Överskott av plugg

Hej mina vänner!
Nu har jag varit dålig på att uppdatera. Men till mitt försvar så har jag haft så otroligt mycket att göra.
Den nya kursen innefattar så mycket läsande, grupparbete och skrivande till tentaunderlag. Just nu läser jag om etik, men kursen heter: "Vårdande som etik, relation och process".
Förresten så fick jag VG på patologitenta nr.2, vilket innebär att jag fick VG på hela kursen då jag även fick VG på första patologitentan (VG = högsta betyg på högskolan). Känns underbart! Åh vad glad jag blev.
Idag ska jag skriva om olika etiker och jag måste verkligen, verkligen ta tag i det nu för det är så många olika moment som kommer nära inpå varandra och man måste hinna både skriva och läsa klart. Nu är jag på moment 2, och borde bli klar denna vecka för nästa är det dags för seminarium för moment 3. Det är verkligen inte lätt att läsa över typ 500 sidor per moment, sen ska man hinna fatta det och skriva ner det "viktigaste", vilket också är svårt... alltså att lyckas ta ut det viktigaste ur en text. Jag har lite svårt att bestämma vad som är väsentligt, och vad som ska kunnas både generellt och till tentan. Nu är det dags att börja plugga så jag hinner klart enligt planeringen.

Ha en trevlig onsdag!

Brudbuketten och blommornas språk

Blommans färg

 • Mörkröd blomma – Jag saknar & väntar på dig.
 • Röd blomma – Jag räknar dagarna tills vi möts igen, längtar efter dig.
 • Rosa blomma – Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet.
 • Lila blomma – Jag önskar dig all lycka i livet.
 • Blå blomma – Jag vill finnas vid din sida & är dig trogen intill döden.
 • Orange blomma – Jag är din trogne vän
 • Gul blomma – Du är solen i mitt liv.
 • Vit blomma – Jag tror på din renhet, ärlighet och oskuld.

Antal blommor

 • En blomma – Du är allt för mig.
 • Två blommor – Jag vill resa bort med dig.
 • Tre blommor – Jag vill träffa dig igen.
 • Fyra blommor – Jag högaktar & tackar dig.
 • Fem blommor – Jag vill göra allt för dig.
 • Sex blommor – Jag tror inte på dina löften.
 • Sju blommor – Jag älskar dig.
 • Åtta blommor – Jag är din intill döden.
 • Nio blommor – Jag vill vara ensam med dig.
 • Tio blommor – Vill Du bli min man/fru?

2011-10-27

Denna torsdag var det "nallens dag" och alla på Evangelines dagis skulle ta med sig en nalle. Evangeline fick ta med sig sin blåa nalle som jag skrev namn på utifall någon annan skulle ha en likadan. Jag tycker det är lite mysigt med speciella dagar då barnen får ta med sig en kär sak hemifrån, och så hittar de på olika lekar och äventyr på dagis som utformar sig kring detta.


På morgonen innan avfärd till dagis.
Evangeline har sin blåa nalle som hon stolt visade upp på dagis.
Hon tyckte det var roligt att få ta med sig en egen sak hemifrån,
och att få visa upp den för de andra.

2011-11-10Så här nöjd var karln över att få gå och prova smoking till bröllopet.
Han har tappert kämpat för han har tappat drygt 10 kg, och han ska ytterligare
förlora ca 5 cm runt midjan eftersom han valde en slimfit-modell på smokingen (vilket han gjorde med flit).
På bröllopsdagen kommer jag nog ha en riktigt stilig karl.

2011-11-06

Denna dag hade vi det lite mysigt hemma. Det är väl det enda som är härligt med mörka årstider? När det är mörkt utomhus då tänder man ljus och myser inomhus.
Jag hade till och med tagit på mig mjukiskläder,
för att höja mysfaktorn.


Bredvid ljuset stod mina fina blommor som älsklingen köpt åt mig.


Vackra underbart doftande liljor.

Fars dag 13/11-11

Idag är det fars dag som firades på ett lite annorlunda sätt. Det började med att dagen innan sov jag och Evangeline mycket under dagen och vi var pigga hela natten. Jag satt uppe och pluggade, redigera grupparbete, och Evangeline lekte. Det var en tapper liten dam som var uppe med mamma till kl.4 på natten. Det var också vid den tiden Wille klev upp för att åka till jobbet. Då passade vi på... Jag gav Evangeline fars dags-paketet som hon gav till Wille som han fick öppna i sängen, nyvaken som han var.
Det var ganska roligt att göra på detta vis... Det kändes nästan som julafton, att sitta uppe och invänta dagen då man får ge paket. Wille blev glad över sin present och när han åkte till jobbet kunde jag och Evangeline somna sött och gott.


På sängkanten den 13/11-11 kl.03:54
Wille hade precis öppnat sin present som Evangeline överlämnat.
Han fick den senaste rakhyveln som han önskat.
Evangeline hon kan hon, hon vet precis vad hon ska köpa till sin far.


2011-11-10

Igår gick jag och Wille till stan för att prova smoking åt honom till bröllopet. Jag måste säga att han blev så otroligt stilig, så är man inte van att se honom varje dag direkt. Det var riktigt roligt. Vi gick till samma ställe där jag beställde min brudklänning. Jag ville att han skulle ha fluga istället för slips, men han provade båda två, och efter det var vi helt överens om att fluga var det rätta. Han passade så bra i det. Dessutom kommer den bli specialsydd eftersom han vill ha en fluga som man kan knyta själv och inte en färdig. Då beslöt hon sig för att sy en egen i den färgen vi ville ha, som då är silver. Det kommer bli så otroligt fint. Jag blev nog lite kär på nytt tror jag.
Vi gick även in till samma affär där vi köpte förlovningsringarna, Wissings guld, för att kika på en vigselring till mig. Jag hittade den jag ville ha, men jag kan verkligen inte påstå att den var billig. Den kostar över 16.000:- kan tyckas lite onödigt för en ring. Så vi får se hur det blir, ingenting är preliminärt ännu gällande ringen.

2011-11-08 ringde telefonen och när jag svarade så fick jag höra att min brudklänning hade kommit! IIIIHHHH!!!! Vad roligt. Det har tagit drygt fyra månader att sy den, och nu är den äntligen klar. Dock så måste jag vänta tills nästa vecka för att hämta den, eftersom min kära mor ska köpa både klänningen och slöjan till mig.
Hoppas jag kommer i min klänning. I allt intensiva pluggande så har jag gått upp i vikt och nu är jag rädd att klänningen ska bli för trång och spänd. Men det går nog att ordna, jag ska börja träna lite nu inför bröllopet tänkte jag.

11.11.11

Idag är det den 11/11-11 och dagen har tillbringats mestadels på högskolan med grupparbete om lidande.
Från kl.09:00 till 16:00 satt vi och arbetade och försökte få fram ett bra underlag till seminariet. Några satt kvar lite längre, men jag var tvungen att hämta dotran på dagis.
Evangeline hade gjort en jättefin teckning på dagis. Hon hade klistrat fast löv och kottar, som hon plockat i skogen, på ett stort papper och sen målat dem till Wille på fars dag. Det var så gulligt.
När vi kom hem så hann vi vila en kort stund och sen kom min far hit och det var dags för en lång skogspromenad. Det var så härligt med tanke på att jag suttit still i skolan hela dagen.
Natalia valde också att följa med. Riktigt trevligt hade vi, men det börjar dock bli riktigt kallt nu.
På vägen hem stannade vi till vid Ica för att pappa skulle handla lite, och Evangeline fick en glass som hon absolut ville ha fast det är så kallt väder. Väl hemma mös vi en liten stund i sängen hela familjen och nu sover både Wille och Evangeline. Jag satte mig i soffan med en skål Verum hälsofil, flingor och egen tillagad lingonsylt. MUMS! Det var riktigt smaskigt. Dessutom drack jag en efterlängtad varm kopp med te. Nu har jag lite tid över så jag passade på att blogga.

Ha en trevlig kväll allesammans!


En lite rolig familjebild från 2010-08-17
Det bästa som finns är ju att få vara en hel familj och att
varje dag få leva och mysa med dessa.

Skogsutflykt, spykalas och förkylning

Igår, torsdagen den 3 november, fick Evangeline vara med om en liten utflykt på dagis. De skulle till en skogsdunge i närheten av förskolan för att plocka lite kottar och löv. Hon skulle ha lite fika med sig så jag fick packa en matsäck. Hon fick lite kex att dela med sig av till sina vännet + banan och smörgås. Hon fick en flaska vatten med sig vilket hon inte hade varit så nöjd över när ett annat barn hade haft fästis. Barnen var så vänliga så de delade med sig till alla av det som de hade i sina matsäckar.
På natten runt midnatt gick jag in i sovrummet och upptäckte att Evangeline vred och vände på sig lite. Jag tyckte att allt stod nog inte riktigt rätt till... I det ögonblicket kom en stor spya i hela sängen. Då tog jag upp henne och sprang snabbt till badrummet. Som tur var så kom det bara en gång. Jag duschade henne och Wille fick stanna uppe och tvätta till klockan fyra på natten/morgonen.
I morse när vi vaknade var allt som vanligt, Evangeline mådde bra och jag hade henne hemma till halv tio sen gick vi till dagis. På eftermiddagen ringde hennes dagisfröken och sa att det inte var så bra. Evangeline var jättesnuvig och hade inte ätit någonting på hela dagen, då gick jag på en gång dit för att hämta hem henne.
Anledningen, tror vi, till varför hon spydde var för att det blev lite för mycket sött för henne igår. Hon är inte van med att äta så mycket sötsaker och det blev nog helt enkelt lite för mycket för hennes lilla mage som gjorde att den vände sig. Man vet ju hur det är själv när man äter för mycket sött, jag brukar bli jätteillamående.
Nu på kvällen är hon varm, men dock ingen feber. Hon är snorig och man ser på henne att hon inte mår så bra. Hon är jätteförkyld. Stackarn...

Nu på kvällen har jag tillagat lingonsylt då vi har massvis med lingon nedfrysta som vi köpte i somras av en bekant. Evangeline har ritat, sett på film och lekt. Vi ska också bege oss till mommo och moffa för att basta, eller jag och mamma ska basta och Evangeline får busa med moffa så länge.
Så länge hon inte har feber så är det bara gynnsamt att gå ut på promenad i friska luften, så därför tog jag beslutet att vi går hem till dem.

Ha en trevlig fredagskväll allesammans!Mördartenta nr.2 skriven

I morse kl.8 befann jag mig i tentalokalen för att skriva mördartenta nr.2 i patologi, diagnos och behandling inom medicin och kirurgi. Nu har jag äntligen lite ledigt och får "höstlov" i fyra dagar innan nästa kurs börjar.
Ska bli så härligt att bara slippa korvstoppa hjärnan med massa sjukdomar, symtom och behandlingar.
Jag ska ta tillfället i akt och mysa med min dotter och ge henne massa mamma-barn-tid, jag har varit ganska snål med det nu under denna pluggiga kurs. Nu ska jag pusta ut, sätta mig i soffan och kolla på en film och göra absolut ingenting tills jag hämtar dotran på dagis, sen blir det lek och bus.


2011-09-16 när jag var ute på promenad med min fina dotter.


I helgen hoppas jag på en bomb av mamma-barn-kärlek.
Med massa mys och roliga äventyr.

RSS 2.0