31 oktober 2007 - 4 år sedan

Idag är det den 31 oktober 2011, men det slog mig precis att jag, idag, haft körkort i 4 år. Redan!?
Det var alltså den 31 oktober 2007 som jag klarade uppkörningen och den dagen var jag grymmast! Jag var både stolt och lycklig.


En nervös 18 årig Elin som skulle bege sig till uppkörningen
i Fagersta.


Jag klarade mig och var så otroligt glad. Vilket lyckorus.
Till höger är min dåvarande bilskolelärare och såklart
Marith, receptionisten, som alltid var så skojfrisk.

2011-10-31

Seminariet idag gick ganska bra med tanke på att jag hade en busig liten Evangeline med mig som ritade på bordet i seminarierummet.
Dagen har spenderats med ögonen fokuserade på föreläsningsmaterial, med andra ord pluggat inför tentan. Morgondagen kommer ungefär se likadan ut. Jag måste plugga, plugga, plugga bara nöta och korvstoppa mina hjärnceller. Tenta-tider är aldrig roliga för då blir man så isolerad och hinner inte göra annat än att sitta inomhus och läsa.

Idag när älsklingen kom hem så överraskade han med en stor och jättefin blombukett till mig. Åh vad glad jag blev, det är precis sådana saker som lyser upp tillvaron i stressiga tenta-tider som dessa.
Nu börjar sanden i ögonen som John-Blund kastade för ett tag sen göra sitt, så jag ska nog ta mig till sängen för att vila inför morgondagen.

God natt allesammans!

Helgen + morgondagen

Denna helg har jag och Evangeline varit ensamma. Wille har varit iväg på militärövning och krigat lite i skogen. Vi har haft det så mysigt och promenerat i skogen både lördag och söndag med min far. På våra skogspromenader har vi också stannat till på en restaurang i Rocklunda och ätit buffé med lyxigare husmanskost, jättegod mat. Restaurangen heter Bistro.
I lördags gick vi ut även en sväng på kvällen vilket resulterade i att vi stannade till på Cornetto Bar och jag tog en chailatte, pappa en kaffe och Evangeline en mini-MER. Det har varit så härligt väder att promenera i. Vi kom hem runt 21:00, vilket var skönt för ungefär vid den tiden började det "spöka" på stan pga Halloween.

Dock har jag varit yrslig hela tiden, tänk att det aldrig vill släppa? Plus att jag har "stickningar" i ansikte, händer och fötter. Drygt!  Imorgon har jag seminarium om två patientfall som handlar om njursvikt och KOL. Evangeline ska få följa med på det eftersom dagis är stängt och Wille jobbar förmiddag, hoppas det inte gör något... men jag har helt enkelt ingen annan möjlighet. Nu ska jag sätta fart på pluggeriet så jag kommer i säng någongång för jag är supertrött.


Två bilder på mig och dotran när hon var 6 månader gammal. 
Tiden går så fort...


 

Brudbukett

Vårt tema på bröllopet går i färgerna grönt, rosa och vitt och detta vill jag ska speglas i brudbuketten. Sedan försöker jag tänka på hur min klänning ser ut och försöka få det att passa ihop. Nu har jag hittat en bukett som jag fastnat lite extra för. Men vi får se hur min bukett kommer att se ut, allt är långtifrån bestämt ännu, men det är roligt och nyttigt att börja fundera redan nu på hur jag vill ha det.


Denna kombination har jag som nr.1 just nu.
Vita rosor, rosa rosor och lite gröna blad som liknar hjärtan
(har en sådan växt hemma och tycker den är jättefin).
Möjligtvis kanske det tillkommer lite pärlor i rosorna.

Såg denna bukett första gången i en utav bröllopstidningarna jag köpt och har haft den i åtanke sedan dess.

Onsdag 26 oktober 2011

Denna dag ringde Wille och bokade ett cateringföretag till vår bröllopsmiddag. Jag hade ringt dagen före och ställt lite frågor, sen funderade vi lite och nästa dag fick det alltså bli Wille som bokade. Bröllopsmiddagen kommer att bestå utav en härlig buffé och priset är 195 kr/person, vilket vi anser är ganska rimligt.
Det positiva med en buffé är att gästerna kan plocka utav den maten de själva vill ha och tycker om, en buffé passar därmed de flesta då det alltid finns något som gillas. Vi tyckte att det skulle bli bortkastade pengar att ha en trerättersmiddag då maten kanske inte passar allas smaker och mycket mat kan bli bortslängt.
Man ska givetvis inte tänka för mycket på gästerna, utan vad vi själva vill ha och lyckligtvis i denna buffé finns allt som jag och Wille tycker om. På det viset blir både vi, och förhoppningsvis, gästerna nöjda och mätta.

13 oktober 2011

Denna dag ringde jag till en salong här i Västerås för att beställa tid för bruduppsättning och make-up.
Jag hade haft mail-kontakt med dem under en period där jag ställde adekvata frågor och bestämde mig sedan för att boka tid hos dem, då jag anser att de verkar besitta kunnigheten.
Salongen ligger i city och heter Aqva. De har också en hemsida (http://www.salong-aqva.se/).

När jag ringde dit så sa kvinnan att det angivna bröllopsdatumet är en fredag, medan jag förklarade att det är skottår och att det är därmed på en lördag. Vi höll på fram och tillbaka och hon sa bestämt att deras dator skulle rätta sig efter det. Hon visste helt enkelt inte hur hon skulle boka så det blir korrekt.
Tillslut frågade jag om jag sagt den 27 juli som datum, och hon svarade ja. Då insåg jag att jag råkat i misstag säga min dotters födelsedag och inte bröllopsdatumet. OOOOPS!!! Jag började skratta och bad om utsäkt.
Det känns inte riktigt som att det började hundra procentigt bra med den telefon konversationen, men det löste sig i alla fall.

Jag berättade att jag ville ha någon som är kunnig och duktig på både make-up och håruppsättning, och då fick jag kvinnan som äger salongen, vilket känns bra. Drygt en vecka innan bröllopet ska jag dit för en provuppsättning plus make-up, vilket ingår i priset.
Nu är det bara att hålla tummarna!

Mästerverk!


Här är min och Evangelines vackra målning. Hehe!
Vi hade så roligt tillsammans när vi ritade den.
Evangeline har varit så förtjust i våran ritning i flera dagar nu så hon har viljat
se på den i ritblocket. Hon tycker väldigt mycket om Makka Pakka i "Drömmarnas trädgård".

LinicinNu har jag använt denna på Evangeline i ett par dagar.
Började fredagen den 14 oktober. Linicin ska alltså förhindra lusangrepp.
Som jag tidigare skrivit så finns det löss på hennes dagis och då gick jag till apoteket för att inhandla denna i förebyggande syfte. Linicin kan användas från två år och innehåller inga giftiga ämnen såsom insektsgifter.
Den är fri från parfym och farliga färgämnen, därmed har den en behaglig doft. Linicin håller i sju timmar så vi går upp tidigt på morgonen för att spraya den i håret. Hela håret ska täckas.
Jag brukar sätta Evangeline på pottan med en handduk runt sig och sen sprayar jag i håret.
Hon är så duktig så hon blundar själv när jag sprayar.
Förhoppningsvis ska denna se till så att hon inte behöver lida av äckliga huvudlöss.

2011-10-09 shopping på stan


Gillar min nya sköna halsduk som jag köpte på Cubus.
Jag köpte en till av samma modell fast mycket tjockare
och är vit-beige i färgen för kallare tider.


Köpte även ett pannband i samma färg som halsduken.
Väldigt bra att ha när man promenerar eller ska ha uppsatt hår.
Jag har så känsliga öron när det är kyligt ute.
Evangeline ville dock ha den och hon fick låna det av mig.
Hon är många gånger sötare i den än vad jag är.


Dottern fick en leopardmönstrad klänning som är supersöt på henne.
Hon valde den själv när vi var inne på KappAhl,
det bästa var att klänningen var på rea och kostade endast 50 :-
Sedan fick hon ett par Hello Kitty vantar från Lindex som hon också valde.

2011-10-09Min vackra dotra med rött läppstift och lite rouge.
Vi skulle på stan och köpa en present åt mommo och sedan hem till henne och moffa på kalas.
Evangeline älskar verkligen att ha läppstift och rouge. Man ser att hon skiner upp, blir glad och känner sig vacker, dock får hon bara lite, lite smink nån enstaka gång för skojs-skull.


Puss puss med röda läppar.
Lilla stackars flickan har kvar sitt sår i näsan ännu, men det håller på att läka.

2011-10-05

Denna kväll befann jag mig på stadshotellet i Västerås för att delta i Vårdförbundets årsmöte med bland annat middag och en föreläsning av Mi Rydell. När jag precis ätit klart tar jag upp mobilen och ser att jag fått ett meddelande av Wille. Då fick jag ett skräck besked. Jag kände hur hela jag stannade upp och fick hjärtklappningar, ögonen fylldes med tårar. Det stod att Evangeline ramlat från soffan och slagit upp näsan i DVD-stället och att de nu låg inne på akuten samt att det ligger blod överallt hemma.
Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, jag skakade. Jag kunde inte ta mig därifrån för jag hade ingen bil, den hade ju Wille. Det snurrade 1000 tankar i huvudet på en och samma gång. Alla hade roligt och skrattade runt omkring mig, men jag kände bara ledsamhet och rädsla. Jag var så enormt orolig. Jag visste helt enkelt varken in eller ut. Efter en stund fick jag ett meddelande där det stod att de fått åka hem igen. Då blev jag lite lugnare. När jag kom hem fick jag se min lilla sötnos som fått ett stort jack genom näsan på vänster sida. Nu ska det bara få läka ihop av sig själv. Läkarna ville inte göra nåt åt det, varken limma eller sy.
Vi har kopplat in försäkringsbolaget nu eftersom troligen kommer hon få ett fult ärr där resten av livet.


Mitt stackars lilla flickebarn med ett stort djupt jack genom näsan.

Wille sa att hon hade varit så duktig efter att hon ramlat. När han berättade att de skulle åka till doktorn så hade hon varit så lugn och snäll och gjort precis så som han sa till henne att göra, t ex: "stå still här så jag jag fixa..."
När de var hos läkaren hade hon berättat för honom vad som hänt: "Jamla soffa" (= ramla från soffan).
Hon hade varit så duktig och snäll trots att hon hade så ont. Mitt älskade barn.

2011-09-27


Sötnosen såg att mamma hade rosa läppstift och ville också ha.
Puss från prinsessan.


Min lilla flicka ville ha lite rouge också på kinderna,
det var mycket viktigt, fick inte uteslutas.
Vangin visa med handen på kinden och sa "kinne" (= kinden)
vilket betyder att hon ska ha rouge.


Jag fick en stooooor kram av Evangeline.


Sen kom pappa-wille och störde oss mitt i vår tjejstund och
Evangie röt åt honom som ett lejon. Haha! Så gulligt.
Man ska inte störa tjejer som gör sig fina.

2011-10-01

Denna dag lekte Evangeline i vardagsrummet medan jag fixade i köket. Plötsligt blev det så tyst och jag fick lov att titta till henne. Mycket riktigt, som jag misstänkt, så hittade hon på rackartyg. Hon hade dagen innan duschat och hade nu gått och tagit duschtvålen från badrummet och smetat in det i håret så hon var alldeles kladdig. Jag kunde inte göra annat än att skratta för hon var ju så nöjd när hon lyckats tvåla in håret. Det var bara att klä av henne och jag fick släppa det jag höll på med i köket och duscha henne igen.


Evangeline visar vad hon har gjort.
Jag frågade henne vad hon greja med när jag kom in i vardagsrummet från köket.
Då visade hon tvålarna och håret som var insmetat och kladdigt.


Många skratt blev det, speciellt när kladdfian var så nöjd med sin insatts.
Hon visste ju hur man skulle göra rent håret.

Goddagens

Idag var jag på föreläsningen om reumatism, frakturer och artros så nu är det bara att sätta fart med pluggandet. Fast så enkelt är det ju inte när man hela tiden kommer på andra saker man vill göra...
Idag har vi inget varmvatten på hela dagen, Mälarenergi skulle greja med nåt, därför har jag sparat dricksvatten i stora flaskor i kylskåpet. Nu ska jag få i mig lite mat i magen så ska jag börja plugga lite, sen hämta Evangeline från dagis och i kväll blir det lite mera plugg så jag inte hamnar efter i planeringen.
Ha en bra torsdag allesammans!


En dag när jag satt i soffan med en skön filt och pluggade.

LÖSS!!!!

Idag när jag, och Wille, hämtade Evangeline på dagis så fick vi reda på att det finns löss på förskolan. INTE KUL! Bara tanken av att det är små äckliga djur med ben som kryper runt i ens skalle och lägger ägg samt dessutom liknar en fästing, får mig att må otroligt illa. Vi får hoppas på det bästa och att min lilla flicka slipper dessa vider! Jag har gått runt och kliat mig i huvudet och varit nojig, inbillar mig, även om jag inte har löss så finns tanken vilket gör mig galen. BLÄÄÄÄÄÄÄ!!!!

Läkemedelsberäkning

I fredags satte jag mig i tentalokalen för att skriva en salstenta i läkemedelsberäkning. Vi har haft en tidigare med mängd verksam substans, dos och styrka som skulle uträknas. Denna gång fanns samma med fast dessutom skulle vi kunna räkna spädning, infusions tid, hastighet och mängd, syrgas samt tillsattser.
Denna tenta ska man ha alla rätt på för att klara sig, dvs samtliga tal ska ha korrekta uträkningar samt svar.
Idag fick jag reda på svaret när jag gick till expeditionen för att hämta ut patologitentan, eftersom läkemedelsberäkningstentan redan var rättad. Jag hade 15 poäng av 15. UNDERBART!
Jag fick godkänt på tentan på första försöket. Just nu är jag mycket nöjd och glad!


Bild från i somras då vi skulle fira min dotters två års dag.
Även dagen då vi förlovade oss.
Denna dag var jag också enormt glad.

2011-10-05


En tidig onsdags morgon och jag gjorde mig iordning för att bege mig till skolan för att ha praktisk examination. Jag frös så mycket så hade morgonrocken ovanpå kläderna medan jag åt frukost.
När jag kom till skolan så var det dags för de första två att examineras i det första rummet. Där var det sätta kateter och injektion. Jag fick ingen av dem. När vi kom till nästa rum var det sätta PVK och sond, jag fick inte någon utav dessa heller. Jag som så gärna hade velat ha någon utav dem för jag kunde så mycket gällande dessa. När vi kom till sista rummet så tänkte jag: "Åh nej... jag kommer få sköta en CVK bara för att jag inte vill ha den och för att jag pluggat minst på just den." Eftersom jag tänkte att jag inte skulle få den så gissa vilket moment jag fick? Jo sköta en CVK, det stod mellan det och ta venprov.
Men det gick faktiskt förvånansvärt bra, jag var lugn och gjorde allt rätt. Kändes helt fantastiskt efteråt, jag som trodde det skulle gå mycket värre och att jag skulle glömma en massa detaljer.
Kunde gå hem efter dagen och känna mig nöjd.
Fick reda på idag (10/10-11) att jag blev godkänd på den praktiska examinationen. Känns toppen!
På kvällen gjorde jag mig klar för att gå på vårdförbundets årsmöte vid stadshotellet. Där bjöds det bland annat på kondomer, middag och föreläsningen "Be a rockstar at work" med Mi Rydell. Föreläsningen var intressant och rolig. En mycket bra kväll med många skratt!

2011-10-04

Denna tisdag var det kanelbullensdag så då blev det självklart kanelbullar till fika. Wille lämnade Evangeline på dagis och kom hem med färska kanelbullar och jag fick blommor på sängen. Vi åt frukost tillsammans och en varsin kanelbulle på det. Det blev en mysig dag, men jag åt lite för mycket kanelbullar. Tror jag åt upp tre stora bullar. Men gott var det. När Evangeline kom hem från dagis så fikade vi alla tillsammans.


Evangeline smakade bara lite på kanelbullen sen ville hon inte ha mera.
Hon är inte så förtjust i sötsaker, det enda hon gillar är glass.

VG på patologi-tentan!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! Vilken glädje! Gick nyss in på studentportalen och fick se att jag fick VG på patologi-tentan. Jag som var rädd att jag skulle få ett U, eftersom det var så mycket frågor (43 st på 13 sidor) på så lite tid och jag hann inte ens läsa igenom det jag skrivit, då de kom och tog tentan ifrån mig då tiden gått ut. När jag såg resultatet så flög jag av stolen, gjorde glädjeskutt i vardagsrummet och skrek rakt ut samt dansade med dottern. Ni kanske inte tycker att det är något märkvärdigt? Men för mig är detta stoooort! Jag pluggade så mycket och det kändes så osäkert när jag gick ifrån tentalokalen. Detta behövde jag verkligen! Åh jag är så glad just nu! Vad härlig denna måndagskväll blev.Gladisar!

Hallon & Passionssmoothie
Idag gjorde jag en jättegod shake med hallon och passionsfrukts smak. Denna borde ni verkligen prova.


Ingredienser:
ca. 2-3 dl mjölk
ca. 2 dl Verum fil med smak av hallon och passionsfrukt
ca. 1 dl hallon
1 passionsfrukt
½ banan

Lägg/häll i alla ingredienser i en mixer och mixa ihop det till en supergod och uppfriskande shake.


(Anledningen till varför det står "ca" är för att själv tillagade jag shaken efter egen bedömning utan dl-mått.)

2011-09-17


Min finklädda flicka sitter i sängen och läser en bok innan det var dags att åka
hem till Anna och Christian för att fira deras bröllopsdag i efterskott, då
vi tyvärr inte kunde åka ner till Karlshamn när bröllopet ägde rum.
Efter tårtkalaset där begav vi oss till Willes syster där det också skulle firas med
tårta pga födelsedagar. Det blev en dag då vi inte var hemma alls utan var hemma
hos andra och åt tårta på tårta :)

RSS 2.0