Operationer och narkos

Tjenare bloggen, det var ett tag sen!
Jag har haft fullt upp med min VFU. Mycket nya intryck och många saker att tänka på. Man är helt slut efter åtta timmars VFU. Idag är det måndag och även den första dagen på min akutplacering som då är operation/anestesi vid Centrallasarettet. Jag hamnade på dagkirurgen. Första dagen var rolig, spännande och intressant. Men oj så mycket nytt det var för mig. Fick medverka under tre olika operationer under handledning av anestesisyrra = narkossyrra.
Denna situation utsätts man inte för varje dag kan jag ju lova. Det känns väldigt speciellt att få medverka och arbeta med patienter och andra professioner under en operation. Vilket team man är. Jag har bland annat fått hålla fria luftvägar som inte var det lättaste när patienten är sövd. Dessutom har jag fått göra iordning och ge narkotiska läkemedel. Jag fick ett varmt välkomnande och det känns bra. Jag är ju väldigt intresserad och nyfiken så jag frågar ju massor hela tiden, och bra svar får jag, så ni kanske förstår att min hjärna känns fullmatad. Samtidigt som det är enormt intressant så är det också påfrestande märkte jag, då man utsätts för saker som inte tillhör vardagen. Det kan se otäckt ut vilket påverkar en ovan väldigt mycket så det snurrar till i huvudet.
Imorgon inväntas flera operationer som jag ska medverka vid. Hoppas det går bra bara, så jag inte svimmar eller börjar må dåligt. Det är tydligen väldigt vanligt att det sker nämligen, men tanke på det man får se. Viktigt att äta en stor frukost så blodtrycket pallar hålla sig uppe. Imorgon är det dessutom lite andra operationer som gäller. Dagens operationer gick ganska bra tycker jag. Och jag måste säga att jag blev förvånad när jag kom in i operationssalen, inte alls så som jag föreställt mig. Väldigt ljus och fin miljö med fönster och inte så "invecklat" som jag trodde allt skulle vara, och med det menar jag att det var väldigt enkelt rum. Jag trodde att det skulle vara mörka rum utan fönster med stora apparater och ett väldans stohej överallt, men ack så fel jag hade. Idag har jag i alla fall fått lära mig mycket om narkosdelen, och varför saker utförs på ett visst sätt. Ser framemot morgondagen och fler lärorika utmaningar.


Jag med en operationsmössa som vi fick ta med hem från VFU-kursintroduktion
när operation och anestesi syrrorna kom och berättade om verksamheten.
Numera ska jag ha mössa på mig varje dag under två veckors tid.
Skönt att slippa bry sig om hur håret ser ut.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0