Dinkelpannkakor med banan

Nu vill jag dela med mig av mitt pannkaksrecept. Mina pannkakor innehåller mosad banan och dinkelmjöl istället för socker och vetemjöl. Bananen ger en naturlig sötma och god smak. Eftersom bananen mosas så blir det heller inga bananklumpar i pannkanorna, utan smälter in i smeten. Dinkelmjölet är bättre och ger en större mättnad. Dessa pannkakor kan man äta till frukost, lunch, middag eller varför inte som kvällsmål. Jag steker pannkakorna i riktigt smör vilket tillför en god sälta. Dessa pannkakor är relativt matiga och om man vill tillsätta mer sötma kan man ha i en till banan eller använda sylt och grädde/glass som tillbehör vid servering.
 
 
Stor sats
 
Ingredienser
 
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl dinkelmjöl
50 g Becel flytande margarin
1 mosad banan
1 nypa salt
Smör till stekning
 
Gör så här
 
1. Kläck i fyra ägg i en stor bunke. Häll sedan i mjölken och vispa snabbt ihop.
2. Häll i fyra dl dinkelmjöl, lite i taget, och vispa samtidigt. Vispa ihop till en slät smet.
3. Tillsätt 50 g becel flytande margarin och vispa.
4.  Mosa en hel banan med gaffel på ett fat och lägg i smeten. Vispa ihop.
5. Tillsätt en nypa salt. Vispa. Saltet förhöjer de andra smakerna.
6. Lägg i en klick smör i en varm stekpanna och stek pannkakorna på vardera sida.
Gör så tills smeten är slut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina pannkakor med en klick salmbärssylt från Gotland.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0