TBC vaccin

Idag skulle jag gå och möta mamma vid jobbet med Evangeline till kl.16:00. Men runt halv tre på eftermiddagen så ringde vår BVC-sköterska och sa att jag skulle till lasarettet runt kvart över fyra, eftersom läkarn var bara där idag. Hon sa att Evangeline skulle få vaccin mot TBC (tuberkulos). Den måste dessvärre läkarn ge.
Jag traska iväg vid halv fyra så jag kunde ta mig en liten promenix innan. Wille tog ledigt en stund ifrån jobbet för att följa med. Han ville inte missa det. Tur var det att han kom för jag hade inte klarat det själv.
Wille fick sitta ner och hålla i henne. Han fick sträcka ut hennes vänster arm och hålla hårt. BVC-sköterskan höll också i hårt. Så hårt så hela armen var röd. Men hon fick absolut inte röra sig. Wille fick hålla Evangelines huvud åt höger sida, för hon fick inte se mot sprutan ifall att det skulle skvätta lite. Wille fick heller inte se dit. Antar att vaccinet är så starkt och att man kanske kan bli blind om man får i ögonen!?
Men det var grymt jobbigt. Evangeline grät och ville vända huvudet. Men Wille fick hålla emot. Jag lekte med Herr Kvadrat framför henne. Men oj vad svårt det var när hon såg på mig med sina ledsna gråtande ögon.
När det var klart så kom det lite blod från armen och det var en stor vit bubbla i huden. Den kunde vara där i någon månad och den kunde till och med bli så stor att den spräcks och börjar läcka. Men då fick man inte bada henne eller sätta plåster, utan kompress.
Jag hade smsat lite snabbt till mamma att jag var vid lasarettet och att hon skulle komma dit istället. Sen stängde jag av mobilen. Mamma ringde och fick inte tag på mig. Hon fick lite panik och trodde nåt allvarligt hänt. Hon hade gått så snabbt så hon tänkte snubbla från jobbet enda till lasarettet. Jag mötte henne vid korsningen stax utanför. Men hon var nog allt lättad av att se oss och jag berättade vad som hänt. Och att jag inte haft tid att smsa och säga exakt vad som skulle ske för vi skulle precis in då. Hade ringt henne tidigare men hon satt i möte då.

Efter det så tog vi en promenad till stan för jag skulle till leksaksaffärn och köpa en leksak åt Evangeline nu när hon varit så duktig. Evangeline somna i vagnen och sov sedan hela tiden. Stackarn. Hon var helt utmattad. Hon såg på BVC-sköterskan då och var sur på henne. Får se hur det går nästa gång, om hon kommer att ogilla sköterskan, eller bli rädd.
I varje fall så köpte jag en leksakstelefon och en gul badanka. Mamma köpte en fin skallra till henne. Så hon fick öppna tre paket när hon kom hem. Hon blev så glad. Jag tyckte så synd om henne så jag måste köpa nåt åt henne varje gång hon har varit duktig eller blivit riktigt ledsen. Jag kan inte låta bli. Jag vill se min dotter vara glad. Och lite bortskämd får man ju faktiskt bli. I alla fall om man heter Evangeline.

Vi gick en sväng in till Canelli också, som nu bytt lokal nere på stan. Mamma skulle se efter nåt fint, men det slutade med att jag handlade en superfin vit tunika med blåa blommor och två fickor samt blomknappar. Men jag tyckte jag kunde unna mig den. Det är sällan jag köper nåt åt mig själv.

Sen handla vi lite på Ica och gick hemåt. Det var ganska kallt idag tycker jag. Dagen gick så fort. Lagade mat när jag kom hem. Det blev lax. Åt inte förrän halv åtta på kvällen. Så fort hade dagen sprungit iväg så jag inte ens hunnit laga mat under dagen. Men vi var ju ute och gick väldigt länge.

Evangeline har varit gnällig och har inte ätit så mycket. Men sköterskan sa att hon dock inte skulle så några biverkningar av denna spruta.


Paket ifrån mommoEn jättefin skallra fick hon av mommo.Ett paket från mamma.Där i fanns det en badanka.Andra paketet ifrån mamma. Hon rev och slet och kasta paketet.
Hon hade så roligt.Nu kom en låda fram. Den slog hon och kasta omkring.
Det var kul.Hon studera lådan emellanåt. Sen putta hon iväg den igen och slog med
armarna.Hon fick en telefon. De har en sådan på BVC och hon ska alltid leka med den.
Så nu fick hon en egen.Den var jätterolig att slå på.Trots att denna leksak var från 1 år så köpte jag den eftersom jag vet
att hon gillar den. Men hon förstod att ta upp luren och snurra där siffrorna
sitter så det pingla till. Hon är så duktig. Att hon verkligen förstår allt så bra redan nu,
trots att hon bara är 8 månader.


Kommentarer
Jenny med Mandy och Tilde.

Det är klart att man får bli bortskämd om man fått spruta. Jag tycker att det är okej att muta också, när barnen uppnått den ålder att de förstår mutor. Alla människor behöver belöningar och uppmuntran och man är aldrig får liten för det. Jag tycker att det är så härligt att kika på dina bilder. Evangeline har precis samma munuttryck som Tilde har när hon koncentrerar sig :D

2010-03-31 @ 21:52:48
Elin svarar till Jenny

Vad bra att du också tycker så :) man tycker ju så synd om dem och då måste de få belöning när de varit så duktiga. Tack så mycket Jenny. Hehe jaa det är så roligt att se på dem när de är koncentrerade, de verkligen går in i fokuseringen.

2010-03-31 @ 23:03:27
URL: http://elinalice.blogg.se/
Erika

Tack så mycket för gratulationer :-)

2010-04-01 @ 11:58:25
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Anonym

varför får hon tbc vaccinet?

2010-04-02 @ 00:29:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0