Trött, magsjuka, plugg & antibiotika resistens

Hej kära bloggläsare!

Ni ska bara veta hur mycket jag har haft att göra, jag är så fruktansvärt trött. På dagarna är jag i skolan och hemma har jag haft en magsjuk liten flicka som det är så fruktansvärt synd om, för hon bara sover och orkar inte göra något. Men det är bra att hon tar igen sig, för det har ju pågåt i fem dagar nu men hon har lyckats behålla vatten och välling. På dagarna sitter hon i sin fåtölj i vardagsrummet och ser på mumin, fast hon halvsover alltid. Jag vill ha tid för mitt barn, hon är ju mitt allt och jag vill vara en bra mamma så jag myser med henne direkt jag kommer hem. Kärlek och trygghet är så enormt viktigt när man är sjuk.
På kvällen är jag så orkar jag knappt göra något, fast jag verkligen borde plugga. Men ibland är det så... man kan inte göra allt och just nu är min dotter prio 1. Dock känner jag mig stressad över att vi både har en hemtenta och en salstenta i denna kurs. Det bara snurrar en massa bakterier, virus, röda blodkroppar, vita blodkroppar, blodplättar, T-lymfocyter, B-lymfocyter, immunsystemet, vårdhygien, infektioner, inflammationer, streptockoker, stafylockoker, enteroccocus, grampositiva, gramnegativa, virulens etc. Jag kan fortsätta hur långt som helst!
Jag måste försöka samordna allt och ta tag i något känner jag. Annars kommer man ingen vart. Jag måste försöka bota min trötthet, kanske genom att sova? Hehe... Jag har ju trots allt inte sovit nåt när lillflickan gråtit hela nätter och hela dagar. Stackarn har väl så ont i kroppen.
Imorgon ska jag sätta igång och försöka ta tag i hemtentan angående vårdhygien, får se hur långt jag kommer. Hoppas Evangeline mår bättre då. Det blir ingen pluggfri helg minsann, men jag hoppas det blir en sjukdomsfri helg åtminstone!? Ah... glömde nästan! Det kom en hygiensjuksköterska till skolan från centrallasarettet idag och föreläste. Riktigt intressant. Det är ju så enormt viktigt med hygienen så inte smitta sprids. Den där enteroccocus är förövrigt en riktigt vidrig super- eller mördarbakterie. I princip resistent mot all antibiotika, tål värme och fastnar på föremål och smittas lätt.

Mitt tips till er alla: Ta INTE antibiotika om ni inte är absolut säkra på att ni behöver det. Och vid vanlig förkylning få i er näringsrik kost och ta inte en massa antibiotika för det hjälper inte, det gör bara så mänskligheten utrotar sig själva! Multiresistens är ett enormt problem världen över. Snart finns det ingen antibiotika som hjälper och vi kan dö i en vanlig urinvägsinfektion som kan orsaka sepsis (blodförgiftning).
Eftersom inget antibiotika biter på dessa bakterier. Bakterierna ligger steget före oss. De kan ta upp information och bilda en kapsel som gör att de skyddas mot antibiotika och kan därmed fortsätta skada vår vävnad och ingenting kan motverka detta. Tänk på det! Antibiotikaresistens är ett av mänsklighetens värsta hot.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0