Bröllopstårta

Imorgon är det dags att åka och träffa konditorn, så nu sitter jag och sammanställer ett dokument med bland annat bilder på våra idéer och önskemål kring bröllopstårtan. Har även tagit med bilder på de blommor min brudbukett kommer innehålla. Jag har även skrivit upp eventuella fyllningar, men vi får se vad de har att erbjuda...
Det är bra att skriva ned sina tankar och idéer. Detta för att, av egen erfarenhet, när man väl är på plats så brukar man glömma hälften av det man ville få fram. Dessutom är det en fördel att vara lite förberedd, även om det i slutenden inte alls blir som man tänkt från början. Kommer bli spännande och se vad vi kommer överens om imorgon.


En S-formad ställning kanske kunde vara något?

Kyrkor i Västerås

Nu tänkte jag berätta lite om olika kyrkor vi varit och tittat på i samband med avgörande av vigselplats. När vi förlovade oss för drygt ett år sedan på sommaren, åkte vi runt till olika kyrkor runtom Västerås för att se vilken kyrka som skulle passa oss och vårat giftermål. Det var inte lätt må jag säga. Vi är lite kinkiga båda två och vill ha en vigselplats som tilltalar oss. Från början hade vi inte ens tänkt att gifta oss i en kyrka, utan ute i naturen. Men eftersom det inte finns några säkerheter gällande det svenska vädret så valde vi att skippa det. Det skulle bli för mycket runtomkring att ordna med, dra dit folk som spelar, stolar, någon med vigselrätt, plan två om det regnar, högtalare och mikrofoner om det blåser och ingen hör nåt, etc. Vi tyckte därmed att det skulle vara enklast och bästa lösningen att gifta oss i en kyrka, då det finns tillgång till allt nödvändigt och de kan hjälpa oss att ordna med saker.


Stora Rytterne Kyrkoruin blev jag helt förälskad i.
Inne i ruinen finns ett stort träkors.
Mycket natur och växter.  
Dock skulle det bli för mycket att ordna med själv
för att gifta sig där och om vädret inte är bra så
blir man missnöjd.


Lilla Rytterne Kyrkoruin.
Även i denna finns ett träkors.
Dock mycket mindre och mer öppen.


Rytterne Kyrka, ligger inte långt ifrån kyrkoruinerna.


Rytterne Kyrka invändigt.
Vitt och brunt.


Lundby Kyrka.


Lundby Kyrka invändigt.


Ängsö Kyrka.


Ängsö Kyrka invändigt.


Lövuddens utekapell alldeles vid Mälaren.


Lövuddens kapell.
Väldigt sött och litet, men passade inte oss.
Eftersom det var så litet så skulle man som brud
bara få ta några steg sen är man framme vid altaret,
inget som jag eftersträvar.Strömsholms slott har ett slottskapell i vindsvåningen.
Dock fanns ingen hiss och en del av våra gäster kommer
då inte kunna ta sig dit.


Slottskapellet.Det blev inget utav dessa alternativ. Men det har varit en lång resa innan vi hittade den rätta kyrkan enligt våra önskemål. Ett tips till er är att se på olika alternativ för att hitta en vigselplats som instämmer på era personligheter. För mig är vigselplatsen viktig. Jag vill känna mig bekväm i miljön då man troligtvis kommer vara ganska nervös. Det är ju på vigselplatsen, under den stora dagen, som livet förändras och det vill man ha som ett vackert minne. De alternativen jag visat för er är inte alla möjligheter vi kikat på.
Vi åkte runt till flera platser och såg mycket via internet, men ingenting som vi valde att fundera vidare på då vi inståg att de inte uppfyllde våra specifika krav.

Vigselring

Igår (16/6-12) kom wille hem ifrån stan på eftermiddagen med min vigselring. Jag visste inte ens om att han hämtade den, jag fick aldrig veta när den skulle bli klar. Han gick ned på knä, igen, och frågade varför jag älskade honom. Då sa jag: "Därför att du skulle göra allt för mig." Varpå han sa att det instämmer. Sedan skoja han och sa: "Vill du gifta dig med mig?" Hehe... då börja vi skratta. Sen tog han fram vigselringen ur fickan. Den låg i en fin träask. Ringen är så otroligt vacker. Han trädde den på mitt finger och där fick den sitta hela dagen. På kvällen tog jag av mig den och nästa gång den åker på fingret är på bröllopsdagen.
När vi var i Stockholm, i onsdags, ringde de från Wissings och sa att ringen är så liten, jag har små fingrar, och att de inte får plats att gravera bådas namn + datum. Så de ville enbart skriva William i den + datum. Men efter ett tag ringde jag upp och sa att jag ville ha våra första bokstäver i namnen istället + datum (= E & W datum).
När jag såg i ringen stod det W.E datum. Jag tyckte det blev toppen för det är ju bådas första bokstäver i namnen och tillsammans blir det WE = Vi.Min ring är av märket Schalins och heter Solvind.
Har 11 diamanter.

Kostym till far

Idag (12/6-12) gick jag och Wille ned till stan för att kika på lite grejer, då passade vi på att gå in på Dressman för att se på en kostym till min far gällande bröllopet. Pappa hade redan hittat en som han tyckte om, men vi ville gärna vara med och bestämma. Vi tyckte nämligen att han skulle ha en ordentlig kostym, även om dessa kostar mycket mer. Vi hämtade pappa senare på eftermiddagen och åkte till Erikslund för att prova, men tyckte att vi skulle få bättre service inne i stan så vi åkte dit istället. Mannen som vi talat med under dagen var kvar och ville hjälpa oss att finna rätt kostym till far.
Det var roligt att få se pappa så stiligt klädd. Vi hittade i alla fall en passande kostym till honom, och alla var nöjda. Pappa har ju ändå en ganska viktig roll i bröllopet då jag vill att han ska gå med mig genom kyrkgången fram till Wille och sedan lämna över mig. Jag är lite gammaldags av mig gällande det.
Det blev en grå kostym, vit skjorta, vit fluga och svarta strumpor samt ett svart skärp. Jag tyckte att pappa skulle ha en grå kostym istället för svart då Wille ska ha en svart kostym, och grått passar till alla årstider.
Vi har dessutom silver som en av färgerna i färgtemat och grått matchar lite in i det. Pappa tycker inte om slipsar och jag gillar flugor, så han valde en vit fluga som jag godkände då vitt också är en av färgerna i bröllops färgtemat. Vit skjorta och vit fluga var jättestiligt ihop, även om försäljaren inte trodde det först men sen ångrade han sig. Hela kalaset gick på ca 2500 kr. Vi fick lite rabatter också. Känns toppen, min pappa kommer bli så fin. Han var lite förvånad över att passa i en M-skjorta. Han har varit så duktigt så han gått ner 30 kg och hade förut 5-XL och nu kan han ha M. Bra kämpat på nio månader. Han gick upp i vikt pga hjärtinfarkten, men nu har han tagit sig tillbaka igen och är i toppform.Kostymjackan med ljusblå insida. Jättefint.
Den följde pappas former jättebra och fick ett fint fall.
Kommer bli kanon!

Bröllopstårta

Idag (11/6-12) ringde Wille till en konditor, som vi fått numret till, på Brynolf bagare för att boka tid för att planera bröllopstårta. Vi var hos dem och fikade förut och passade på att fråga om numret. Nästa vecka ska vi dit och då ska vi komma med våra önskemål. Jag och Wille har diskuterat lite om hur vi vill ha tårtan, men det är bara övergripande så vi behöver verkligen komma underfund med hur vi vill att tårtan ska se ut. Hoppas fler bitar faller på plats när vi pratat med konditorn. Vi fick höra att de ska vara väldigt duktiga på bröllopstårtor där. Jag har så många idéer så jag tror nog att deras kompetens kan hjälpa oss komma fram till rätt resultat. Jag har en idé om vad jag vill ha för fyllning i tårtan, som dessutom kommer passa in på färgtemat.
Först, förra veckan, ringde Wille till Chantals och skulle boka tid för planering av bröllopstårta, men de hade tyvärr semester under hela juli. Det tycker jag är märkligt med tanke på att det är en stor bröllopsmånad.


Jag blev helt förälskad i denna tårta när jag letade efter bilder på nätet.

Ranunkel


Bild från google.


Dessa tycker jag är så söta.
Blomman heter Ranunkel.
Funderar på om jag ska ha sådan blomma i min buktett,
hade varit en söt blomma för Evangeline att hålla i under vigseln.

Brudbukett under tankeprocess

Igår var jag nere på stan med mina föräldrar och Evangeline. Jag och mor + Evangie passade då på att gå in på en blomsteraffär för att diskutera pris av brudbukett. De hade fullt i juli, men skulle kunna tänkas trycka in en till beställning då de andra buketterna inte skulle vara så stora. Jag skulle återkomma nästa dag, idag, om vilken tid som skulle passa för att få prata med en florist enskilt där vi kan gå igenom och planera buketten samt eventuella dekorationer.
Idag åkte jag, Wille och mamma till en annan blomsteraffär, Gideonsbergsblommor, för att se vilket pris de hade att erbjuda för samma bukett och blommor. Dessvärre fick jag inte lika professionellt mottagande och dessutom skulle det bli dyrare. Hade hört att de skulle vara billiga, men det upplevde inte jag. Vi åkte ner till stan igen och då bokade jag en tid hos floristen, som jag var till igår, på en affär som tillhör Interflora fresh.
På torsdag denna vecka ska jag dit och diskutera hur jag vill att brudbuketten ska se ut. Och jag trodde det skulle vara lättare än vad det faktiskt är...
Jag har suttit och googlat på alla sorters olika brudbuketter men ingen matchar det jag vill ha, dock måste jag försöka så gott jag kan att illustrera den bukett jag föreställt mig för floristen. Hoppas vi kommer överens och att hon förstår mig.
Nu på kvällen har jag dessutom funderat ut hur jag vill ha bordsdekorationerna, och på "hjärnbild" ser det riktigt bra ut. Nu måste jag bara övertala Wille. Det jag klurat ut har jag dessutom skrivit ned. Det är viktigt för nu när man har så otroligt mycket i huvudet samtidigt, idéer, tankar etc., så är det av betydelse att skriva ned det man kommer fram till, även om man kanske kommer på nåt bättre vid ett senare tillfälle... Det är inte roligt när den stora dagen kommer att inse vilka detaljer man glömt och som man tänkt ha med.

Här kommer lite bilder på buketter som jag intresserats av på ett eller annat sätt gällande detaljer:Droppformad bukett.
Tycker fallet på den är fin.


Jag funderade på att ha trumpetliljor
med i buketten, då jag tycker de hänger vackert.Här är en mer rundformad bukett upptill som
sedan har lite häng.Återigen en rund bukett upptill med enbart några liljor som hänger.
Då blir det inte så långt häng.Lite mer etapphäng.


Tjöckte bukett upptill och tunnt nedtill.


En lite mindre bukett.


smalare häng.


Kortare häng.
Källa: Samtliga bilder kommer från google.

Ska man ha tunnt, tjockt, långt eller kort häng?
Ska buketten vara rund upptill eller mer droppformad?
Ska droppformen vara tydlig eller mer diskret?
Ni kanske förstår mitt dilemma?

Jag vill ha en droppformad bukett med tanke på att jag valt att bland annat ha liljor i den, men vilken modell jag ska välja är fortfarande under tankeprocess. Hoppas att floristen dessutom kommer förstå mina önskemål, att vi kan tillmötes gå, så det blir så som jag vill ha buketten. Blommorna i buketterna, som visas ovan,  har jag inte varit så intresserade av, utan mest själva formen.


Brudbuketten

Blommornas språk - blomspråk


Visste du att blommornas färg har en mening. Här nedan kan du se vad varje färg på blomman betyder.


Rosa blomma Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet


Vit blomma Jag tror på din renhet och jungfrulighet


Gul blomma Du är solen i mitt liv


Orange blomma Jag är din trogne vän


Mörkröd blomma Jag saknar dig så


Blå blomma Jag vill bli vid din sida intill döden


Röd blomma Jag räknar dagarna tills vi möts igen


Lila Blomma Jag önskar dig all lycka och välgång i livet


Bukett (röda, blå och vita blommor) Betyder ett frieri

Källa: Bröllopstorget.

Bra blommor att ha i brudbuketten

Blommor som är "bra" vid bröllop. En del blommor betyder något alldeles speciellt:

Brudblomma: (Phalaenopsis) Renhet, oskuld och sprödhet
"Låt oss alltid finnas vid varandras sida"

Blåklint Jag vill ha Dig enkel som Du är, och hjärtats skönhet är den största "Minnet av Dig lyfter mig"

Kaprifol "Tvivla inte på min kärlek - den är Dig hängiven och slösande"

Liljekonvalj "Jag har älskat Dig sedan första ögonkastet"
2 st betyder "Jag vill ha barn med Dig"

Fresia "Lita på mig"

Brudslöja "Jag tror på Dig - men är Du mig inte trogen så..."

Rosa nejlika "Du är ständigt i mina tankar"

Pion "Jag knäböjer vid dina fötter och svär Dig kärlek och evig trohet"

Påsklilja Stolthet, hänsyn och uppmärksamhet
"Jag känner stort förtroende för Dig"

Smörblomma "Med Dig min älskade vill jag resa till världens ände"
men 1st betyder: "Mig lurar du inte - jag tror att din vänskap är spelad"

Riddarsporre "Din trohet väcker min kärlek - jag kommer alltid vara Dig trogen"

Röd tulpan "Din kärlek gör mig varm inombords"

Blå syren "Du är viktigare för mig än allt annat - Du har förtrollat mig"

Lilaröd syren "Du är för mig den första stora kärleken"

Prästkrage "Där Du finns vill jag vara - bara då är jag lycklig"

Gul ros Betyder förhoppningar. "Jag hoppas att kärleken mellan oss ska vara för evigt"

Röd nejlika "Du är mitt allt - jag älskar bara Dig"

Vit syren "Jag glömmer Dig aldrig - Du är minnet av oskuld och ungdom" (tveksamt om denna mening passar sig just för bröllop)


Källa: Bröllopstorget.

Dåliga blommor i brudbuketten


Blommor som är "dåliga" vid bröllop

(i alla fall om man ser till betydelsen, men de är ju vackra)

Vit hyacint "Jag vill ha din vänskap - men inget annat"

Blå iris "Jag respekterar Dig - men min stolthet förbjuder mig att ta Dig tillbaka"

Gul iris "Jag vill älska Dig - men jag vågar inte"

Jasmin "Jag kan vara Din vän - men fordra inte kärlek av mig"

Orange lilja "Tyvärr - Du och jag har ingen framtid tillsammans"

Gul nejlika "Jag tycker om Dig - men begär inte för mycket av mig"

Vit nejlika "Det är Din vänskap jag vill ha"

Vit ros "Min kärlek är platonisk och anspråkslös"

Små röda rosor "Allt är så nytt ännu - ge mig lite mer tid"

Vitsippa Försiktig och trevande kärlek

Röd vallmo Förräderi och svek, men 3 st betyder "Vi måste tro på varandra"

Vit tulpan "Jag är inte säker på att jag älskar Dig" eller
"Jag älskar Dig inte längre"

Pingstlilja "Varför leker du med mina känslor"


Källa: Bröllopstorget.

Bröllopssvervetter

Igår (5/6-12) fick jag ett sms där det stod att ett paket från Calligraphen AB kommit och fanns att hämta ut på Ica. Då tänkte jag: "Yes, våra bröllopsservetter har äntligen kommit."
När Wille hämtade mig från praktiken så åkte vi förbi Ica och jag hämtade ut paketet. Ganska stort men vägde ingenting. När vi kom hem så var jag så trött så jag somnade i sängen fram tills klockan var runt 22:00, när jag väl gick upp så satte vi oss och drack lite te. Då kom vi underfund med att öppna paketet för att se hur servetterna blev. Vi är supernöjda, de blev såååå fina! Ni kommer att få se bilder på dem vid ett annat tillfälle.
Först hade jag tänkt göra egna servetter, och då menar jag köpa i någon bra färg och sedan dekorera dem fint med sidenband eller liknande. Men för att minska olika stressmoment så valde vi att beställa, de blev ju så fina och man slipper känna prestationsångest.

Bröllopsbil

Onsdagen den 30/5-12 bokade Wille en Rolls Royce Silver Cloud som ska bli vår bröllopsbil.
Om vi inte skulle ha häst och vagn så var ett krav från min sida att det skulle bli en Rolls Royce,
och jag känner mig jättenöjd med valet. Vi hade tur eftersom vi bokade relativt sent då dessa bilar ska man helst boka ett år i förväg. Det är ett företag i Stockholm som äger dessa.
7500 kr för tre timmars körning. Jag ser framemot att få sätta mig i denna sköning.


Detta är en bild på exakt den bilen vi hyrt.
Känns superbra! Tycker den är elegant vilket passar in i vårt bröllopstema.

2012-06-02; Lördag

Hej mina bloggvänner!
Uppdaterandet har varit dåligt på grund av för mycket att göra och press från alla olika håll och kanter.
Idag är det lördag och jag har två hemtentor (en medicinsk och en vårdvetenskaplig) att skriva som ska in nästa vecka. PANIK!!! Samtidigt är det mycket att fixa inför bröllopet, vi börjar ju närma oss med stormsteg nu märker jag. Inte nog med allt detta så har jag också haft en hel del strul med min praktikplats.

Jag har så mycket jag vill skriva om angående bröllopet och så fort VFU:n har slutat så ska jag skriva så mycket jag bara kan om bröllopsplanerna.

Ha en trevlig helg allesammans!

RSS 2.0