Kyrkor i Västerås

Nu tänkte jag berätta lite om olika kyrkor vi varit och tittat på i samband med avgörande av vigselplats. När vi förlovade oss för drygt ett år sedan på sommaren, åkte vi runt till olika kyrkor runtom Västerås för att se vilken kyrka som skulle passa oss och vårat giftermål. Det var inte lätt må jag säga. Vi är lite kinkiga båda två och vill ha en vigselplats som tilltalar oss. Från början hade vi inte ens tänkt att gifta oss i en kyrka, utan ute i naturen. Men eftersom det inte finns några säkerheter gällande det svenska vädret så valde vi att skippa det. Det skulle bli för mycket runtomkring att ordna med, dra dit folk som spelar, stolar, någon med vigselrätt, plan två om det regnar, högtalare och mikrofoner om det blåser och ingen hör nåt, etc. Vi tyckte därmed att det skulle vara enklast och bästa lösningen att gifta oss i en kyrka, då det finns tillgång till allt nödvändigt och de kan hjälpa oss att ordna med saker.


Stora Rytterne Kyrkoruin blev jag helt förälskad i.
Inne i ruinen finns ett stort träkors.
Mycket natur och växter.  
Dock skulle det bli för mycket att ordna med själv
för att gifta sig där och om vädret inte är bra så
blir man missnöjd.


Lilla Rytterne Kyrkoruin.
Även i denna finns ett träkors.
Dock mycket mindre och mer öppen.


Rytterne Kyrka, ligger inte långt ifrån kyrkoruinerna.


Rytterne Kyrka invändigt.
Vitt och brunt.


Lundby Kyrka.


Lundby Kyrka invändigt.


Ängsö Kyrka.


Ängsö Kyrka invändigt.


Lövuddens utekapell alldeles vid Mälaren.


Lövuddens kapell.
Väldigt sött och litet, men passade inte oss.
Eftersom det var så litet så skulle man som brud
bara få ta några steg sen är man framme vid altaret,
inget som jag eftersträvar.Strömsholms slott har ett slottskapell i vindsvåningen.
Dock fanns ingen hiss och en del av våra gäster kommer
då inte kunna ta sig dit.


Slottskapellet.Det blev inget utav dessa alternativ. Men det har varit en lång resa innan vi hittade den rätta kyrkan enligt våra önskemål. Ett tips till er är att se på olika alternativ för att hitta en vigselplats som instämmer på era personligheter. För mig är vigselplatsen viktig. Jag vill känna mig bekväm i miljön då man troligtvis kommer vara ganska nervös. Det är ju på vigselplatsen, under den stora dagen, som livet förändras och det vill man ha som ett vackert minne. De alternativen jag visat för er är inte alla möjligheter vi kikat på.
Vi åkte runt till flera platser och såg mycket via internet, men ingenting som vi valde att fundera vidare på då vi inståg att de inte uppfyllde våra specifika krav.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0