Benen i kors


Evangeline sitter på kvällskvisten i sin fåtölj, med pyjamas, i vardagsrummet med benen i kors.
Det är ju bara för gulligt när dessa små barn kan göra en sån "vuxen"-grej.

1½ år

Tänk att min lilla flicka redan är 1½ år. Hon har utvecklats så mycket och hon har verkligen en egen personlighet. Hon är duktig på att prata och säga ord samt förstå vad det är man säger. Om jag exempelvis säger att hon ska hämta dockan från vardagsrummet till köket så gör hon det. Hon är inne i en muminperiod, hon älskar mumin och går runt här hemma och säger "mumin" hela tiden. Wille frågade henne här om dagen vem hon älskade mest, då var både jag och Wille där, då sa hon "mumin". Klockrent!
Evangeline har börjat ta hand om sin docka nu också. Hon sköter den, ger mat, tar upp dockan i famnen och klappar den på ryggen samt går ut och går med dockan i gåvagnen med en filt på. Hon är så söt.
Evangeline brukar ligga och gosa med mig på mornarna. Hon kramas och pussas. Jag har verkligen världens underbaraste Evangeline. Hon älskar böcker också. Vi brukar även köra argaleken, och hon är så gullig när hon ser arg ut.


Världens sötaste arga flicka.

Rectogestic

Åh vilka hemska dagar jag haft! Påbörjade en behandling med salvan Rectogestic som var helt fruktansvärd. Den innehållet nitroglycerin som gör att alla kärl i hela kroppen utvidgas. Jag fick hemska bivärkningar trots att det mesta skulle verka lokalt. Fick en liten förlossningsskada som jag haft problem med.
När jag påbörjade kuren så kände jag hur carotis, halspulsådern, svullna upp på båda sidor om halsen och det dunkade jättemycket, kändes som jag inte skulle få luft. Sen blev jag konstig i huvudet, kändes som ögonen skulle flyga ur skallen samt att öronen skulle sprängas och jag fick lock för öronen. Dessutom fick jag en jobbig huvudvärk. Sen blev jag yr och mådde dåligt samt fick dimsyn. Hjärtklappningar kunde också uppkomma i samband med detta. Jag har helt enkelt bara blivit värre nu än innan. Ringde till lasarettet idag och de avrådde mig från att använda den. Tack och lov! Nu får vi se när läkaren har tid att ringa upp mig. Jag hoppas snart för jag har haft väldigt ont i tarmen idag. Varför måste sjukdom förstöra så mycket?

Trötta tider

Jag är enormt trött! Upp runt 6 varje morgon för att sedan göra mig och Evangeline i ordning och sen promenera till dagis, efter det går jag hem igen och därefter går jag till skolan. Det är dock lite tråkigt att gå på morgonen när det är så mörkt, plus att det är kyligt. Nu längtar jag efter ljusare tider, jag vill ha sommar!


Sommaren 2010 vid Björnö.

Hello-Kitty ryggsäck

Jag har glömt att visa Evangelines fina Hello-Kitty ryggsäck som jag köpt åt henne från Barnenshus. Hon tycker jättemycket om den, fast hon hade helst velat ha mumin såklart. Hon sa det till mig, hon är nämligen inne i en muminperiod just nu. Jag letade överallt men hittade ingen muminryggsäck, men som tur är så verkar denna duga. Detta är hennes dagis-ryggsäck. Min lilla flicka börjar bli så stor.

EVANGELINE


Finland
20/4-10

En känslosam dag + storstädning av hela lägenheten

Idag var en tuff dag. Evangeline har ju varit med oss över helgen så hon blömde ju bort dagis. Så idag när jag skulle lämna henne blev det riktigt jobbigt. Hon grät så fort vi kom in på dagis. Sen höll hon fast hårt i mig hela tiden. Fröken fick ta loss henne från mig och gå iväg med henne. Hon grät så hon tappa nästan andan och inte nog med det, hon ropa "MAMMA" hela tiden. Det gjorde så ont i hjärtat. Så fruktansvärt ont. Jag hade gråten i halsen hela vägen hem. Det värsta var att hon såg ju när jag gick ut genom dörren också och jag hörde hur hon ropa och skrek efter mig medan tårarna spruta. Det var som att få en kniv i hjärtat. När jag väl kom hem så var det så tomt, jag satte igång och storstäda hela lägenheten, plus att jag bytte gardiner bara för att jag inte skulle tänka så mycket på hur ledsen min lilla flicka var. Får se hur det går imorgon. Jag hoppas det ska gå bättre. Fröknarna säger att det går bra under dagarna, förutom att hon brukar fråga efter mamma och pappa och vara lite ledsen. Det här är så fruktansvärt svårt för mig... men det kommer nog bli bra snart.En pluggfri helg

Är helt slut efter dagens tenta i anatomi och fysiologi. Jag satt från 08:30 till 12:54 och skrev. Men det är så skönt med helg nu för det är första helgen på läääänge sm jag inte behöver PLUGGA! Underbart! Bara slappa och slippa tänka på retledningssystemet, cellen, urinutsöndringen, axon, dendrit, sympatiska och parasympatiska nervsystemet osv. Ha en trevlig helg allihopa! Jag ska passa på att njuta av min pluggfrihet.


Förresten jag har fixat ny frilla.
Tyckte det var på tiden.

Rå-mega-fet-plugg

Rå-fet-mega-plugg är det som gäller just nu inför uppkommande tenta! Inte är det lätt heller när det står fel i boken och man ska försöka tolka bilder. Men, men... Jag får göra det bästa av situationen. Imorgon ska jag plugga hela dagen lång, allt måste sätta sig! Anatomi och fysiologi är verkligen inte det lättaste.
Hade tentaplugg med Natalia i skolan idag. Vi var där från 10:00 till 18:00. Nu ska jag försöka plugga lite till innan jag lägger mig för natten, för imorgon ska jag upp tidigt så jag har hela dagen på mig att printa in allt i huvudet.

Detta sysslar jag med på dagarna numera:


Om pH-värdet i kroppen sjunker och vi får en acidos.
Dessa är buffert system.


Buffert system vid alkalos = basisk i kroppen = pH höjs.


Jag har knäckt koden! Mitt mästerverk!
Nej då... men nu kan jag åtminstone alla formler för dessa buffert system.
YEAH!

Anatomi & fysiologi dygnet runt

Hej bloggen!
Jag har haft sån fruktansvärd huvudvärk i två dagar nu. Värktablett hjälper inte. Jag har suttit framför datorn hela tiden och försökt sammanfatta anatomiboken. Är uppe i ca 40 datasidor nu, och det är inte klart ännu. Inte nog med det... sen ska man få in allt i skallen också. Känner mig väldigt stressad. Nu måste jag fortsätta sammanfatta så jag hinner klart i tid.


En bild från nyår då man var lite mera avslappnad.

Plugg & Dagis

Jag är supertrött! Har suttit hela dagen med anatomin och försökt sammanfatta, ändå hann jag inte med allt. Det är så sjukt mycket man ska kunna + alla latinska termer.

Idag följde jag med min dotter till dagis på inskolningen. Det var roligt att få se hur de har det och jag tycker att det verkar som ett jättebra dagis och att de uppfyller mina krävande önskemål. Evangeline verkar ha roligt där, dock så vill hon inte bli lämnad ensam med fröknarna, men det förstår jag. Hon har ju aldrig tidigare blivit lämnad med någon annan, hon har alltid haft mig eller Wille i närheten. Som jag skrev i ett tidigare inlägg; jag har ångest! Jag har gjort i ordning tre kollage med bilder till Evangeline som hon kan se på när hon blir ledsen. Bara tanken av det får mig tårögd. Jag tycker det här är jättejobbigt. Jag har så svårt att släppa kontrollen. kommer de verkligen se efter henne ordentligt? Tänk om hon slår sig hårt? Sätter mat i halsen? Ja... dessa tankar snurrar runt i huvudet på mig hela tiden. Jag antar att de flesta går igenom detta. Det är svårt, väldigt svårt att bara lämna iväg ens barn...


Puss på vår älskade flicka!

Mor & Dotter


Kärleken till min dotter kan inte liknas vid något annat. Denna kärlek är så enorm, så stark, så speciell. 
Det är inte vilken kärlek som helst. Ingen förälskelsekärlek, utan en livskärlek. 
Jag älskade henne från den stunden hon befann sig i min mage,
och jag kommer älska henne genom hela livet.   
Att just denna underbara lilla flicka är min dotter, är det bästa livet givit mig.

Inskolning och lite ångestfylld mor

Inskolningen på förskolan fortsätter att gå bra. Dock hade min lilla flicka fått en hård boll i huvudet så hon blivit ledsen, men sen hade hon viftat med pekfingret mot pojken som gjorde det och sa: "Aj aj aj!" Hon vet att man inte får göra så. På fredag ska jag förhoppningsvis gå dit med henne, jag vill ju också vara med och se hur det är där och hur min flicka reagerar på omgivningen. Jag är så fruktansvärt noga när det gäller henne. Jag har aldrig ens haft barnvakt, så det känns ju ganska ångestfyllt nu när jag ska lämna henne hos främmande människor som ska ta hand om henne på dagarna. Att jag tappar kontrollen jag är van vid att ha. Men man måste ju ta steget, men för mig är det svårt, hon är ju så liten ännu (17 månader). Det är nog kanske till och med mer jag som kommer ha separationsångest än Evangeline. Dock tror jag att det kommer vara bra för hennes utveckling att få leka med andra barn och utföra alla aktiviteter samt lekar som förskolan erbjuder. Så man får försöka se det lite positivt också.


Min vackra flicka.

Blodtryck, tempern & pulsen

Idag var det tillämpningsövningar i skolan. Dags att lära sig ta blodtryck, tempern och pulsen samt hur man skriver det i ett protokoll. Det var riktigt skoj faktiskt, mest roligt var det att ta blodtryck. Vi fick prova på varandra. Dock hade jag ganska lågt blodtryck, men ändå relativt normalt (110/65). Bättre att ha lågt än för högt.  

Inskolning på dagis

Idag började Evangeline dagis för första gången. Det är inskolning nu i två veckor, och det verkar ha gått bra idag sa Wille. Det är nämligen han som har hand om inskolningen då han har ledig vecka från jobbet och jag går i plugget. Men det brukar vara lättare när pappan skolan in barnet har jag hört, så jag hoppas på det.


Nyss var hon en liten nyfödd bebis.


Nu är hon en 17 månaders ung dam som har börjat på dagis.

Vart tog tiden vägen? Det har gått så otroligt snabbt. Min lilla flicka börjar bli så stor.

Nyår 2010/2011


På nyår hade jag mitt nya halsband och tillhörande örhängen som jag fick av min älskling i present,
samt ett jättefint armband.

Nyår 2010/2011


Jag och min kära sambo.


Min mor med Evangeline.
Evangeline var så söt i sitt diadem.


Min fina mor och stilige far.


Folket vid middagsbordet.

Nyår 2010/2011


Mor & Dotter

Nyår 2010/2011


Min prinsessa var så otroligt vacker i sin aftonklänning.

Min fina familj på nyår 2010/2011


Lite halvmysko vinkel på Wille.
Han har inte en sån dubbelhaka som jag tycker att bilden visar.

Bata, bata, bata, bata...

Igår sa Evangeline hela dagen: "Bata, bata, bata, bata, bata..." Så det första hon fick göra i morse efter en flaska välling var att få bada. Hon badar tills hon fryser och ser ut som ett russin, men ändå när jag frågar henne: "Evangeline, har du badat klart nu?" Då säger hon: "Nääää!" Trots att hon fick bada idag så har hon ändå gått till badrumsdörren och sagt: "Bata, bata, bata, bata, bata..."
Hon är så söt min lilla älskling. Det känns så konstigt, hon har blivit så stor redan och ska börja på dagis. Hon har börjat prata massor och säga riktiga ord, samt förstå längre meningar jag säger och svarar på dem med med ord och meningar. Hon gör också saker jag säger till henne att göra och hon visar det jag ber henne leta efter.
Idag råkade hon kissa på golvet då jag fyllde på badbaljan, men direkt när jag skulle ta henne till badet så var det första hon visa kisset på golvet och sa förtvivlat vad hon råkat göra. Det var enormt duktigt av henne tycker jag. Jag gav henne ingen utskällning, utan sa till henne att hon var en duktig flicka som talade om för mamma på en gång vad hon råkat göra.


Jag och Evangeline dansar på nyår.

Evangeline och den påhittade jordgubbssaften

Idag hade jag en liten konvercation med min dotter vid köksbordet när hon fick kvällsmat.
Hon tog sin röda leksakskanna och drack ur den (ingenting inne i den).

Jag: "Dricker du jordgubbssaft Evangeline?"
E: "Jaa"
Jag: "Är det gott?"
Hon nickar och jag får smaka.
Jag: "Mmm, vad god den var, har du gjort saften själv?"
E: "aaah" och hon nickar.
Jag: "Har du plockat jordgubbarna till saften själv också?"
E: "mmmm" och hon nickar på huvudet igen.

Så otroligt gullig liten flicka jag har.


22/12-10 Pepparkaksbak

Den 22/12-10 bakade jag och Evangeline pepparkakor för första gången tillsammans. Det var riktigt mysigt, och Evangeline tyckte det var roligt. Slutade dock med att hon åt upp det mesta av degen.


Evangeline har fått min lilla brödkavel som jag hade när jag var liten.


Evangelines första pepparkaksbak.


Evangeline mumsar i sig degen istället.


Mamma visar hur man kavlar ut degen och gör pepparkaksfigurer.


Våra fina pepparkakor i ugnen.
Jag skrev ett "E" på alla som Evangeline bakat.


Våra färdiga pepperkakor i min pepparkaksburk av märket BodaNova.


Senare på kvällen bakade jag lussekatter.

Bästa julklappen 2010
Fick en juicemaskin av min älskling.

RSS 2.0