Stora saftiga blåbärsmuffins

Här kommer ett utav mina absolut favoritrecept på stora saftiga blåbärsmuffins. Dessa muffins är ganska matiga och inte för söta utan innehar en syrlighet. Passar utmärkt till kalas eller vardagslyx och till den som gillar en kombination av söt och syrligt. Det är lätt att tillaga dem och det går relativt snabbt. Desto mer bär, desto mer saftighet och syrlighet får muffinsen. Istället för vanligt vetemjöl och strösocker använder jag dinkelmjöl och ekologiskt rörsocker (naturligt socker) vilket medför en förhöjd nyttighet i muffinsen.
 
 
11-12 stora muffins
 
 
Ingredienser:
 
100 g smör
2 dl mjölk
skal av 1 lime eller 1 citron
2 ägg
1½ dl ekologiskt rörsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 200 g blåbär (beroende på hur mycket bär man vill ha i muffinsen).
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och river lime skal eller rivet citronskal (välj 1 av citrusfrukterna).
3. Vispa ägg, ekologiskt rörsocker och vaniljsocker pösigt.
4. Rör ner den ljumma vätskan.
5. Blanda dinkelmjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
6. Placera ut stora muffinspappersformar på en plåt.
7. Fyll formarna med ca 1½ msk smet, jag brukar använda två matskedar till min hjälp, häll sedan i 1½ - 2 msk blåbär och därefter lägg på mera smet. Formarna ska inte bli toppfyllda.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Prova med en sticka, den ska inte vara för kladdig.
 
 
 
 
Stora härliga blåbärsmuffins.
 
 
 
 
 
Underbart mjuka och saftiga.
 
 
 
 
 
En riktig blåbärsdröm. Ta en tugga och njut av de välkomponerade smakerna medan muffinsen smälter
ljuvligt i munnen.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0