att hon ska må dåligt. Jag pumpade ut mjölk också, för att sedan ge henne lite på teskeden. Men det kom knappt någon mjölk alls. Tråkigt tycker jag. Fast jag ammar ju inte så mycket nu mer, det är bara i dag som jag ammat henne mer än vanligt. Och då har jag faktiskt känt att det runnit en del mjölk, dessutom har hon svalt ganska mycket hörde jag.

Innan läggdags, strax före 22:00 igår fick hon alvedon, mot smärtan så hon ska få sova lugnt och skönt i natt. Hon blev lite ledsen men jag prata med henne hela tiden medan Wille gav alvedon. Efter det fick hon lite vatten, och hon satt i sin stol och sa ”mamma” hela tiden. Hon har börjat härma en nu med ljud och ord. Min älskade plutt. Hon är så duktig.

I går morse när hon upptäckte att hon var riktigt sjuk så låg hon i sängen med mig och sa så sorgset ”mamma”. Det gör så ont i mig att få se min flicka vara sjuk. Men nu hoppas jag att hon ska få bra motståndskraft i framtiden. Får se hur hon mår imorgon. Det kanske blir att jag bara gosar och tar hand om henne då med, men hon vill ju så gärna leka fast hon är så enormt trött så det är så synd om henne. Man ser att hennes ögon inte orkar hållas uppe men hon vill ändå leka med sina leksaker. Det slutade med att hon föll ner i mina armar med huvudet och jag smekte hennes kind och huvud, sedan fick hon bröstet. Då var hon så nöjd. Men hon var väldigt varm.

Jag har inte smält det än. Men tänk att jag kunde ha suttit här idag utan mitt barn. Jag vill eller kan inte ens tänka på det. Det är så hemskt. Nu springer jag och vaktar på henne hela tiden medan hon sover.Kommentarer
jenny - mamma till världens vackraste Milo ♥

Usch, gud va hemskt det måste ha varit. Hoppas hon mår bra igen :)

2010-03-08 @ 21:07:08
URL: http://jeennyulmheden.blogg.se/
Linette

urch vad hemskt men vet när vi var små och var förkylda har mamma berättat att hon la böcker under benen på spjälsängen så man kom upp lite med huvudet !

2010-03-09 @ 18:56:24
Lindsey

guud såå hemskt :( fyy!!! hoppas hon blir bättre snart, stackarn!!

2010-03-09 @ 19:52:44
URL: http://creadiem.webblogg.se/
Elin svarar till Linette

Ja det var jättehemskt.

Jo jag vet att man kan göra det. Fast vi tyckte ändå att det inte var så farligt, men det blev ju värre sen under natten då vi sov :(

2010-03-09 @ 21:58:01
URL: http://elinalice.blogg.se/
Anonym

usch :/ hade samma problem med vätskeersättningen och sjukvårsupplysningen, man får ABSOLUT inte ge egen gjord vätskeersättning till barn under 5 eller va de är, de tala dom om både på akuten och sjukvårdsrådgivningen. De måste vara sempersersättning typ. så du vet :(

2010-03-09 @ 23:38:36
Elin svarar till anonym

Usch då :/ det är så jobbigt. Jaha det visste jag inte. För till oss sa dem att vi skulle laga egen. Både BVC och sjukvårsdypplysningen har sagt det.

2010-03-10 @ 10:46:59
URL: http://elinalice.blogg.se/
Tova

Aww, hoppas hon blir bättre snart! Så jobbigt när de små är sjuka. Gör ont i hjärtat när man inte kan hjälpa :(

2010-03-10 @ 11:04:04
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0