En solig söndag

Idag var en alldeles underbar dag. Den började med att Wille gick upp tidigt och gav Evangeline gröt. Några timmar senare, runt 7-tiden, så vaknade hon igen och ville ammas.
Hon har fått sova i sin egen säng från och med igår, eftersom hon är frisk nu igen. Lite rasslig är hon dock i halsen än, och hostig. Men annars är alls som vanligt. Hon har börjat äta mat igen. Dock inte så mycket. Men vi får jobba upp det sakta med säkert. Maginfluensa är inte att leka med. Det har varit en enormt jobbigt vecka vi har haft här hemma. Men nu börjar allt återgå till det normala.
Efter att hon ammats så fick hon ligga mellan oss och sova. Sedan gick vi upp runt kvart över 10.
Solen sken ute och jag blev så sugen på att gå ut med Evangeline. Hon har ju inte varit ute på över en vecka nu, så hon tyckte nog också om att få lite frisk luft. Dessutom så kunde hon inte sova, hon ville så gärna leka samtidigt som hon var enormt trött. Enda sättet att få henne och sova då är att gå ut på en promenad i vagnen.

På vägen till stan, destination: handla på Ica, så var jag helt inne i mig egen värld när jag såg åt vänster vid Fagersta-Hallen och där stod någon och vinka. Strax därefter såg jag att det var Linda, hon jobbade på Sprot cafét. Vi pratade lite och Evangeline hade redan somnat så sött.

Efter en liten pratstund så fortsatte vi mot stan, vi gick utanför Risbroskolan och jag drömde mig tillbaka. Tänk att det känns inte som att det var så längesen man gick på högstadiet där, och hur roligt vi hade det år vissa lärare.
Ibland är det härligt att dagdrömma. Tänka på det förflutna och minnas alla stunder.

Det var inte så många ute denna söndag, fast det är det ju aldrig. Däremot så tyckte jag det var skönt. Då fick man gå lite för sig själv.

Efter att jag handlat lite på Ica så gick vi tillbaka hemåt i det härliga vårvädret med solens sken i ansiktet.
Idag var det verkligen vårväder på riktigt. Man blir så glad i hela kroppen. Ännu bättre var det att gå med en barnvagn. Så mysigt må ni tro. En annan sak som gjorde mig glad det var att få ta på mig mina promenadsskor. Inga vinterskor nu längre. Hoppas detta sköna "varma" väder håller i sig.

Evangeline sov hela vägen. Vi var nog säkert ute i en två timmar i alla fall. Väl hemma så gjorde jag mat. Pasta med gräddig champinjonsås, det var gott!
Mina föräldrar kom hit också. Pappa fick för sig att han skulle gå till servus och köpa stirps för han var så sugen. Men han ville inte gå själv, så jag fick hänga på. Skönt att komma ut en sväng igen.
Men när Evangeline såg att jag gick iväg så ropade hon: "Mamma" och började skrika. Stackarn. Mamma och Wille fick underhålla henne. När vi kom tillbaka så berättade Wille att hon hela tiden grinat, men när hon fick se mig så blev hon så enormt glad. När jag sedan tog henne i min famn så blev hon tyst och skratta. Hon är en riktig morsgris, precis som jag var när jag var bebis.

Vid 18:00-tiden så gick jag upp till mina föräldrar för att käka lite strips, en krämig bulle fick jag också. Smaskens! Jag busa och krama Olga lite och mamma bad mig massera henne, det gjorde jag givetvis men sedan fick ju hon massera mig också. Skönt.

Senare på kvällen mös jag och Evangeline på soffan medan jag såg på Wallander. Tillslut somna hon på mig, det var så mysigt. Det är så underbart när hon är på myshumör. Hon gav mig en puss idag också när hon vaknade och jag låg bredvid henne. Åh vad jag älskar den flickan.

Nu börjar det bli sent och jag är trött. Evangeline kommer nog vilja gå upp tidigt imorgon så det är bäst att jag kryper i säng nu. Får se vad morgondagen bjuder på. Jag har i alla fall planerat att städa, för det behövs verkligen.

Hoppas ni fick en fin lugn söndag!Kommentarer
Minato

gastroenterit, även kallad Magsjuka i folkmun!Ser att censuren kommit till dig ;)

2010-03-15 @ 15:09:42
Anonym

haha! du verkar vara en riktig hönsmamma:-P men inget fel i det ;)

2010-03-15 @ 15:52:45
Elin svarar till Minato

Okej, tack för upplysningen ;)

2010-03-15 @ 16:52:25
URL: http://elinalice.blogg.se/
Elin svarar till Anonym

Haha japp jag är en riktig hönsmamma :)

2010-03-15 @ 16:53:34
URL: http://elinalice.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0