Skogsutflykt, spykalas och förkylning

Igår, torsdagen den 3 november, fick Evangeline vara med om en liten utflykt på dagis. De skulle till en skogsdunge i närheten av förskolan för att plocka lite kottar och löv. Hon skulle ha lite fika med sig så jag fick packa en matsäck. Hon fick lite kex att dela med sig av till sina vännet + banan och smörgås. Hon fick en flaska vatten med sig vilket hon inte hade varit så nöjd över när ett annat barn hade haft fästis. Barnen var så vänliga så de delade med sig till alla av det som de hade i sina matsäckar.
På natten runt midnatt gick jag in i sovrummet och upptäckte att Evangeline vred och vände på sig lite. Jag tyckte att allt stod nog inte riktigt rätt till... I det ögonblicket kom en stor spya i hela sängen. Då tog jag upp henne och sprang snabbt till badrummet. Som tur var så kom det bara en gång. Jag duschade henne och Wille fick stanna uppe och tvätta till klockan fyra på natten/morgonen.
I morse när vi vaknade var allt som vanligt, Evangeline mådde bra och jag hade henne hemma till halv tio sen gick vi till dagis. På eftermiddagen ringde hennes dagisfröken och sa att det inte var så bra. Evangeline var jättesnuvig och hade inte ätit någonting på hela dagen, då gick jag på en gång dit för att hämta hem henne.
Anledningen, tror vi, till varför hon spydde var för att det blev lite för mycket sött för henne igår. Hon är inte van med att äta så mycket sötsaker och det blev nog helt enkelt lite för mycket för hennes lilla mage som gjorde att den vände sig. Man vet ju hur det är själv när man äter för mycket sött, jag brukar bli jätteillamående.
Nu på kvällen är hon varm, men dock ingen feber. Hon är snorig och man ser på henne att hon inte mår så bra. Hon är jätteförkyld. Stackarn...

Nu på kvällen har jag tillagat lingonsylt då vi har massvis med lingon nedfrysta som vi köpte i somras av en bekant. Evangeline har ritat, sett på film och lekt. Vi ska också bege oss till mommo och moffa för att basta, eller jag och mamma ska basta och Evangeline får busa med moffa så länge.
Så länge hon inte har feber så är det bara gynnsamt att gå ut på promenad i friska luften, så därför tog jag beslutet att vi går hem till dem.

Ha en trevlig fredagskväll allesammans!

Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0