"Sluta gå ner i vikt!"

Varför gnäller alla på att jag är för mager? Och att jag inte får gå ner mer i vikt?
Man blir ju galen!
Ställde mig på vågen och där stod det 50 kg. Visst har jag blivit liten, men tanke på att för åtta månader sedan var jag en bjässe. Eller ja... jag vägde 25 kg mer pga graviditeten.
Grejen är den att jag bantar inte. Jag äter normalt och allt. Men eftersom jag ammar så tappar jag vikt vare sig jag vill eller inte. Sen så är jag ju en aktiv mamma. Jag leker med Evangeline och jag bär på henne hela dagarna, plus att jag städar, tar promenader, lagar mat och tvättar samt hänger upp och viker tvätt. Det är mycket som ska hinnas göras på en dag. Det är håll-igång hela tiden.

Det jobbiga är att William gnäller på mig hela tiden om att jag är för smal. "Du äter inte ordentligt" eller "Du äter för lite kalorier per dag, du äter lika mycket som dem som extrem-bantar".
Min mamma har också börjat nu. "Du får inte gå ner mer i vikt för då finns det inget kvar". Men vad ska man göra då? Hur mycket jag än äter så går jag ner. Evangeline sugar allt ur mig. Haha!

Mamma sa att jag skulle slänga ett par byxor, mina favoritbyxor ett par gröna jeans, för lääänge sen. Jag fick dem inte på mig, och skulle formodligen aldrig få dem på mig igen heller. Hon tyckte det såg ut som barnbyxor i midjan. Men jag vägra slänga dem, de fick hänga kvar i garderoben. Det är ett par Esprit byxor.
Men nu har jag fått dem på mig och de sitter perfekt. Det är åtminstone jag lycklig för, eftersom jag kan använda mina favoriter. Dock så upptäckte jag idag att jag tappar dem hela tiden när vi var ute på promenad. Då gnällde mamma på mig igen. "Nu får du faktiskt inte tappa mer vikt".
Men som sagt, jag kan inte göra något åt det. Jag äter mig mätt varje dag, och jag kryper ner i sängen mätt. Jag svälter inte eller bantar på några vis. Jag äter vanlig mat och tänker inte på lågt GI och såna saker. Jag äter normalt, en normal husmanskost. Sen så väljer ju jag alltid hellre fullkorn än vanlig, men det är mest för magens skull.

Jag blir faktiskt ledsen ibland när min gubbe säger att jag är för mager och benig och att det är så fult. Jag kan väl inte hjälpa att jag har en sådan kropp? Med tanke på att jag faktiskt lever med normala matvanor.

Jag behövde få skriva av mig lite angående detta. Folk försöker proppa i mig feta och söta saker bara för att jag ska lägga på mig mer vikt. Men jag kan ju inte äta sånt om jag inte mår bra av det.

Jag är glad över att jag har en bra kropp som återhämtade sig enormt snabbt efter en graviditet.


På promenad med Evangeline i mina favorit gröna jeans.Kommentarer
Erika

Jag köper nästan alltid just de hallonen för de smakar allra bäst enligt mig. Men de borde ju börja sälja de igen efter de gjort en ordentlig koll så att inte folk blir sjuka, som jag blir.

Köpte coops egen häromdagen och de smakade verkligen illa :/

2010-03-19 @ 23:53:08
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Lindsey

alltså lyssna inte på alla, du kan ju som sagt inte rå för att du rasat i vikt, jag känner också att man blir av med alla kilon + nåt extra när man ammar :) men du får väl börja träna och bygga lite muskler då ;P bara du mår bra så finns de ju inget o klaga på!!

2010-03-20 @ 08:38:31
URL: http://creadiem.webblogg.se/
Erika

ja det är sjukt störande!Trevlig kväll!

2010-03-20 @ 20:02:10
URL: http://onechicmama.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0